Concert Fates Warning in martie la Bucuresti!

de Chaos Lore

Concert Fates Warning in martie la Bucuresti!


FATES WARNING vor sustine un concert la Bucuresti in data de 21 martie 2012, in Jukebox Club.

Formatia americana de progressive metal FATES WARNING va ajunge pentru prima data in Romania in cadrul turneului european din luna martie 2012. Concertul este organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan).

Fates Warning este una din acele formatii care au avut curajul sa combine dragostea pentru Rush cu cea pentru Iron Maiden si Judas Priest, dand nastere unui stil original - metalul progresiv. Americanii sunt considerati "parintii fondatori" ai genului, alaturi de Dream Theater si Queensryche. Trupa a fost infiintata in Hartford, Connecticut, in 1983 de Jim Matheos, la chitara, si John Arch, voce. Acestora li s-au alaturat Victor Arduini la chitara, Joe DiBiase, chitara bass si Steve Zimmerman, tobe.

Initial, Fates Warning s-a axat pe heavy-metal, dar nu a durat mult pana cand influentele progresive au iesit la iveala. Formatia a reusit sa stranga o baza de fani solida si a semnat, in 1984, un contract cu Metal Blade, o casa de discuri specializata in promovarea muzicii independente.

Au lansat, pe rand, albume ca "Night on Brocken" ('84), "The Spectre Within" ('85) si "Awaken the Guardian" ('86), care a aparut si in topul Billboard. In 1987, Fates Warning a simtit nevoia unei schimbari de stil si a renuntat la colaborarea cu John Arch.

Vocalistul care i-a luat locul a fost Ray Adler, care a reusit sa ofere o complexitate mai mare versurilor si muzicii. Primul album lansat in aceasta formula a reprezentat si cel mai mare succes al trupei: "No Exit" s-a calificat pe locul 111 in topul Billboard.

Discul a fost urmat de "Perfect Symmetry", un turneu european si un nou album in 1991: "Parallels". Anul 1994 a adus cu sine lansarea "Inside Out" si un turneu alaturi de nume prestigioase ale genului, ca Dream Theater. Un an mai tarziu, trupa a lansat un disc best-of, "Chasing Time" si a aparut pe albume tribut Rush si Judas Priest.

In aceasta perioada, formatiei i s-a alaturat basistul Joey Vera, care, initial, a fost cooptat ca inlocuitor. In 1997, Fates Warning lanseaza "Pleasant Shade of Gray", un album experimental format dintr-o singura melodie, sparta in 12 sectiuni.

Trupa pune pe piata si un album live, numit "Still Life" in 1998. Anul 2000 ii gaseste pe muzicieni in plin proces de promovare a discului "Disconnected". Mai urmeaza doua albume: unul de studio, "FWX", in 2004 si unul live, "Live in Athens", in 2005.

2012 marcheaza revenirea Fates Warning in peisajul sonic al metalului progresiv cu un nou album, programat sa fie lansat la toamna.

Componenta:
Jim Matheos
Frank Aressti
Ray Alder
Joey Vera
Bobby Jarzombek
Discografie:
Albume de studio:
Night on Brocken - 1984
The Spectre Within - 1985
Awaken the Guardian - 1986
No Exit - 1988
Perfect Symmetry - 1989
Parallels - 1991
Inside Out - 1994
A Pleasant Shade of Gray - 1997
Disconnected - 2000
FWX - 2004
Albume live:
Still Live - 1998
Live in Athens - 2005
Compilatii

Chasing Time - 1995
DVD-uri si VHS
A Pleasant Shade of Gray - 1998, VHS
Live at the Dynamo - 2000, DVD
The View From Here - 2003, DVD
Live in Athens - 2005, DVD



Biletele se pot achizitiona, incepand cu data de 12.01.2012, din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:

58 lei pentru primele 100 bucati (Primele 50 de bilete participa la o extragere pentru 15 pass-uri meet and greet cu formatia Fates Warning. Cei interesati trebuie sa trimita un email la promo@promusicprod.ro (subiect: meet & greet Fates Warning) cu numele complet din buletin si seria biletului.

68 lei pentru urmatoarele bilete, pana la data de 20 martie 2012

75 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 21 martie 2012. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.

Zi-ne parerea ta:

ĂŽnscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook