Author Topic: Blind GuardiaN - A Twist in the Myth  (Read 1804 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Neverwinter

• Guest
Blind GuardiaN - A Twist in the Myth
« on: August 01, 2006, 02:35:58 am »
E primul meu post,deci tzin sa zic 'salutare tuturor' , tocmai am ascultat ultimul album Blind Guardian(lansarea oficiala e pe 1 septembrie,da l`am downloadat de pe net ca nesimtitu,dar am sa`l si cumpar) mi se pare un album destul de bun,are cate putin din fiecare din ultimele 3 albume,piesa mea preferata e Lionheart si Skalds and shadows(care sunt sigur ca o sa ajunga sa fie cantata la concerte la fel ca si The Bard`s song).Blind Guardian e formatia mea preferata de la 12 ani..si ma bucur ca inca se tzine bine. voi ce parere aveti?

Neverwinter

• Guest
Re: Blind GuardiaN - A Twist in the Myth
« Reply #1 on: August 01, 2006, 02:56:35 am »
A Twist in the Myth

Album by Blind Guardian   
Released   September, 2006   
Genre   Power Metal   
Length   51:31   
Label   Nuclear Blast   
Producer(s)   Charlie Bauerfeind   
Blind Guardian chronology   
Fly
(2006)   A Twist in the Myth

A Twist in the Myth is the eighth studio album by the German power metal band Blind Guardian. It is due for release on September 5, 2006.

Track listing
This Will Never End (5:07)
Otherland (5:14)
Turn the Page (4:16)
Fly (5:43)
Carry the Blessed Home (4:03)
Another Stranger Me (4:36)
Straight Through the Mirror (5:48)
Lionheart (4:15)
Skalds and Shadows (3:13)
The Edge (4:27)
The New Order (4:49)
Bonus Songs
Dead Sound of Misery (5:18) (Digipack Bonus)
Market Square (Demo) (Digipack Bonus)
All the King's Horses (Japanese Bonus)

Dead Sound of Misery is the original version of Fly, it is a dark version of the song.
All the King's Horses will also be available on a single which will be released in early 2007.

(LE: mi-am permis sa pun si coperta albumului)
« Last Edit: August 01, 2006, 08:43:15 am by Count Raven »

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: August 01, 2006, 02:56:35 am »

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #2 on: November 29, 2006, 08:17:46 pm »
Eh, in sfarsit am reusit sa pun si eu "ban pe ban" (respectiv 25 lei, hehe), sa-mi iau albumu' asta. Evident ca nu finantele au fost problema, ci teama ca ma va dezamagi. Din fericire insa, nu a fost cazul.
Despre album: s-a afirmat (inclusiv de catre formatie) ca "A Twist in the Myth" face legatura intre albumele mai vechi Blind Guardian si noua directie muzicala. As zice ca este mai mult decat atat: divers (poate cel mai divers album al lor; registrul pieselor se intinde de la sonoritati gen Blackmore's Night la riff-uri si treceri ce te duc cu gandul la ultimele albume Rage), iti da senzatia ca sursa de inspiratie se afla undeva in metalul anilor '80, dar in acelasi timp sound-ul este modern, cu un touch progresiv destul de pronuntat. Are si elemente de exotism (de la sonoritati de tip "irish", pana la cele orientale), si parti simfonice (mai bine implementate decat pe "A Night at the Opera" - in sensul de natural), dar mi-au atras in mod special atentia partile de solistica foarte interesante si atipice. Materialul "respira" profesionalism prin toti porii - din acest punct de vedere Blind Guardian a atins varful carierei - si imprima o stare de buna dispozitie, lucru pe care din pacate foarte putine din ultimele aparitii muzicale il mai reusesc. Ca o incheiere, as spune ca "A Twist in the Myth" ar putea foarte bine sa fie considerat un "Best of" Blind Guardian, pentru ca albumul contine cele mai bune idei muzicale ale trupei (de la "origini" pana in prezent). Paradoxal insa, sound-ul este atat de diferit fata de vechile realizari, incat nu multi si-ar da seama ca asculta Blind Guardian, daca nu ar fi vocea inconfundabila a lui Hansi ;)

Minusuri: sunetul tobei, prea infundat si anumite parti vocale, prea aglomerate (nr. de cuvinte) si pe alocuri neinspirate. Piesele astea cereau o voce versatila - din pacate cea a lui Hansi nu este asa. Pe partile "old school" e la ea acasa, dar pe cele mai pretentioase, nu face fata.
WWW.REZISTOR.GO.RO

Offline Parsifal Shogard

• Sergent
  • *
« Reply #3 on: December 13, 2006, 09:00:28 pm »
pe vremuri a fost un trio celebru Metallica Megadeth si Sepultura

in anii 90 cu certitudine la un alt nivel au dus alte trei : Blind Guardian, Iced Earth si Rage
BG au reusit de la o clona germana ( thx Kay Hansen) sa ajunga un lider de opinie.
Din cauza lor am citit in 1992 TOT lord of.. in versiune engleza si cu dictionarul langa mine !!
The Wheel of Time turns
And Ages come and go,
Leaving memories that becomes legend...
Legend fades into myth
And even the myth is long forgotten
When the age that gave it birth comes again...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: December 14, 2006, 03:21:40 am »
Incoerenta, mama ei... (a mea)
« Last Edit: December 15, 2006, 08:42:15 am by Count Raven »

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Parsifal Shogard

• Sergent
  • *
« Reply #5 on: December 14, 2006, 08:24:55 pm »
?????? mai explicit te rog

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #6 on: December 15, 2006, 08:47:07 am »
Si revenind, nu vad liantul din acel "trio celebru" de care zici. De acord, fiecare trupa in parte. Dar mai bine raportezi la gasti precum Bay Area sau european thrash, nu faci salata din trupe.  ;)

METALHEAD Forum

« on: »