Cronica Evanescence - The Open Door

de Morrison

Cronica Evanescence - The Open Door
Prima intrebare care a fost pe buzele tuturor criticilor si fanilor a fost: oare Evanescence vor fi in stare sa repete succesul avut cu Fallen? Apoi,daca Amy Lee, solista vocala,va mai putea sa compuna piese memorabile fara co-autorul si co-fondatorul trupei, Ben Moody? Primul single extras de pe album, "Call me when you're sober",ar putea da impresia, la o prima ascultare, ca Amy Lee se descurca excelent fara Ben, deoarece piesa are un efect dramatic,completat cu brio de vocea puternica a solistei,ceea ce ,per total,intrece tot ce au creat Evanescence in "perioada" Ben Moody.

"The open door" este de fapt superior albumului "Fallen" din toate punctele de vedere:pianul este divin, foarte bine pronuntat,iar chitarele fuzioneaza perfect cu magia clapelor.


Evanescence

Formatia,care ii are ca si chitaristi pe Terry Balsamo si John LeCompt, baterist pe Rocky Gray si bassist Will Boyd, suna mai... profesionist, si de data asta a rezistat tentatie de a cadea in comercial prin adaugarea unui asa-zis pasaj de hip-hop (vezi "Bring me to life")."The open door" e deasemenea un material mai "heavy", desi Evanescence sunt ,indiscutabil,una din trupele de rock extrem de accesibile.

Vocea lui Amy suna acum mai puternica si mai rezonanta, fiind centrul de interes al albumului. Desigur ca nu fiecare piesa e extraordinar de reusita,unele bazandu-se aproape in totalitate pe vocea lui Lee.Dar experimente precum "Lacrymosa",datorita corzilor si corului,te fac sa vrei s-o asculti again &again.Discul,desi se termina cu balada melancolica "Good enough",are o nota destul de puternica.


Evanescence

Totusi,indiferent cat de mult Evanescence s-a schimbat in 4 ani de activitate,aceasta versiune a trupei este cea care ar trebui sa ramana.Desi este una din cele mai comerciale trupe de rock,calitatile vocale ale lui Amy si talentul ei sunt incontestabile.

EVANESCENCE
www.evanescence.com
www.myspace.com/evanescence

Annelisse
Nota: 8/10

Tracklist:

01. Sweet Sacrifice
02. Call Me When You're Sober
03. Weight of the World
04. Lithium
05. Cloud Nine
06. Snow White Queen
07. Lacrymosa
08. Like You
09. Lose Control
10. The Only One
11. Your Star
12. All That I'm Living For
13. Good EnoughDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: