Interviu EVERGREY

10 Ianuarie 2007 Morrison

Interviu EVERGREY
Share pe Facebook

Am discutat cu Rikard Zander, claparul trupei EVERGREY in pregatirea concertului din data de 21 ianuarie de la Preoteasa. Evergrey este prima trupa pe val care vine in Romania asa ca va fi un eveniment pe cinste. Dorim sa aflam cateva lucruri generale despre trupa. Din cauza timpului scurt (Evergrey sunt in turneu), raspunsurile sale au fost putin telegrafice.

Salut Rikard, hai sa incepem acest interviu cu o intrebare usoara. Care sunt planurile voastre de viitor in legatura cu formatia?

Am inceput sa lucram la niste materiale noi si vom vedea ce iese. Pana acum nu am semnat cu nici o casa de discuri. In ianuarie vom merge in turneu pentru doua saptamani. Cam asta se intampla acum.

Interviu EVERGREY


Ati sustinut cateva concerte uimitoare in ultimul turneu. Ce urmeaza? Spune-ne lista concertelor viitoare.

Am cantat in jur de doua ore la Prog Power in Atlanta, asa ca avem destule piese de unde sa alegem. Incercam sa schimbam lista din cand in cand, dar suntem de parere ca avem un un puternic inceput si sfarsit. Va trebui sa veniti sa ne vedeti ca sa aflati despre lista concertelor (rade).

Care concert v-a placut cel mai mult si de ce? Ce inseamna pentru voi un concert reusit?

De obicei nu stim dinainte daca va fi un concert bun sau nu pana nu incepe. In mare parte depinde de dispozitia noastra si a publicului. Dar procesul realizarii DVD-ului a fost o experienta speciala si un concert deosebit pentru mine.

Anul trecut ati lansat ultimul vostru album de studio, "Monday Morning Apocalypse". Ce e nou pe acest album, ce il face mai special?

Am avut un producator din afara care a avut o opinie despre sunet si despre piese. Cam asta a fost nou. Noi am compus melodiile la fel cum faceam si inainte. De asemenea am incercat sa extragem esentialul din fiecare compozitie si probabil de asta au iesit putin mai scurte.

Cine a scris versurile pentru acest album? E doar o persoana sau e munca in echipa?

Tom a scris 95% din

versuri

. Tot timpul a fost asa si mi se pare normal, el fiind solistul vocal.

Interviu EVERGREY


Care sunt sursele voastre de inspiratie pentru un album si ce va propuneti sa realizati cu fiecare album nou?

Vrem sa il facem mai bun. Cred ca aceasta este o ambitie necesara pentru a te mentine pe acest drum. Inspiratia vine din viata in general.

Cum te-au afectat ca persoana faima si succesul? Te-a schimbat in vreun fel industria muzicala?

In nici un fel. Nu ma consider celebru, ceea ce e bine cand vizitezi alte tari si te poti plimba fara sa fii observat. Industria muzicala cred ca devine mai buna. Este formata mai mult din fani ai muzicii decat din oameni de afaceri in ziua de azi.

Interviu EVERGREY


Este vreunul din voi care are o anumita educatie in muzica, sau ati inceput sa invatati singuri?

Fiecare din trupa a invatat mai mult sau mai putin pe cont propriu.

Care sunt idolii tai si ce fel de muzica asculti in afara de Evergrey?

Cel mai mult ascult radio si alte lucruri pe care le aud. Nu e bine, dar sunt foarte lenes cand vine vorba de a descoperi trupe noi. Idolii mei raman inca din copilarie Rob Halford, Michael Schenker si altii.

Interviu EVERGREY


Care sunt hobby-urile tale, ce faci in timpul liber?

Sport. Urmaresc mult soccer. De asemenea incerc sa repet cu instrumentul meu. Este greu sa gasesti timp pentru asta cand esti pe drumuri.

Acum, in final, poti spune cateva cuvinte pentru cititorii Metalhead Romania?

Ne vedem in curand in Bucuresti!!

EVERGREY

www.evergrey.net
www.myspace.com/officialevergrey

Interviu EVERGREY
English Version


Comenteaza

Morrison la 11.01.2007 00:00

User Avatar Picture am explicat in introducere de ce asa succint interviul. a fost o discutie foarte rapida din cauza timpului limitat al trupei raspunde

Dana la 11.01.2007 00:00

User Avatar Picture a cui e opera acest interviu k e tare nereusit!!! Fratilor aveati exclusivitate dar se pare k nu stiti sa profitati de ea. raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook