Biografie FirmaFirma

Genuri muzicale:
Alternative

Trupe similare:
Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Coma  Green Day  Muse

Firma face ochi prin 2001 odata cu aparitia primei piese care va da de altfel si numele albumului de debut: La Orbire.
La putin timp de la infiintare, Rocca si Lix (acum rezident in Canada) scriu scenariul pentru clipul "La orbire" si il regizeaza.
Videoclipul intra in heavy-rotation pe Atomic si MCM, ajungand pe locul 1 in topul romanesc al MCM-ului in numai 2 saptamani. Urmeaza o serie de concerte in cele mai cunoscute cluburi bucurestenela acea ora.
Reactiile pozitive ale celor care i-au asculat liveii conving pe cei 5 artisti (Lama - chitara solo, Lix - chitara armonie, Rocca - voce, Sorin Burcas - clape si Erhan - bas) sa intre in studio.
Acolo isi vor petrece mai tot timpul in 2002, an la sfarsitul caruia vor termina si albumul de debut.
La inceputul lui 2003 trupasemneaza un contract cu Intercont Music valabilpe o perioada de trei ani. Acesta e momentul cand apare in cadru Andreea Paduraru, regizor de exceptie, care va realiza 2 clipuri alaturi de Firma pentru piesele Nimeni si Important.
Videoclipul piesei Nimeni va impinge Firma intr-un mainstream romanesc chicios si nepregatit pentru muzica trupei. Astfel, majoritatea ajunge sa creada ca trupa este de fapt de afara.
"Nu e rau" ar zice unii, "asta este" spunem noi.
In 2004 apare pe tv clipul Important, clip sustinut cu un turneu national. Totodata Firma este nominalizata ca Best Romanian Act la premiile Mtv europene (EMA 2004) desfasurate la Roma.
In 2005 se termina promovare albumului "La orbire" odata cu clipul piesei "Te paste", regizat de Rocca si Bogdan Popoiag.
Dupa o pauza mica si vreo 2 membri pierduti printre meandrele concretului trupa intra din nou in studio la sfarsitul lui 2005 si nu mai iese.... pana acum.

Stil: alternative rock