Full-length, BlackSeed Productions April 2007
1. The enchanting dark�s arrival 09:16
2. Hellish heaven 09:32
3. The domain of the moon 04:43
4. Fron the trascendental starry sky 09:39
5. A just sensation 09:15
6. The white light�s fall 06:37
7. North�s desolation 06:24
Total playing time 55:29
Genre: Black Metal
Lyrical theme: Darkness
Origin Italy
Current line-up
Harmful - All (ex-Proximus Morti, ex-Neldoreth)
Behind Ars Manifestia is the desire to damage, stamp on, violate and rape people's vital force in the effort to bring them to suicide. Following a path of violence, madness and perversion. There is no reason for this and there is no need for one. Ars Manifestia is terror, madness, in the pure and shining sign of Black Metal. Don't ask! Kneeling in front of the forces of darkness. Rape, exterminate everything. Harmful 2007Bun, la un an si mai bine de la aparitie, descopar si eu unicul album Ars Manifestia. Nu ca ar avea neaparat ceva, desi cred ca reiese din faptul ca-i fac totusi topic ca e vorba de un album izbutit.
Lasand la o parte grozaviile spuse de Harmful si de faciesul tulburator al numitului, TED'sA este o mostra de bm clasic si cu toate ingredientele necesare, pentru a fi printre albumele de top ale anului ce trecu: o productie nu foarte stralucita, o instrumentatie solida, sustinuta, percutanta, enervanta, cu un sound de jmirghel, o voce cavernoasa si o atmosfera sinistra si intunecata.
Se vede ca italianul a stat cu gatul lungit, ochii stralucind si urechile gramofon catre nordul continentului si a reusit sa surprinda esenta inesteticului black, altfel, un lucru deloc rau.
Nu stiu de ce, din primele secunde de ascultare, am legat involuntar AM de Kvist, desi daca e sa stau stramb si sa judec drept, nu prea am de ce sa fac comparatia asta, dar na, din misterele creierului meu.
Ca sa-l citez pe un mare clasic in viata, pentru interesati si connoisseurs, il recomand cu ambele maini si nu cred ca ii dezamagesc.
Aici, adica pe maispeis, gasiti 4 dintre cele 7 piese, deci practic juma de album. Si
aici cate ceva despre AM.