Biografie Fear FactoryFear Factory
Fear Factory este o trupa de metal din California. S-au format in 1990, iar de atunci au lansat 7 albume plus o colectie de single-uri si remix-uri. Stilul include elemente de death metal, industrial metal, groove si alternative metal. Vocea trupei a reprezentat un punct de reper pentru multe formatii ale anilor 90.
De asememenea, Fear Factory este printre primele foratii care a forosit elemente de science fiction in versuri. Cel mai recent album, Transgression, este descris drept un material experimentat, ce contine elemente de pop si muzica progresiva.
Fear Factory s-au destramat in 2002, datorita unor dispute interne, insa s-au reformat in acelasi an, insa fara membrul fondator Dino Cazares.
Trupa a sustinut concerte alaturi de Black Sabbath, Pantera, Iron Maiden, Slayer, Megadeth, Dream Theater si Misery Index. Au cantat de trei ori la Ozzfest si Gigantour. Momentan, trupa inregistreaza un nou album, sub egida propiei case de discuri. Din 2001, Fear Factory a sustinut 2000 de concerte.

Stil: death metal/groove metal/industrial metal/alternative metal

Componenta:
Burton C. Bell - voce
Christian Olde Wolbers - chitara/bas
Byron Stroud - bas
Raymond Herrera - tobe

Discografie:
Soul of a New Machine (1992)
Demanufacture (1995)
Obsolete (1998)
Digimortal (2001)
Concrete (2002)
Archetype (2004)
Transgression (2005)
FEAR FACTORY
www.fearfactory.com
www.myspace.com/fearfactoryofficial