Biografie Entombed



Entombed

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  CADAVRUL

Trupa suedeza de death metal Entombed a luat nastere in anul 1987, sub numele de Nihilist.
Albumul de debut Entombed s-a intitulat Left Hand Path si este considerat drept un material care a prefigurat stilul death metal suedez. Acestuia ii urmeaza in 1991 albumul Clandestine.
Dupa participarea la turneul Gods of Grind, soundul trupei Entombed evolueaza spre o combinatie de hard rock si death metal numita death and roll.
Albumele Wolverine Blues si Hollowman sunt considerate reprezentative pentru heavy metalul de la inceputul anilor '90.
In 1999 apare albumul Uprising, care constituie o intoarcere la stilul cu care Entombed au
debutat. Este considerat un material anti-comercial din partea suedezilor.
Morning Star, care ii urmeaza lui Uprising, reprezinta insa o intoarcere la stilul de pe Wolverine Blues si Hollowman.
Entombed lanseaza EP-ul When in Sodom pe 6 iunie 2006, urmat un an mai tarziu, in iulie 2007 de albumul full-length Serpent Saints - The Ten Amendments. Serpent Saints este primul material inregistrat cu bateristul Olle Dahlstedt, care in 2006 l-a inlocuit pe Peter Stjarnvind.

Stil: death/thrash metal

Componenta:
Lars Goran Petrov - voce
Nico Elgstrand - bass
Alex Hellid - chitara
Olle Dahlstedt - baterie

Discografie:
Left Hand Path (1990)
Clandestine (1991)
Wolverine Blues (1993)
DCLXVI: To Ride Shoot Straight and Speak the Truth (1997)
Entombed (Compilation, 1997)
Monkey Puss (Live in London) (1998, recorded 1992)
Same Difference (1999)
Uprising (1999)
Morning Star (2001)
Sons of Satan Praise the Lord (2002)
Inferno (2003)
Unreal Estate (Live, 2004)
Serpent Saints - The Ten Amendments (2007)

ENTOMBED
www.entombed.org
www.myspace.com/serpentsaints


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook