Biografie EvanescenceEvanescence

Genuri muzicale:
GothicAlternative

Trupe similare:
Nightwish  Linkin Park  Vita de Vie  Korn  Tarja Turunen  Epica  Coma

Evanescence este o trupa americana de alternative rock, formata in Arkansas. Dupa inregistrarea a doua EP-uri si un demo, trupa a lansat albumul de debut, Fallen, sub egida Wind-up Records. Fallen a fost vandut in peste 14 milioane de exemplare.
Evanescence a fost formata de catre Amy Lee si Ben Moody. Cei doi s-au intalnit in 1994, in timp ce Lee canta piesa I'd Do Anything for Love (Meat Loaf). Primele piese cantate de cei doi au fost Solitude si Give Unto Me. Ulterior, trupa a sustinut si cateva concerte. La inceputul lui 2003, componenta a fost completata de John LeCompt, Rocky Gray si Will Boyd. Intre timp, Evanescence a semnat cu prima lor casa de discuri majora, Wind-up Records.
Primul album, Fallen, a ramas in Billboard Top 10 timp de 43 de saptamani. Evanescence au castigat cu acest album 6 discuri de platina plus doua premii Grammy. Discul a ramas in Billboard Top 200 timp de 104 saptamani. Bring Me to Life a devenit un hit international. In US si UK s-a clasat pe primul loc. La fel de popular, My Immortal a ajuns pe locuL 7 in US si UK.
In 2004, Evanescence a lansat o compilatie DVD, intitulata Anywhere but Home. Al doilea album The Open Door, a devenit al 700-lea Billboard no.1 album din istoria topului. Turneul de promovare a inceput pe 5 octombrie, 2006. Pe 21 iulie, 2007 Evanescence a castigat al 7-lea loc in Jabra Music Contest pentru pozitia de cea mai buna trupa din lume.

Stil: alternative rock

Componenta:
Amy Lee - voce/pian/keyboard
Terry Balsamo - chitara
Will Hunt - tobe
Tim McCord - bas
Troy McLawhorn - chitara

Discografie:
Origin
Fallen
Anywhere but Home
The Open Door
EVANESCENCE
www.evanescence.com
www.myspace.com/evanescence