Festivalul Peninsula - primele concluzii

de Morrison

Festivalul Peninsula - primele concluzii

Organizatorii Festivalului Peninsula de la Targu Mures au estimat sambata, 26 iulie, ca la a sasea editie a evenimentului au participat, in total, in jur de 40.000 de vizitatori, in loc de 50.000, cat au estimat initial.

Festivalul a ajuns sambata la a patra si ultima zi, iar inafara de ziua de joi vremea a fost in general ploioasa. Directorul Festivaluiui Peninsula, Szepessy Szabolcs, a declarat, in cadrul conferintei de presa, ca inafara de ploaia care le-a incurcat putin socotelile, probleme organizatorice nu au existat in cadrul evenimentului, transmite corespondentul NewsIn.

"Festivalul Peninsula a avut succes, iar feedback-ul pe care l-am primit de la participanti a fost ca evenimentul este foarte bine organizat si serviciile, sunt, de asemenea, mai bune", a afirmat Szepessy.

La randul sau, directorul executiv al Biroului de Productie "Sziget", unul din organizatorii festivalului, Gerendai Karoly, a afirmat in momentul in care a preconizat 50.000 de participanti s-a gandit ca va recupera bugetul de 750.000 de euro investitie in eveniment. "Avem speranta ca vor veni oameni si in ultima zi, ca sa depasim cifra de 40.000 de persoane. in plus, avem promisiuni de sponsorizari din Ungaria, iar daca acestea se valorifica, vom finaliza partea financiara pe zero", a declarat Gerendai.

El a spus ca o problema pentru aducerea unor nume mari este accesibilitatea municipiului Targu Mures, care nu are un aeroport destul de mare. Din acest punct de vedere, trupe precum Prodigy, Pendulum - Live act sau Offspring au refuzat participarea.

"Cu cat un festival este mai puternic, cu atat isi doresc artistii mai mult sa poata participa. Eu cred ca pe partea aceasta trebuie sa insistam", a mai spus Gerendai Karoly. Sambata, capul de afis al festivalului, britanicii de la Morcheeba, au concertat la scena Weekend, repertoriul incluzand in general piese lente, astfel ca in loc de petrecere, participantii au avut parte de un concert relaxant.

Morcheeba a dedicat piesa Otherwise participantilor la festival care urca in cabina pentru a sari cu coarda de bungee jumping - situata in campul vizual al artistilor care urcau pe scena Weekend - dar pana la urma li se face frica si coboara, tot in cabina.
Tot sambata seara, DJ-ul german ATB a reusit din nou sa atraga mii de oameni la cortul Kiss Arena, la fel cum a facut si la editia din 2006.

In total, la cea de a VI-a Festivalului Peninsula au venit peste 80 de trupe, artisti si DJ-i, care au cantat pe patru scene amenajate pe malul Muresului.

Ziare.com

O galerie foto a concertului sustinut de formatia olandeza Epica la Peninsula poate fi vazuta pe METALHEAD aici.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook