Deci

am luat si eu piesele care mai ramasesera ieri... foarte tare

imi place de mor albumul asta... din punct de vedere compozitional e o bijuterie, Tuomas s-a intrecut de data asta, probabil mai mult decat pe orice album... in ce priveste versurile, reapare sinceritatea naiva de la Oceanborn (parerea mea), doar ca evident usor mai cizelata... din punctul asta de vedere Tuomas ia de la mine un 10

acum rezultatul finit al melodiilor cu toate elementele (imi repostez si eu commenturile la melodiile precedente ca sa mai salvez din timp

):
* Bye Bye Beautiful chiar foarte mult si chiar mi se pare ca Marco a fost introdus pe refren cat se poate de inspirat, deoarece Anette n-ar fi reusit sa exprime acele versuri cu forta si furia necesara, ca sa nu mai vorbim ca nefiind implicata personal in povestea dintre Tarja si Nightwish, nici nu ar fi avut cum sa simta versurile respective
* din punct de vedere vocal, Anette mi se pare ca a dat cel mai bine lovitura in Cadence of Her Last Breath.
* The Poet and the Pendulum este intr-adevar o capodopera din punct de vedere compozitional, la partile orchestrale rapide ma si vedeam in Piratii din Caraibe

Buna si prestatia lui Anette si nota 12 pentru versuri
* Amaranth e o piesa vesela, foarte buna alegere ca videoclip si prim CD single... la fel nu o recomand ascultatorilor de "rautati"
* Master Passion Greed este singura piesa de pe album care nu prea imi place... mi se pare foarte random ca sa zic asa, mult prea "dura" pentru stilul Nightwish, pur si simplu vine ca nuca in perete cu restul albumului... sg lucru din melodie care imi place e refrenul

de altfel prea scurt
* Eva am mai zis si in altele randuri, nu prea ma impresioneaza dar e placuta la ascultat si cam atat
* Sahara, categoric una dintre favorite, foarte frumoasa linia melodica, excelente armoniile vocale ale lui Anette... iar riff-ul care incepe de la 01:05 imi aduce aminte de 'Sad But True' de la Metallica

* Whoever Brings the Night, imi plac in special versurile si per total e o melodie bunicica, Anette isi face din nou treaba foarte bine
* For the Heart I Once Had, piesa mai old-school de pe album, relativ linistita, buna de ascultat in momente de relaxare
* The Islander, aceasta piesa da tonul folk/celtic/medieval continuat si de urmatoarea; Marco are aici rolul principal, foarte buna piesa, ma duce cu gandul la o varianta evoluata a 'Once Upon A Troubadour'
* Last of the Wilds, instrumentala, celtica, chiar aduce o dorinta de natura neatinsa de mana omului

* 7 Days to the Wolves, WOW! super tare melodia, in special refrenul... Marco si Anette fac un duo exceptional
* Meadows of Heaven, potrivita ca epilog, interesanta si ciudata in acelasi timp introducerea acelor voci soul spre sfarsitul piesei, dau o atmosfera de gospel, reusita initiativa si foarte originala
In concluzie, peste asteptari

un album de care nu ma voi satura prea curand, intra categoric in Top 3 pe anul asta, ramane sa vad exact pe ce loc

Felicitari Tuomas&Co, v-ati reconfirmat statutul de "trupa mea de suflet"