Biografie Enslaved



Enslaved

Genuri muzicale:
BlackViking

Trupe similare:
Negura Bunget  Cradle of Filth  Dimmu Borgir  Venom  Immortal  Behemoth  Marduk

Trupa norvegiana de black/viking metal Enslaved s-a format in anul 1991. Fondatorii trupei sunt Ivar Bjornson si Grutle Kjellson, in varsta de 13, respectiv 17 ani la vremea aceea. Cei doi facusera deja parte din trupa de death metal Phobia, dar au parasit-o cautand alte modalitati de expresie.
Numele trupei a fost inspirat de piesa celor de la Immortal, "Enslaved in Rot".
Enslaved a inceput ca o trupa de black metal clasic norvegian, treptat insa incorporand elemente neobisnuite pentru acest gen.
Albumul "Eld" (1997) face mai evidenta directia de progressive metal pe care se inscrie trupa. Aceasta directie va fi continuata si pe urmatoarele "Mardraum" (2000), "Monumension" (2001).
Versurile sunt pe albumele recente in limba engleza, parasind islandeza si norvegiana veche de pe primele materiale.
Ultimul album Enslaved, "Ruun" a aparut in mai 2006 la Candlelight Records.


Stil: black/viking metal, progressive metal

Componenta:
Ivar Bjornson - chitara, clape
Grutle Kjellson - bass, voce
Arve Isdal - chitara
Cato Bekkevold - tobe
Herbrand Larsen - clape, voce


Discografie:
Vikingligr Veldi (1994)
Frost (1994)
Eld (1997)
Blodhemn (1998)
Mardraum - Beyond the Within (2000)
Monumension (2001)
Below the Lights (2003)
Isa (2004)
Ruun (2006)

ENSLAVED
www.enslaved.no
www.myspace.com/enslavedmusic


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook