Dave Grohl: Donatiile ar putea fi viitorul turneelor

de Alin Pildner

Dave Grohl: Donatiile ar putea fi viitorul turneelor


Declaratia frontman-ului Foo Fighters vine dupa ce trupa a acceptat sa ofere un concert in Richmond, Virginia (SUA), ca urmare a unei campanii de strangere de donatii.

Andrew Goldin, un fan Foo Fighters si-a dorit atat de tare ca trupa lui preferata sa cante orasul sau incat a porniit o campanie de donatii pe internet (crowdfunding), stabilind o tinta de 1400 donatii a cate 50$, in schimbul carora donatorii ar fi primit bilete pentru concert. In cazul in care limita nu era atinsa, donatorii ar fi urmat sa primeasca banii inapoi. Insa nu numai ca bilete au fost vandute, dar au aparut si cativa sponsori care au contribuit cu cate 5000$ (oferind biletele achizitionate drept cadou fanilor), toate aceste demersuri ajungand pana la trupa, care si-a dat acordul pentru acest concert.

Potrivit solistului Dave Grohl, aceasta noua abordare in organizarea de evenimente ar putea schimba radical modul de organizare a concertelor, cel putin la un anumit nivel, fiind o interfata directa intre public si trupe.

Foo Fighters isi vor lansa noul album de studio in luna noiembrie, in acelasi timp cu premiera pe HBO a unei serii de documentare - "Sonic Highways", ce relateaza povestea din spatele producerii discului in cauza, care a fost inregistrat in opt studiouri diferite, de pe intreg teritoriul SUA.

Foo Fighters a fost intotdeauna o trupa care a stiut sa-si tina aproape fanii, in 2011 renuntand la stadioane si arene pentru un turneu in garaje si cluburi mici de prin toata SUA, tocmai pentru a readuce totul la un nivel extrem de personal. Mai jos puteti urmari povestea acestui turneu.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook