Biografie EuropeEurope

Genuri muzicale:
GlamHard Rock

Trupe similare:
AC/DC  Marilyn Manson  Guns N Roses  Linkin Park  Scorpions  Queen  Bon Jovi

Europe este una din cele mai de succes trupe suedeze de rock, avand in prezent peste 15 milioane de albume vandute.
Succesul a venit odata cu lansarea lui The Final Countodwn, lansat in 1986. Piesa care da numele albumului a devenit un hit international, fiind vandut in peste un milion de copii. Piesa s-a clasat pe primul loc in peste 26 de tari, iar balada Carrie a ajuns pe locul 3 in Billboard Hot 100. Ulterior, John Norum a parasit formatia in noiembrie 1986.
A urmat Out Of This World, lansat in 1988, perioada cand Guns N'Roses, INXS si US au rupt monopolul industriei muzicale. Discul a fost vandut in peste 2 milioane de exemplare si a fost considerat un fiasco, majoritatea comparand vanzarile albumului, cu cel precedent. A urmat un turneu in SUA alaturi de Def Leppard, Bon Jovi si Skid Row.
Dupa 10 ani de activitate, in 1992 trupa a decis sa se destrame. De atunci Tempest, Norum si Marcello au lansat albume solo. Pentru celebrarea noului milenium, formatia a fost solicitata de catre administratia din Stockholm pentru a sustine un concert. Acesta a fost primul concert cu doi chitaristi, mai exact Norum si Marcello. Nu a fost o reuniune oficiala ci doar un eveniment select. Pe 2 octombrie 2003, trupa s-a reunit in mod oficial. Europe si-au anuntat intentiile de a inregistra un nou album. Start from the Dark a fost lansat in 2004 si a fost vandut in peste 600.000 de mii de exemplare. Un nou album Europe este programat pentru vara lui 2008.

Stil: arena rock/hard rock/glam metal/heavy metal

Componenta:
Joey Tempest - voce/chitara/clape
John Norum - chitara/voce
Mic Michaeli - clape/voce/chitara
John Leven - bas
Ian Haughland - tobe/percutie/voce

Discografie:
Europe (1983)
Wings of Tommorow (1984)
The Final Countdown (1986)
Out of this World (1988)
Prisoners in Paradise (1991)
Start from the Dark (2004)
Secret Socieity (2006)
EUROPE
www.europetheband.com
www.myspace.com/europe