Author Topic: In Lingua Mortua - Bellowing Sea - Racked by Tempest (2007)  (Read 1719 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
In Lingua Mortua - Bellowing Sea - Racked by Tempest (2007)
« on: November 30, 2007, 01:42:22 pm »

Full-length, Termo Records
June 11th, 2007

Genre(s): Melodic Black Metal/Progressive (iar marai, zic ca avantgarde metal e mai corect)

Initially released in Finland on June 11th, 2007 and the rest of the world of June 16th, 2007.

Recorded and mastered in "Strype Audio" by Tom Kvalsvoll. In Lingua Mortua actually started to record this album in the summer of 2000 but, due to band members differing agendas, never finished recording until the summer of 2005.

Album cover/artwork by Kim Solve.

1.   Oceanus Procellarum   01:55   
2.   Awe and Terror   08:08   
3.   Mirage   07:23   
4.   Relinquish   06:01   
5.   Lacus Somniorum   00:40   
6.   Winsome to Bestial   05:07   
7.   Sowers of Discord   11:07   
8.   The Melancholy Surge   09:14   
Total playing time   49:35

Current line-up
Lars Fredrik Frøislie (vintage keyboards, bass and vocal),
Uruz (drums), (Urgehal, Vulture Lord, ex-Crest of Darkness, Shining (Swe))
Marius Olaussen (guitars), (Ásmegin)
Trondr Nefas (lead vocal), (Urgehal, live for Krypt, Vulture Lord, Beastcraft, ex-Kvist)
Raymond Haakenrud (additional guitar), (Ásmegin)
Kristian Karl Hultgren (saxophone), (Wobbler)
Sareeta (violin), (Ram-Zet, ex-Ásmegin)
Jonny Pedersen (flute).

L-am reluat la ascultat, in urma unei discutii cu Phaedrus (multumesc maestre) si m-am decis ca merita un topic special si chiar atras atentia asupra lui. Am vorbit despre el si aici: http://www.metalhead.ro/forum/index.php/topic,2024.msg140130.html#msg140130
Ce e interesant ca pe myspace se spune ca au intrat in studiou pentru urmatorul album. Daca si pe asta sunt niste tipi de nadejde, iata ce se spune si despre guest musicians de pe acest album:
ILM is currenly well into recording the second album, which will feature lots of guest musicians like Jørgen Munkeby (from the norwegian avantgarde- rock band Shining) on sax and bass clarinet, Ketil Einarsen (from Jaga Jazzist) on flute, Petter Berntsen (from Audiopain) on rickenbacker bass, plus tons of various guitarists (Jacob Holm-Lupo, Thomas Myrvold, Tony Kareid, Geir Marius Bergom Halleland, Raymond Haakenrud, Martin Johansson and many more..). Jens Petter Nilsen (from Xploding Plastix) will give some assistance with the recordings. As always, Lars will use many of his vintage keyboards (like mellotron, moog, arp, clavinet, rhodes, hammond and so on - no shitty samples or modern keyboards) all over the place, though this second album will be more guitar-oriented in general.

Albumul merita in opinia mea o nota de cam 9.8/10

http://www.myspace.com/inlinguamortua
www.inlinguamortua.com

In mod sigur, voi mai vorbi despre aceasta gashca, caci in nebunia mea dupa Arcturus si trupe de gen, astia m-au impresionat mult. Arcturus s-au despartit, traiasca ILM.  ;)

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
Re: In Lingua Mortua - Bellowing Sea - Racked by Tempest (2007)
« Reply #1 on: November 30, 2007, 02:05:40 pm »
Mda, au aparut si doua melodii de pe urmatorul, da' nu-s mixate inca (sau cel putin asa imi suna). Eniuei, misto albumu asta - cata boala am io pe chestiile numite "melodice", asta suna chiar bine. De fapt, nici nu-i melodia aia obisnuita din blec, care ma cam calca pe nervi. Eniuei, tre' sa-l mai ascult, da' zic de pe-acu ca, pentru mine, e printre cele mai bune albume de black pe anul asta.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: November 30, 2007, 02:05:40 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: November 30, 2007, 02:10:08 pm »
Desi, in incapatanarea-mi recunoscuta, l-am trimis direct la avantgarde, unde ii e locul.  ;)
Uruz bate fabulos in tobe, nu numai rapid, dar si tehnic. Cam ca un drum-programming-machine asa...

LE: piesa a 8-a, apropo... pe langa faptul ca e magistrala, mai are secventele alea de trompeta  :)
« Last Edit: November 30, 2007, 03:08:18 pm by Count Raven »

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #3 on: December 09, 2007, 01:52:29 pm »
... si l-am mai ascultat de niste (multe ori): e o bijuterie albumul asta...

Offline mad_dream

• Robbed of my innocence, had no more time to play/I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames
  • General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
« Reply #4 on: December 09, 2007, 02:18:04 pm »
ma pun si eu sa ascult  8)
mad_dream, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline mad_dream

• Robbed of my innocence, had no more time to play/I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames
  • General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
« Reply #5 on: December 09, 2007, 09:23:30 pm »
deci l-am ascultat,genial  :o  :o ma asteptam dupa aprecierile de care a avut parte dar nici chiar asa  ;D

agresivitate si melodicitate atmosferica,un 2 in 1 spectaculos  8)

un album cap-coada superb,fara falsa modestie  ;D

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #6 on: December 11, 2007, 10:28:28 am »
Ce m-a facut sa ascult albumu e ca zicea contele ca e avant-garde, plus asta
... si l-am mai ascultat de niste (multe ori): e o bijuterie albumul asta...

Si l-am ascultat si re-ascultat. Desi nu e avant-garde din ala de ti se baga pe gat, e clar ca e pe zona asta. Mi-a amintit putin ca si concept de Lux Occulta - mda, stiu ca mare legatura nu au. La melodia a 8a am ramas socata... nu vazusem ce postase Contele si dintr-odata aud trompeta (saxofon e de fapt, am aflat ulterior); am zis ca sunt eu nebuna sau astia chiar canta la trompeta?? Ideea e ca ma fascineaza ce se intampla acolo, dar uneori ma deranjeaza contrastul dintre agresivitate si melodicitate - nu pt ca am o problema cu contrastele ci pt ca uneori pare dezechilibrat, oarecum lipsit de armonie. Adica am ascultat si contraste mai mari, dar pareau mai bine legate, that's all. In rest nimic de reprosat.
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #7 on: December 11, 2007, 03:47:25 pm »
l-am ascultat si eu cam acum o luna, si dupa ce am vazut postul l-am reascultat dar sincer nu prea mi-a produs cine stie ce impresie.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #8 on: March 02, 2008, 06:00:29 pm »
cu riscu' de a calca pe copileftu' lu' mecare, voi dezgropa acest minunat hoit!

bre, dej albumu'i mai fabulos decat asta. riffurile's ceva gen "to die on", vocea'i bestiala, au neste faze bestiale pe saxofon si pe ceva intrumente de suflat, pe care nu le prea pot recunoaste, pen'ca "blowin' ain't mah business".

pese favuriti: sowers of discord, mirage.

nota? plm.... 10, 11, 12.....

multumesc lui liviu :)

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: March 02, 2008, 09:43:09 pm »
Ce furouri a facut albumu' asta, neica....  :D

METALHEAD Forum

« on: »