FATES WARNING la Bucuresti: muzica adevarata pentru oameni adevarati!

de Chaos Lore

FATES WARNING la Bucuresti: muzica adevarata pentru oameni adevarati!


Miercuri, 21 martie 2012, a avut loc la Jukebox Venue din capitala o adevarata lectie de muzica prog / power cu doua formatii foarte indragite.

Daca FATES WARNING - atractia principala a serii - sunt considerati "parintii fondatori" ai genului, alaturi de Dream Theater si Queensryche, la capatul opus, VOICES OF SILENCE - formatia invitata sa deschida acest eveniment - este o trupa clujeana care, desi s-a infiintat in 1994 la Cluj-Napoca, a renascut in 2012 cu o componenta extinsa, care il include pe Dudu la voce si pe Ercsey-Ravasz Ferenc la claviaturi, revenit dupa o pauza de cativa ani in care a fost stabilit in SUA.

Evenimentul de la Bucuresti a avut parte si de un eveniment mai putin placut: o parte din membrii formatiei Voices Of Silence, impreuna cu echipamentul acestora, au suferit un accident pe traseul Cluj-Bucuresti si au ajuns la Bucuresti abia la ora 21.00 cand formatia trebuia, conform programului, sa incheie recitalul, astfel ca organizatorii au fost nevoiti sa amane recitalul clujenilor dupa show-ul celor de la Fates Warning.

Americanii de la FATES WARNING au venit cu chef de cantat si acest lucru s-a observat pe tot parcursul recitalului. Comunicarea cu publicul a fost excelenta iar feedback-ul celor prezenti pe masura, implicandu-se si cantand alaturi de formatie de la prima pana la ultima piesa. Tobarul descult Bobby Jarzombek (ce a trecut prin Iced Earth si Rob Rock, colaborator actual al lui Rob Halford si Sebastian Bach) a dat o culoare aparte formatiei fiind unul dintre cei mai aclamati artisti de pe scena. Cu siguranta Ray Alder & Co meritau un public mai numeros, insa inimile celor prezent au batut cat pentru o sala de 1000 de spectatori.

Poze de la eveniment gasiti aici: Poze Fates Warning in Jukebox Bucuresti


Setlist-ul Fates Warning a fost urmatorul:

Disconnected Part 1 - One
Life in Still Water
A Pleasant Shade of Gray, Part III
Outside Looking in
Down to the Wire
Heal Me
Still Remains
Another Perfect Day
The Ivory Gate of Dreams: IV. Quietus
A Pleasant Shade of Gray, Part XI
The Eleventh Hour
Point of View
Through Different Eyes
Monument


Bis:
At Fates Hands
Eye to Eye


Dupa recitalul Fates Warning o parte din cei care si-au achizitionat bilete in avans au avut parte de un meet & greet unde s-au dat autografe, s-a discutat cu membrii formatiei si s-au facut poze.

Chiar daca majoritatea publicului s-a grabit sa prinda ultimul metrou, cei care au ales sa-i asculte pe Voices Of Silence si sa-i sustina au fost placut surprinsi de un recital ce a adus in atentia celor prezenti cateva piese din repertoriul acestora, dar si cateva cover-uri cantate intr-o maniera inedita alaturi de cele doua piese noi din trupa: solistul vocal Dudu Isabel si claviaturistul Feri Ercsey.

Dorim sa multumim fanilor prezenti la eveniment, dar si partenerilor media care au contribuit la reusita unui eveniment care cu siguranta va ramane in memoria fanilor de sonoritati prog / power.

Poze Poze Concert Fates Warning in Jukebox Venue din Bucuresti - Fates Warning in JukeboxDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: