Biografie EVERGREY



EVERGREY

Genuri muzicale:
Power

Trupe similare:
Nightwish  Manowar  Children Of Bodom  Helloween  Kamelot  Sabaton  Morphix

Formatia Evergrey a fost fondata in 1995 de Englund si chitaristul Dan Bronhell. Alti membri recrutati sunt basistul Daniel Nojd, claparul Will Chandra si tobarul Patrick Carlsson. Au inregistrat "The Dark Discovery" in 1996 dar lansarea a fost intarziata pana in 1998 si a primit raspunsuri foarte pozitive din partea criticilor.
In anul urmator au lansat "Solitude.Dominance.Tragedy". Claparul Will Chandra a parasit trupa, iar Englund a preluat rolul acestuia, pe langa celelalte posturi ocupate. Muzica lor, numita de multe ori un metal nebunesc si posomorat, era inca melancolica si intunecata dar luand acum o atitudine mai clasica.
In anul 2001 formatia s-a mutat la casa de discuri germana InsideOut si au lansat cel de-al treilea material de studio, intitulat "In Search Of Truth".
"Recreation Day", albumul urmator aparut in 2003, a fost nominalizat la premiile suedeze Gammy pentru Cel Mai Bun Album Metal al anului.
In anul 2005 Evergrey lanseaza o un DVD + CD dublu intitulat "A Night To Remember", un album live care contine inregisrarea unui concert pe care l-au sustinut in 2004 in orasul lor Gothenburg din Suedia.
Anul urmator a ridicat din nou cortina pentru cei de la Evergrey, dezvaluind cel de-al saselea album de studio, "Monday Morning Apocalypse". Acest album, lansat in aprilie 2006, a fost produs si mixat de Sanken Sandquist si Stefan Glauman, fostii producatori ai unor trupe ca Rammstein, Bon Jovi si Def Leppard.


Stil: progressive metal


Componenta:
Tom S. Englund - voce, chitara
Henrik Danhage - chitara, voce
Rikard Zander - clape, voce
Jonas Ekdahl - tobe


Discografie:
The Dark Discovery (1998)
Solitude, Dominance, Tragedy (1999)
In Search of Truth (2001)
Recreation Day (2003)
The Inner Circle (2004)
A Night to Remember (Gothenburg Concert CD&DVD) (2005)
Monday Morning Apocalypse (2006)

EVERGREY
www.evergrey.net
www.myspace.com/officialevergrey


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook