FEATURING YOURSELF: Investiti cat mai mult efort in muzica in sine!

02 Aprilie 2012 Chaos Lore

FEATURING YOURSELF: Investiti cat mai mult efort in muzica in sine!
Share pe Facebook

Featuring Yourself vin din Germania si au multa determinare in ceea ce priveste muzica pe care o fac. Au si de ce, avand in vedere faptul ca nu se aseamana nici pe departe cu trupele care va vin in cap atunci cand va ganditi la nemti.

Featuring Yourself canta marti, 3 aprilie, in club Control din Bucuresti, daca vreti sa ii auziti pe viu. Dupa care vor mai canta in cateva locatii din tara (05.04.2012 Bacau, RO @ Subway 4, 06.04.2012 Baia-Mare, RO @ Cafeneaua Noua, 07.04.2012 Cluj-Napoca, RO @ Zorki of the Record).

Kay (bass si voce) a stat un pic la taclale cu noi despre ce inseamna muzica pentru ei si cum abordeaza ei ideea de "trupa". Mai jos detalii.Salutare, ce mai faceti, cum e treaba cu turneul pana la momentul de fata?


Salutare! Suntem foarte fericiti sa fim pe drumuri in turneu si sa cantam in atat de multe orase si tari. Turneul a inceput de fapt cu doua concerte, in Strasburg (Franta) si Illingen (Germania), pe care a trebuit sa le anulam pentru ca tobosarul nostru racise si avea febra. Iar acum se simte mai bine, turneul a inceput intr-un final.

Imi place stilul vostru, pe bune. E cu adevarat diferit de alte trupe de gen. Care a fost inspiratia voastra, muza voastra pentru aceste compozitii muzicale tari?

Cred ca influentele noastre sunt variate. Noi am inceput cu punk mai demult si in trupele noastre initiale. Matthias si cu mine (Kay) planuiam de fapt sa lansam trupa pe drumurile Romaniei, unde am ajutat cu partea de tobe pentru fosta mea trupa de street punk, The Detectors. Nu cu mult inainte de asta, el a renuntat la vechea sa trupa, The Creetins. In duba de turneu ascultam chestii ca New Order, Beach Boys, The Replacements si ceva chestii clasice. Acela a fost momentul cand am vrut sa incepem ceva diferit. Am vrut sa combinam toate chestiile alea cu punk rock si sa ii dam o interpretare moderna. Asa ca muzele noastre au fost in mare parte trupe wave, punk sau pop de la inceputuri, as putea zice.

Cu riscul de a te intreba ceva ce ai mai fost intrebat de multe ori pana acum, te rog sa explici un pic conceptul din spatele numelui trupei. :)

Matthias si cu mine am pornit trupa si am facut primul EP ca un duo. L-am produs pe cont propriu, am printat coperta si am aranjat toate concertele singuri. Asa ca incercam sa facem totul 'featuring yourself'. ;)

Dupa parerea ta, ce alt loc in afara de sala de repetitii poate fi considerat o resursa de idei pentru piese?

De cele mai multe ori, ideile imi vin in minte cand sunt afara, cand ma plimb sau cand sunt la serviciu... si bineinteles: cand nu e nicaieri in jur vreo bucata de hartie, vreun pix sau vreun recorder. Dar pentru completarea ideilor, nu e niciun alt loc mai bun ca sala de repetitii, pentru ca ai nevoie sa faci schimb de impresii cu ceilalti din trupa!

Aveti o directie muzicala destul de diferita fata de ce trupe a produs Germania. Cum asa? Ce parere ai despre acest aspect?

Asta are o explicatie destul de simpla. Niciuna dintre trupele care au exercitat o influenta majora asupra noastra nu este nemteasca. Adica, suntem foarte influentati si de prietenii nostri care canta in alte trupe din Germania, insa am facut aceasta trupa cu gandul la trupe din UK si SUA...


Cum ai descrie ceea ce faceti voi cand sunteti pe scena? Aveti ceva energie acolo, se intampla cu siguranta ceva interesant cu voi pe scena.

Noi incercam doar sa ne distram pe scena, altceva nici nu mai conteaza pentru noi. Iar asta include si sa facem scandal, sa tipam si sa dansam. Hahaha!

V-ati gandit care va fi urmatorul pas pentru voi din punct de vedere muzical? Aveti ceva in plan pentru un viitor EP/LP?

Am inceput deja sa scriem noi piese pentru un LP. Cred ca vom incepe si inregistrarile la sfarsitul verii. Dar inainte de toate vrem sa sustinem o gramada de concerte.

Ce sfat le-ai da altor trupe, trupelor tinere care incearca sa scoata capul in lume pe scena muzicala actuala pentru a-si dovedi valoarea?

Nu asteptati pe nimeni si nimic. Incercati doar sa investiti cat mai mult efort in muzica in sine, cat de mult puteti.

Ai ceva de adaugat?

Nimic nu conteaza in afara de piesele bune.

Multumim! Succes cu turneul si cu inspiratia pentru materialele viitoare.

Mersi!
Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook