Biografie ENTWINE



ENTWINE

Genuri muzicale:
Gothic

Trupe similare:
Nightwish  Tarja Turunen  Evanescence  Epica  HIM  Within Temptation  My Dying Bride

Trupa finlandeza de gothic metal Entwine s-a infiintat in 1995 la initiativa lui Tom Mikkola (voce, chitara), Aki Hanttu (tobe) si Taipale (bass). La inceput au cantat death metal, in 1997 hotarand sa schimbe stilul trupei si sa se indrepte spre ceva mai putin agresiv, mai exact gothic metal.
In anul respectiv inregistreaza un prim demo intitulat "Divine Infinity".
In luna februarie 1998 se produce o schimbare majora, solista si clapara Riitta Heikkonen se alatura celor de la Entwine. In aceasta formula apare albumul de debut, "Treasures Within Hearts", in 1999.
In 2000, Willman si Taipale parasesc trupa.
"Gone" apare in 2001, si este premiat ca albumul lunii de catre publicatia germana Hammer. Dupa aparitia albumului, Jaani Kahkonen se alatura trupei in calitate de chitarist pentru aparitiile live, devenind insa in scurt timp un membru permanent Entwine.
"Time of Despair", ce il are ca producator pe Anssi Kippo, apare in 2002. Este urmat de "diEversity", in 2004. Directia gothica este usor lasata deoparte, trupa intorcandu-se spre un sound mai heavy.
Cel mai recent material, 'Fatal Design', este lansat in 2006. In acelasi an, Riitta Heikkonen paraseste formatia din motive personale.


Stil: gothic metal


Componenta:
Mika Tauriainen (voce)
Tom Mikkola (chitara)
Jaani (chitara)
Joni Miettinen (bass)
Aksu Hanttu (tobe)


Discografie:
The Treasures Within Hearts (1999)
Gone (2001)
Time of Despair (2002)
diEversity (2004)
Fatal Design (2006)

ENTWINE
www.entwine.org
http://www.myspace.com/entwineofficial


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook