Author Topic: Mortuus - De contemplanda Morte; De Reverencie laboribus ac Adorationis (2007)  (Read 1127 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Mortuus - De contemplanda Morte; De Reverencie laboribus ac Adorationis (2007)
« on: November 01, 2007, 07:40:16 pm »

Full-length, The Ajna Offensive
April 4th, 2007

Genre: Black Metal

1.   Penetrations of Darkness   07:19   
2.   Astral Pandemonium   05:07   
3.   The Constant Descent of Seraphim   07:37   
4.   The Illumination of God   06:23   
5.   Rebirth in the Sterile Triad of Six   05:29   
6.   Supplication for the Demise of All: Withdrawal into the Lifeless Sanctum   08:51   
Total playing time   40:46

Current line-up
M. Hinze - Drums (Ondskapt, Shade of Black)
Teh�m - Vocals, Bass, Guitars (Dodfodd, Shade of Black)

Dupa un EP destul de izbutit in 2005, suedezii se intorc cu un material exceptional. Nu stiu, mi-e greu sa fac clasamente, fiecare album avand ceva-ul sau, dar cu siguranta, asta este unul dintre cele mai bune albume ale anului pentru mine. Si cand spun dintre cele mai bune, l-as plasa sus de tot.
Desi compozitional, albumul este variat, constanta ramane atmosfera. Cu un sunet greu, opresiv, sufocant, cu o atmosfera intunecata, sinistra, abisala, piesele lovesc intens in ascultator. Penetrations of Darkness are un ritm lent pe tobe, cu riff-uri reverberate, cu o voce cavernoasa, inumana, cu un bass greu care intregeste 'intunericul', sfarsind intr-o forma mai aproape de doom. In opozitie, Astral Pandemonium, care este si preferata mea este o revarsare furioasa, blasting-uri, fuzzy riffs, alunecand intr-un pasaj drone salbatic, pentru ca sa revina la furia initiala. A treia piesa imi pare sinistru de majestuoasa, prin folosirea, ce-i drept si a sunetelor de clopot, intr-un ritm mediu dar intens. The Illumination of God (interesant, daca nu distractiv este faptul ca pe m-a si nu numai o sa gasiti Illumination of Job  :D :D) este cea mai intensa piesa, parca apogeul albumului, dar tot intr-o maniera crescendo, de la un mid-paced rythm la un blasting rapid spre sfarsitul ei. Si de aici, in ultimele doua piese, chiar daca alternanta slow/mid-paced/fast se pastreaza, intensitatea scade. Nu in sensul unei dezumflari, ci mai repede de deparsirea punctului culminant.
Spuneam in alte locuri despre Dodens Evangelium al celor de la Ondskapt ca este unul dintre cele mai sinistre si malefice albume ascultate, nu intamplator Mortuus, care il are ca tobar pe chiar Hinze de la O, reuseste sa pastreze aceasta nota. Atentie, nu e vorba de imitatie, ci de un aer similar.
Versurile sunt si ele speciale. De regula, nu iau in seama versurile din varii motive. In cazul Mortuus, nu e vorba nici de naibe/satane, nici de muntii, padurile si taramurile nordice, nici de masacre, sange, exterminari. E vorba de introspectie in moarte, thanato-filosofie, sfarsitul a tot si a toate, dar si ocultism religios.
In consecinta 10/10

http://www.myspace.com/mortuusswe

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
Re: Mortuus - De contemplanda Morte; De Reverencie laboribus ac Adorationis (2007)
« Reply #1 on: October 15, 2008, 11:45:25 pm »
Maiculita, ce-i aicea! Cum io nu prea gust mitraliere cap-coada, vajaieli si manii inghetate de fel, am luat cu sfiala albumu' de l-am trecut pe la urechi, cu versurile-n fata. Taman vin chitit de la Lifelover si spun, cu mana pe verde, ca nu trebuie naiba stie ce samples ca sa iasa fioroasa treaba: ajunge sa punctezi cu niste clopote, o data, ca sa intelegi ca less is more si... cam atat, deocamdata, ca nu sunt din localitate. :)

METALHEAD Forum