Florin Chilian a dat in judecata Pro TV

de Buvnitz

Florin Chilian a dat in judecata Pro TV

Florin Chilian a dat in judecata postul de televiziune Pro TV, artistul motivand ca piesa Zece a fost folosita in cadrul emisiunii Dansez pentru Tine fara acordul acestuia.

Despagubirile cerute ajung la suma de 1.255.140 de RON (circa 300.000 de euro).

Intr-un mesaj postat pe contul sau oficial de Facebook, Chilian mentioneaza ca i-au fost incalcate drepturile de autor. Mesajul poate fi citit mai jos:

In fapt, SC Media Vision SRL, in calitate de producator al emisiunii de divertisment "Dansez pentru tine” a utilizat compozitia muzicala numita "Zece” (atat muzica, versurile cat si interpretarea si executia apartinand reclamantului) asupra careia reclamantul detine in temeiul Legii nr. 8/1996 drepturi de autor si drepturi conexe, fara consimtamantul reclamantului. Opera mentionata a fost utilizata pentru realizarea unui moment coregrafic de catre baletul emisiunii "Dansez pentru tine”, rezultand astfel o opera derivata.

Reclamantul nu a fost contactat niciodata de catre producatorul emisiunii mentionate, respectiv SC Media Vision SRL pentru a-i solicita consimtamantul in ceea ce priveste utilizarea operei muzicale "Zece” in cadrul emisiunii "Dansez pentru tine” si nici in ceea ce priveste modul de utilizare (asocierea operei cu un moment coregrafic, asocierea operei cu spoturi publicitare, intreruperea operei pentru a fi difuzat un spot publicitar, etc).

Mi-au furat si ei piesa Zece, desi m-au tot amenitat ca ma fac praf ca imagine ca ei sint ditamai trustul de presa si ca ma rad, desi au vrut sa-mi dea mai apoi euroi sa retrag actiunea... Profund impresionat si ...temator i-am dat in judecata ca poate n-au aflat inca despre faptul ca am castigat procesul impotriva Guvernului Romaniei care prin Ministerul Culturii mi-a furat aceiasi piesa Zece.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook