Biografie Exodus



Exodus

Genuri muzicale:
Thrash

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Slayer  Pantera  Megadeth  Bullet for My Valentine  Venom

Trupa americana de thrash metal Exodus a luat fiinta in anul 1980 in san Francisco, intemeiata de catre vocalul si bateristul Tom Hunting, chitaristii Tim Agnello si Kirk Hammett, impreuna cu basistul Carlton Melson.
De-a lungul carierei muzicale de peste douazeci de ani, trupa a suferit numeroase schimbari de componenta, ramanand cu toate acestea una dintre cele mai influente trupe din genul thrash metal.
In 1983, Kirk Hammett paraseste Exodus pentru a se alatura celor de la Metallica. Este inlocuit de Rick Hunolt si in 1985 apare albumul "Bonded by Blood".
Doi ani mai tarziu, la scurt timp dupa aparitia "Pleasures of the Flesh", Paul Baloff paraseste Exodus si este inlocuit de Steve "Zetro" Souza de la Legacy, trupa care ulterior se transforma in Testament.
In 1991 apare un album live memorabil, "Good Friendly Violent Fun", urmat de un nou material de studio, "Force of Habit", care se indeparteaza putin de la stilul thrash metal pur practicat in primele albume. Piesa cu o durata de peste zece minute "Architect of Pain" este probabil cea mai slow inregistrata vreodata de Exodus.
In 1997 apare un nou album live, marcand intoarcerea vocalului Paul Baloff. Dupa aceasta lansare, din pacate Exodus se dezintegreaza din nou. Se reunesc in 2001, dar vocalul Baloff moare un an mai tarziu. Fostul vocal Steve Souza este adus inapoi.
"Tempo of the Damned" apare in 2004 la Nuclear Blast. Hunolt paraseste trupa in 2005 pentru a se dedica familiei. Este inlocuit de chitaristul Lee Altus. Chiar si Tom Hunting paraseste Exodus, din motive de sanatate, fiind inlocuit de Paul Bostaph, care mai cantase cu Forbidden, Slayer si Testament.
Ultimul album se intituleaza "Shovel Headed Kill Machine" si a aparut in 2005 la Nuclear Blast.

Stil: thrash metal

Componenta:
Rob Dukes (voce)
Gary Holt (chitara)
Lee Altus (chitara)
Jack Gibson (bass)
Tom Hunting (tobe)

Discografie:
1982 Demo (1982)
Bonded by Blood (1985)
Pleasures of the Flesh (1987)
Fabulous Disaster (1989)
Impact is Imminent (1990)
Good Friendly Violent Fun (1991)
Lessons in Violence (1992)
Force of Habit (1992)
Another Lesson in Violence (1997)
Tempo of the Damned (2004)
Shovel Headed Kill Machine (2005)

EXODUS
www.exodusattack.com
www.myspace.com/exodus


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook