Samoth, co-fondatorul Emperor, nu este impresionat de noul val de muzica metal

de Cristi Nedelcu

Samoth, co-fondatorul Emperor, nu este impresionat de noul val de muzica metal


Intr-un interviu recent acordat Samoth a vorbit despre muzica metal din prezent si spune ca este in mare parte lasat rece de majoritatea formatilor.

"In mod normal ajung sa ascult heavy, trash, death si black metal clasic." Vorbind despre black metal, Samoth a spus urmatoarele: "Pentru mine, black metal-ul a insemnat intotdeauna crearea unei atmosfere...poate fi rece, dezolanta, epica sau inaltatoare. Bineinteles ca black metal-ul ar trebui sa aiba o baza mai intunecata, sinistra si obscura."

"Pentru mine, sunetul si felul in care te facea sa te simti clasicul Bathory este modul in care definesc black metal-ul"

Intrebat ce parere are despre despre unele din cele mai importante trupe de metal, artistul a raspuns urmatoarle:

Mastodon - "Cred ca ar trebui considerati un tip de metal modern si chiar imi plac. Ofera ceva original si nu sunt prinsi in monotonia pe care o regasesti la multe trupe Americane. Tobosarul este fenomenal."

Killswitch Engage - "Nu imi plac."

Opeth - "O formatie foarte buna. Intotdeauna mi-au placut, dar in ultimul timp nu am mai fost la curent cu ce au mai scos."

In Flames- "Sunt buni in ceea ce fac, dar nu sunt o trupa pe care am ascultat-o."

Metallica - "Respect Metallica si primele lor 4 albume vor fi mereu in playlistul meu."

Judas Priest - "Metal clasic. Ce as putea sa spun mai mult? Prefer totusi Iron Maiden."

Artistul lucreaza in prezent la al treilea album alaturi de trupa sa, The Wretched End.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook