Author Topic: Nightwish - Dark Passion Play  (Read 5687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Drowned Soul

• General de Brigada
  • *
  • .
Nightwish - Dark Passion Play
« on: July 28, 2007, 12:17:00 am »

Artist:  Nightwish

Album: Dark Passion Play

An:  2007

Label: Spinefarm Records/Universal

Apare pe data de: 26 Septembrie

Tracklist:

1.   The Poet and the Pendulum   13:53   
2.   Bye Bye Beautiful   04:14   
3.   Amaranth   03:51   
4.   Cadence of Her Last Breath   04:14   
5.   Master Passion Greed   06:02   
6.   Eva   04:24   
7.   Sahara   04:25   
8.   Whoever Brings the Night   05:47   
9.   For the Heart I Once Had   03:55   
10.   The Islander   05:05   
11.   Last of the Wilds   05:40   
12.   7 Days to the Wolves   07:03   
13.   Meadows of Heaven   07:10

Iata si noul album cu noua duduie in componenta Nightwish. Nu am ascultat decat Eva (ca si voi de altfel)plus alte cateva sample-uri  si sincer nu mi s-a parut cine stie ce! Am sa caut albumul ... chiar sunt curios desi nu ma astept  la nimic iesit din comun.
« Last Edit: July 28, 2007, 03:54:23 am by Psyforce »
But only death is the one who can tell ...

Offline mad_dream

• Robbed of my innocence, had no more time to play/I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames
  • General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
Re: Nightwisg - Dark Passion Play
« Reply #1 on: July 28, 2007, 03:28:44 am »
mai bine il ascultai si dupa deschideai topic  ;) 
mad_dream, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

Re: Nightwisg - Dark Passion Play
« Reply #1 on: July 28, 2007, 03:28:44 am »

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
  • ..all for none and none for all..
Re: Nightwish - Dark Passion Play
« Reply #2 on: July 28, 2007, 06:36:00 am »
mda...are dreptate mad_dream dar ma rog... . Eu am ascultat 5 piese de pe album pana acum. Pot sa spun ca mi se pare destul de reusit. Evidet am mai mult de spus despre album...dar inca nu stiu daca topicul va continua....sau va fi inchis. Astept un verdict de la un moderator  ::) :-\
Keyboardist, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: July 28, 2007, 10:16:08 am »
Lasa-l fratili meu, ce-ai cu el sa-l inchidem?
Asculta tot albumul, il mai asculta si altii (cred ca si io o voi face) si ne lansam in discutii.

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: July 28, 2007, 10:59:02 am »
mmdea...pai atunci sa-mi dau si eu cu parerea nitel din ce am ascultat.

Prima melodie [cea mai lunga..app. 14 min.] - "The Poet and the Pendulum" - inceputul ma duce cu gandul la coloana sonora a unui film de fictiune/istoric bla bla. Melodie asta arata ca Anette asta are niste corzi vocale bine dezvoltate si poate canta si in forta ( in special in primele minute )..in rest o baga cu lalaieli ( placute  :) ). La capitolul melodii lungi Nightwish nu m-au dezamagit nici de data asta. Am ascultat melodia fara sa adorm pe la minutul 6 sau sa trec la urmatoarea. 5/5

A doua - "Bye Bye Beautiful" ( cred ca se refera la Tarja in mare parte  :-[ )...nu m-a impresionat cu nimic...vocea lui Marco cam nepotrivita...mai bine o lasa pe Anette sa cante pana la sfarsit. 2/5

A treia melodia - "Amaranth" - Imi place, este foarte frumoasa dar si foarte foarte siropoasa vocea Anettei, fapt pentru care si melodia are un sound aparte fata de celelalte creatii. Melodia nerecomandata celor care sunt axati pe black/death s.a. Conte/Phaedrus/unealta/ si toti cei care aveti gusturi asemanatoare....grija mare...COD ROSU  :D...chiar cum se numea pastila aia care "incaseaza socurile fara palpitatii ?"  ;D  4.5/5

A patra - "Cadence Of Her Last Breath" - Rock bah ! In sfarsit o melodie ritmata klumea, aud si eu clar chitara, tobele...mama lor....sunt la a 6-a ascultare a melodiei si imi place din ce in ce mai mult. 5/5 GG Nightwish  ;D

Ar mai fi "Eva" dar s-a discutat deja despre la ea la topicul "Nightwish".

Acum astept sa fac rost si de celelalte melodii....pana atunci sa auzim de bine. In caz ca doreste cineva melodiile aveti la dispozitie mail, mess ( yahoo, msn ) bla bla.  ::)

« Last Edit: July 28, 2007, 11:00:04 am by Keyboardist »

Offline MissSwan

• Maior
  • *
  • I'm a lady, not a rock bitch
    • http://www.myspace.com/miss_swan_
« Reply #5 on: July 28, 2007, 07:38:51 pm »
Aceleasi melodii le-am ascultat si eu... dupa ce fusesem dezamagita de Eva, le-am luat cu reticenta, dar surpriza sau nu, sunt total incantata, de acord cu Keyboardist in aprecieri... sg diferenta ar fi faptul ca mie imi place si Bye Bye Beautiful chiar foarte mult si chiar mi se pare ca Marco a fost introdus pe refren cat se poate de inspirat, deoarece Anette n-ar fi reusit sa exprime acele versuri cu forta si furia necesara, ca sa nu mai vorbim ca nefiind implicata personal in povestea dintre Tarja si Nightwish, nici nu ar fi avut cum sa simta versurile respective. As mai adauga ca din punct de vedere vocal, Anette mi se pare ca a dat cel mai bine lovitura in Cadence of Her Last Breath. The Poet and the Pendulum este intr-adevar o capodopera din punct de vedere compozitional, la partile orchestrale rapide ma si vedeam in Piratii din Caraibe ;D Buna si prestatia lui Anette si nota 12 pentru versuri :) Iar Amaranth e o piesa vesela, foarte buna alegere ca videoclip si prim CD single... la fel nu o recomand ascultatorilor de "rautati" ;D astept cu nerabdare restul pieselor care au mai ramas... deja il presimt ca fiind un album incantator
Without you the poetry within me is dead...

Tidesson, I'm your follower until Heaven's gate...

Offline annutza999

• Maior
  • *
  • metalhead member
« Reply #6 on: July 29, 2007, 01:36:08 am »
intrebare  ;D de unde ati facut rost de melodii? vreau si eu :'(  :P

p.s. le-am gasit...o sa le ascult mai incolo
« Last Edit: July 29, 2007, 01:42:40 am by annutza999 »
De-as putea sa opresc orasu-n loc s-apoi cu o guma sa sterg fiecare bloc, din bucati de plaja sa cladesc un alt oras in care oamenii zambesc.
Vreau sa traiesc pe o strada desenata de un copi

http://www.netjunkie.gohome.ro/index.php?act=idx  try it!!

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: July 29, 2007, 05:11:41 am »
Am sa ascult si eu luni... Sunt curios, dar n-am fost atat de curios fiind atatea la rand...

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #8 on: July 29, 2007, 10:59:11 am »
Cum puteti sa va pronuntati pe marginea unui album fara sa-l fi ascultat integral, cap-coada?  ??? Si intrebarea e fara ironie si din simpla curiozitate... Am ascultat si eu Eva, The poet and the pendulum dar pana ce nu se gaseste albumu full, prefer sa stau cuminte si departe de critici/laude...  ::)
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: July 29, 2007, 12:13:46 pm »
Arana: nu mi-o lua in nume de rau, mai cu seama ca ma stii departe de stil, desi imi pot da o parere...
Din doua-trei pies plus sampls-euri poti sa-ti faci o idee...
Pana la urma e vorba de castigul/pierderea lor... Fanii tot acolo sunt, macar din ce am vazut la lansarea cartii  ;D ;D

Offline mad_dream

• Robbed of my innocence, had no more time to play/I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames
  • General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
« Reply #10 on: July 29, 2007, 06:22:28 pm »
mie cred ca o sa-mi placa albumul in varianta de negativ  ::) 

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
« Reply #11 on: August 03, 2007, 11:25:23 am »
Deci..da..am ascultat albumul cap coada. Am sa fac un mic rezumat din ceea ce am ascultat. Repet ce am scris la primele 5 melodii, doar ca sa am un inceput si un sfarsit, poate chiar am sa mai adaug ceva. deci..

Prima melodie [cea mai lunga..app. 14 min.] - "The Poet and the Pendulum" - inceputul ma duce cu gandul la coloana sonora a unui film de fictiune/istoric bla bla. Melodie asta arata ca Anette asta are niste corzi vocale bine dezvoltate si poate canta si in forta ( in special in primele minute )..in rest o baga cu lalaieli ( placute   ). La capitolul melodii lungi Nightwish nu m-au dezamagit nici de data asta. Am ascultat melodia fara sa adorm pe la minutul 6 sau sa trec la urmatoarea. 5/5 

A doua - "Bye Bye Beautiful" ( cred ca se refera la Tarja in mare parte   )...nu m-a impresionat cu nimic...vocea lui Marco cam nepotrivita...mai bine o lasa pe Anette sa cante pana la sfarsit. 2/5

A treia melodia - "Amaranth" - Imi place, este foarte frumoasa dar si foarte foarte siropoasa vocea Anettei, fapt pentru care si melodia are un sound aparte fata de celelalte creatii. Melodia nerecomandata celor care sunt axati pe black/death s.a. Conte/Phaedrus/unealta/ si toti cei care aveti gusturi asemanatoare....grija mare...COD ROSU  ...chiar cum se numea pastila aia care "incaseaza socurile fara palpitatii ?"    4.5/5

A patra - "Cadence Of Her Last Breath" - Rock bah ! In sfarsit o melodie ritmata klumea, aud si eu clar chitara, tobele...mama lor....sunt la a 6-a ascultare a melodiei si imi place din ce in ce mai mult. 5/5 GG Nightwish   

A 5-a - "Master Passion Greed"  - Daca la "Decadence Of Her Last Breath" eram extaziat ca in sfarsit aud instrumentele conventionale mult mai bine decat in celelalte melodii, atunci la melodia asta ar trebui sa cad pe spate. Nu..dar este intr-adevar o melodie HEAVY. Chitara si tobele sunt rapide, perfect ritmate, intr-adevar se simte munca lu' Jukka si a lui Emppu. 4,5/5

A sasea - "Eva" - O balada simpla, draguta, in stilul Nightwish. Nu am multe de zis aici. 4/5

A 7-a melodie - "Sahara" - O melodie..ceva intre "Amaranth" si "Cadence Of Her Last Breath". Tuomas arata din nou ca este un compozitor excelent. Chiar daca ascultand melodia nu ma duc deloc [ ma rog...poate pe la sfarsit umpic] cu gandul la Sahara..nu pot sa spun ca e nereusita..atat timp cat toate melodia curge frumos. 5/5  ;D

A 8-a, a 9-a- si a 10-a  "Whoever Brings The Night" , "For The Heart I Once Had" si "The Islander"...melodii care te scot efectiv din sound-ul Nightwish si nu te duc nicaieri. Hai sa spun ca in "The Islander" mai sunt cateva particele dragute..dar in rest..nimic..varza. Sunt in plus. Nu credeam ca o sa am o impresie asa proasta la vreun album NW. Si aici ma refer la melodiile astea 3 consecutive, care dupa parerea mea nici ca bonus track-uri nu merg. Slab. Imi pare rau. Chiar foarte rau. 1/5, 1/5, 1.5/5.

A 11 - a - "Last Of the Wilds" - Nu e nici ea departe fata de cele mentionate dar totusi imi transmite un feeling placut, asemanator cu "creek mary's blood/stone people" de pe End Of An Era. Cred ca un plus a avut-o pentru ca a fost si instrumentala  ;D. 4/5

Penultima melodie - "7 Days To The Wolves" - Dumnezeule, cat v-a luat mama sa va treziti ? Dupa 20 de minute de pauza si de adormit cu capu pe birou m-am trezit brusc. Am avut senzatia ca am ascultat si eu ceva de la Nightwish.  ::) Sunt fericit. Ce sa zic...un sound heavy asemanator cu "Wish I Had An Angel", vocea lui Marco este chiar geniala...si Emppu are un solo pe la inceput chiar reusit. ce sa zic.... 5/5

Ultima... - "Meadows Of Heaven" - Se aseamana putin cu "Last Of The Wilds", numai ca de data asta apare si vocea Anette-i. In rest, finalul chiar este frumos, spectaculos te face sa uiti ca au existat si parti proaste pe album. Eh..macar finalul sa se incheie frumos 4/5

Per total...un album de nota 8/10 cu parti bune si parti mai putin bune. Personal imi place mult mai mult vocea Annete-i decat cea a Tarjei. Astept acum concertele, pentru ca sunt chiar curios cum suna alte melodii Nightwish cu vocea ei. Cam asta am avut de spus...ah si in ultimul rand sa nu uit sa le multumesc hackerilor, crackerilor care au reusit sa ia melodiile cu aproape 2 luni inainte de aparitia albumului.  :D  :)

Offline MissSwan

• Maior
  • *
  • I'm a lady, not a rock bitch
    • http://www.myspace.com/miss_swan_
« Reply #12 on: August 03, 2007, 12:59:40 pm »
Deci ;D am luat si eu piesele care mai ramasesera ieri... foarte tare ;D imi place de mor albumul asta... din punct de vedere compozitional e o bijuterie, Tuomas s-a intrecut de data asta, probabil mai mult decat pe orice album... in ce priveste versurile, reapare sinceritatea naiva de la Oceanborn (parerea mea), doar ca evident usor mai cizelata... din punctul asta de vedere Tuomas ia de la mine un 10 ;D acum rezultatul finit al melodiilor cu toate elementele (imi repostez si eu commenturile la melodiile precedente ca sa mai salvez din timp :P):

* Bye Bye Beautiful chiar foarte mult si chiar mi se pare ca Marco a fost introdus pe refren cat se poate de inspirat, deoarece Anette n-ar fi reusit sa exprime acele versuri cu forta si furia necesara, ca sa nu mai vorbim ca nefiind implicata personal in povestea dintre Tarja si Nightwish, nici nu ar fi avut cum sa simta versurile respective
* din punct de vedere vocal, Anette mi se pare ca a dat cel mai bine lovitura in Cadence of Her Last Breath.
* The Poet and the Pendulum este intr-adevar o capodopera din punct de vedere compozitional, la partile orchestrale rapide ma si vedeam in Piratii din Caraibe ;D Buna si prestatia lui Anette si nota 12 pentru versuri :)
* Amaranth e o piesa vesela, foarte buna alegere ca videoclip si prim CD single... la fel nu o recomand ascultatorilor de "rautati"
* Master Passion Greed este singura piesa de pe album care nu prea imi place... mi se pare foarte random ca sa zic asa, mult prea "dura" pentru stilul Nightwish, pur si simplu vine ca nuca in perete cu restul albumului... sg lucru din melodie care imi place e refrenul ;D de altfel prea scurt
* Eva am mai zis si in altele randuri, nu prea ma impresioneaza dar e placuta la ascultat si cam atat
* Sahara, categoric una dintre favorite, foarte frumoasa linia melodica, excelente armoniile vocale ale lui Anette... iar riff-ul care incepe de la 01:05 imi aduce aminte de 'Sad But True' de la Metallica ;D
* Whoever Brings the Night, imi plac in special versurile si per total e o melodie bunicica, Anette isi face din nou treaba foarte bine
* For the Heart I Once Had, piesa mai old-school de pe album, relativ linistita, buna de ascultat in momente de relaxare
* The Islander, aceasta piesa da tonul folk/celtic/medieval continuat si de urmatoarea; Marco are aici rolul principal, foarte buna piesa, ma duce cu gandul la o varianta evoluata a 'Once Upon A Troubadour'
* Last of the Wilds, instrumentala, celtica, chiar aduce o dorinta de natura neatinsa de mana omului :D
* 7 Days to the Wolves, WOW! super tare melodia, in special refrenul... Marco si Anette fac un duo exceptional
* Meadows of Heaven, potrivita ca epilog, interesanta si ciudata in acelasi timp introducerea acelor voci soul spre sfarsitul piesei, dau o atmosfera de gospel, reusita initiativa si foarte originala

In concluzie, peste asteptari ;D un album de care nu ma voi satura prea curand, intra categoric in Top 3 pe anul asta, ramane sa vad exact pe ce loc ;D Felicitari Tuomas&Co, v-ati reconfirmat statutul de "trupa mea de suflet" :D

Offline SLAYER

• Реальный Пацан
  • Maior
  • *
  • Metalhead din Chisinau
    • http://www.metal.md
« Reply #13 on: August 03, 2007, 10:55:25 pm »
Nota 7 din 10...

Republica Moldova

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #14 on: August 07, 2007, 10:00:58 am »
l-am ascultat aseara pe tot...nu-s un impatimit al muzicii nightwish, respect muzica si albumele facute, insa acest nou album nu pot decat sa-l cataloghez ca foarte slab in comparatie cu ce s-a facut. Nightwish avea acel ceva, care face o trupa sa fie deosebita fata de celelalte prin vocea Tarjei (chiar daca mie nu imi placea) si intradevar lipsa ei se simte. Parca e o alta trupa si am ramas uimit ca parca nici instrumentatia nu mai este ca inainte, probabil adaptata pentru noua voce. Nu mi-a placut nici in compartie cu ce a fost Nightwish pana acum, iar ca un nou inceput e doar un album plictisitor care nu-mi spune nimic...

Offline mad_dream

• General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
« Reply #15 on: August 14, 2007, 03:24:34 pm »
"Bye Bye Beautiful" is written by Tuomas Holopainen about the band's prior vocalist, Tarja Turunen, who was fired from the band by open letter in 2005, and his feelings before and after whatever changed her attitude against the band and its music. This was at first rumored among fans and later revealed by Holopainen in an interview[2]. Hietala is performing the chorus."

The chorus is:

"Did you ever hear what I told you?
Did you ever read what I wrote you?
Did you ever listen to what we played?
Did you ever let in what the words said?
Did we get this far just to feel your hate?
Did we play to become only pawns in the game?
How blind can you be, don't you see
You chose the long road, but we'll be waiting"

deeeeeci  :D

Offline nobody

• Sorry We're CLOSED!
  • General de Brigada
  • *
    • Post-Rock.ro
« Reply #16 on: August 15, 2007, 08:40:55 am »
pe metalciargi gasiti noul video nw la pesa amaranth  8) 8) 8)
« Last Edit: August 15, 2007, 08:41:45 am by nobody »
See you on the OTHER SIDE...
www.usurper.ro
www.post-rock.ro

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #17 on: August 29, 2007, 10:31:05 pm »
Mi-am facut curaj sa il ascult. Sa zic ca e plictisitor? Sa zic ca numa ca n-am plans cand il ascultam? Ca toate laudele mi-au facut greata? Well, cam asta e concluzia mea, Incerc sa inteleg ce-i cu obsesia pentru reviewuri melodie cu melodie. E atat de cliseic si de boring - stiam la ce sa ma astept de la fiecare piesa. Pacat totusi ca vorbele spun multe pentru niste chestiuni aiurea. Sa nu ma inteleaga nimeni gresit, nu neg... ba da neg! Ce? Totul. Unde e Tuomas? Cum s-a ajuns de la "I live no more to shame nor me nor you" la "All your love is a lie/ you one night butterfly" ?? Candva ma straduiam cu versurile in fata sa inteleg totul din piese. Acum, de la prima ascultare nu numai ca am inteles ce canta ea acolo perfect, dar practic a cam disparut lirismul si metaforele. Asta ca sa vorbesc strict despre versuri.

Trecand la muzica, aici vine partea cu adevarat dureroasa. A fost laudata f mult asa-zisa maturizare si cizelare a instrumentalului. Singura diferenta pe care o observ e influenta mult prea mare a lui Marco. Care nu e de loc pe gustul meu si care NU e Nightwish. Nu a fost si nici nu va fi niciodata spiritul NW acest om. Si-mi pare rau ca a reusit sa puna stapanire pe intreaga trupa si sa-si bata joc de anumite chestii (oh da, ma refer fix la "Bye, bye beautiful"). Pe vremea Lappi Lapland unde erai domnule? Asta ca sa nu mentionez "monstri" ca The Carpenter sau.. Moondance! Ala instrumental, nu lalaiala "Last of the Wilds" (macar nu o aud pe Annete cum scartaie). De la "10th Man Down" sau "Once upon a trubadour" - piese cu o atmosfera incredibila, foarte bine inchegate, puternice, care chiar transmiteau ceva, acum facem inchinaciuni in fata unor sunete care se vor "de lupta", dar care nu sunt decat niste copii ieftine, inspiratii de aici, de acolo, nimic original, nimic surprinzator, nimic care sa ma faca sa zambesc tamp, sau sa rad, sau sa dansez de nebuna prin casa. Asta simteam inainte. Acum toate astea s-au pierdut.

Nu neg ca albumul e foarte catchy. Se simte clar ca tintesc spre un public mult mai larg. Au renuntat la profunzime si la complexitate pentru a-i deschide calea lui Annete.
Stimati domni de la Nightwish tocmai v-ati pierdut un fan. Cu toata durerea dumneavoastra in cot

Culmea, fredonez melodiile. E clar scopul lor. E penibil in acelasi timp. Si da, e trist. Am inteles, noua solista. Dar de ce asa schimbari? De ce o trecere la un prag inferior? De ce orice bucata care mi se pare mai stralucita am auzit-o deja? Nici Once nu m-a incantat; si acolo am fost deranjata de anumite schimbari (si totusi, asta era acum 3 ani!!). Dar in comparatie cu Dark Passion Play, pana si Once capata o stralucire.

ps. nici macar nu indraznesc sa compar cu Century Child (pe vremea cand lui Marco nu i se urcase NW la cap; si mai zic de Tarja  ::)). Pe care tocmai mi l-am pus sa il ascult. Sa ma mai torturez putin... (sa fie oare o coincidenta ca am rupt carcasa cd-ului tocmai acum??  :'( )

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
« Reply #18 on: August 30, 2007, 04:22:25 pm »
Sa inteleg ca nici albumul care va fi scos numai cu partea instrumentala nu o sa-ti schimbe prea mult parerea despre noul Nightwish...ma insel ?  ;D

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #19 on: August 30, 2007, 04:25:10 pm »
Nope. Desi il voi asculta, pe considerentul ca daca nu il aud pe Marco cum screme si pe aia cum se miauna poate percep mai bine instrumentalul. Dar ma indoiesc ca va suferi schimbari majore parerea mea. Oricum, m-a lovit aseara faptul ca eu chiar ascult de prea multa vreme NW  ::)

Offline deathgirl

• Sergent
  • *
« Reply #20 on: September 02, 2007, 12:59:27 pm »
Am ascultat si eu albumul. Partea instrumentala e ok, Nightwish. Dar la voce, nu si nu. Asteptam la fiecare piesa sa intre voce puternica a Tarjei si....pauza, era doar Anette. Nu-i contest calitatiile vocale, dar nu stiu, cred ca asteparile erau prea mari. Sper sa ma obisnuiesc, cu ea, nu e o vocalista rea.
Per general albumul imi place, desi nu ma asteptam, Eva dezamagindu-ma. Piesele mele preferate sunt Bye Bye Beautiful, The Poet And The Pendululm, For The Heart I Once Had si instrumentala Last of The Wilds.

Ca si concluzie, se putea si mai bine, nu e rau tinand cont de schimbarea de componeta, dar totusi departe de Nightwish-ul de pe OceanBorn sau Wishmaster.
Userbars.pl
Userbars.pl
Userbars.pl

Offline Vacarone

• om cu greutate
  • MODERATOR
  • General de Brigada
  • *
  • TITS & BEERS!!!
« Reply #21 on: September 02, 2007, 02:39:02 pm »
Voi tot nu pricepeti ca nu are cum sa fie ca pe vremea Tarjei?? Ideea e sa acceptati cum suna tipa cea noua si sa nu infierati prestatia de la primele ascultari. Dati-le o sansa!!  :-*

When I read about the evils of drinking I gave up reading ;D!

Metalheads are fucking brutal and don\\\\\\\'t take any shit from anybody! :D

Offline Drowned Soul

• General de Brigada
  • *
  • .
« Reply #22 on: September 23, 2007, 12:30:46 am »
Hai ca am ascultat si ras-ascultat albumul asta sa vad care e treaba cu el din toate punctele de vedere!
Ce sa zic ... foarte prost nu e dar nici stralucit! E acceptabil ... merge ascultat ! Prima piese incepe mai in forta asa dar la un moment dat te plictiseste! Piesele de 13 minute nu sunt pentru nightwish! Sunt si piese interesante dar se simte lipsa  Tarjei ! Oricum albumul nu e chiar atat de rau incat sa zici vai de mine  tipa asta noua e coada de matura dar sunt sigur ca puteau sa faca mai mult si normal ... si cei de la nightwish puteau sa faca o alegere mai buna decat asta! Daca isi da silinta mai mult tipa asta poate sa scoata chestii interesante dar normal ... trebuie sa o tina vocea! Eh ... sa-i mai dam o sansa ca e nou venita!  :)
Am sa dau un 7 albumului! Sper sa se chinuie mai mult la urmatorul produs!

P.S: si eu ascult "rautati" in general dar imi place si Amaranth  ;D e asa mai saltareata  ;D
« Last Edit: September 23, 2007, 12:38:19 am by Drowned-Soul »

Offline never_fading

• Sergent
  • *
« Reply #23 on: October 08, 2007, 08:50:09 pm »
de ce trebuie sa judecati atat de aspru albumul..k nu are voce ..k instrumentatia e de tot ****...schimbarile se petrec mereu ..voi nu puteti sa va obisnuiti cu ele?....asc nw de 10 ani..si nu pot spune k m-au dezamagit 1 sg data...am incercat intotdeauna sa i inteleg...motivele lor..sa vd totul din pct lor de vedere....am ajuns sa il cunosc pe tuomas f bine din versurile lui...desi nu intotdeauna am aprobat ce au facut(demiterea tarjei)..dar tre sa recunosc k acuma dupa ce am aflat toate motivele..le dau dreptate.cine a fost fan va ramane fan...acuma se vor vedea fanii adevarati..care chiar respecta muzica lor..si nu imaginea afisata de tarja!!!..eu am ales sa i dau o sansa lui anette..si nu pot sa spun k am regretat ac decizie...OPEN YOUR MINDS ppl!!..o trupa nu e prizonierul unui anumit gen..doar pt k asa le place fanilor..sunt liberi sa cante ceea ce le place..cum le place..cu cine le place..in definitiv..sunt 100% sigura k orice cantareata ar fi ales..tot nu ar fi fost la fel de buna k tarja..si ca intotdeauna ar fi existat carcotasi..tarja si-a facut bine treaba..dar dak a fost destul de *** sa renunte la nw..treaba ei...
Search for beauty, find your shore
Try to save them all, bleed no more
You have such oceans within
In the end
I will always love you...

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #24 on: October 09, 2007, 07:36:58 pm »
Treci pe la regulament pt a vedea cam cum se scrie pe forumul asta, strict formal.

Apoi - lectiile tale de fan adevarat ma fac sa vomit. Esti fan adevarat daca inghiti tot rahatu pe care ti-l da o trupa? Mai gandeste-te inainte sa vii sa ne judeci. Si apropo, vezi ca esti off-topic pt ca aici se discuta albumul. Daca eu iau albumu' asta si il compar cu tot ce a scos nw (asta ca sa nu zic cu chestii pe care le ascult acum) si eu aud ca d.p.d.v. instrumental e naspa rau, pai doar pt ca am fost fana nu o sa le fac statuie. Dimpotriva. Faptul ca sunt fana si ca ii cunosc si ii inteleg ma indreptateste sa ii si judec si sa fiu nemultumita. Poate daca in cei 10 ani de nw mai ascultai si altceva si nu te incapatanai cu niste ochelari de cal, nu apareai aici cu atitudinea asta.

Si merci, my mind is very opened, ca altfel n-as putea asculta nw in aceeasi oala cu, nush, UneXpect

Offline never_fading

• Sergent
  • *
« Reply #25 on: October 09, 2007, 07:56:02 pm »
da ma rog..parerea ta..dar eu i-am cunoscut personal si nu vb degeaba...si asc si '' altceva''..niste chestii despre care nu multi au auzit..asa k ..anyway e parerea mea...si nu tre sa imi sara nimeni in cap...dak tu crezi k stii mai bine sau ai o alta parere f bine..nu te judec...

stiu k off topic chestia..dar am vrut sa raspuna neaparat...

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #26 on: October 09, 2007, 08:01:06 pm »
N-am facut decat sa aduc niste argumente impotriva pozitiei tale de atotstiutoare, nu ti-am sarit in cap (poate iti recitesti postul anterior din pozitia unui outsider sa vezi cum suna). Eu nu condamn pe cineva ca asculta, nw - departe de mine - dar sa vii aici cu atitudini de open your mind, sa fim seriosi. Nu ai nicio baza. Cum noi nu stim ce asculti tu, reciproca e valabila. Think about it

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #27 on: October 09, 2007, 08:06:03 pm »
never_fading, nu e vorba de parerea ta sau a aranei, e vorba ca postul tau de mai sus e construit pe niste rationamente eronate. In primul rand, ce te face sa crezi ca problema celor care critica albumul e schimbarea in general, si nu schimbarea in rau? Apoi, la treaba cu "fan adevarat" esti clar pe langa, iar arana are dreptate. In plus, asa cum ei sunt liberi sa cante "ce le place", asa si cei pe care ii critici (ca nu's fani adevarati) sunt liberi sa asculte ce le place.
Acum, propun sa nu mai discutam cat de fan este x sau y, si sa revenim la album in sine.

Offline DK

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #28 on: October 10, 2007, 04:41:35 pm »
Muzica usoara. NW nu mai au legatura nici cu rock-ul ce sa mai vb de metale...
DK, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
« Reply #29 on: October 10, 2007, 05:09:31 pm »
Muzica usoara. NW nu mai au legatura nici cu rock-ul ce sa mai vb de metale...

Tu ori n-ai ascultat albumu, ori ai gresit topicu. Pai daca asta n-are legatura, atunci de Century Child ce sa mai zic.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #30 on: October 10, 2007, 05:33:36 pm »
Pastrati discutia in juru' albumului scos anu' asta, pepushei.

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline never_fading

• Sergent
  • *
« Reply #31 on: October 10, 2007, 05:39:31 pm »
da..m-am exprimat gresit..nu am fost atenta...in legatura cu albumul acuma(k sa fie in topic)..e bun..se simte lipsa tarjei..totusi Anette are voce...nu neaparat de opera..dar are...dak nu era albumul bun nu ar fi fost pe primul loc in germania si elvetia si pe locuri destul de bune in alte tari( de finlanda nu pomenesc k e tara lor)...anette are timp sa isi formeze o voce pt nightwish...k are din ce...doar k tre sa i acordam timpul necesar..parerea mea...de altfel nici tarja nu a fost perfecta la inceput.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #32 on: October 10, 2007, 06:02:06 pm »
Eu, ca ascultator ocazional catre intamplator de NW, cu niste idei de una-alta in plus, cred ca albumul asta a fost dus in partile superioare ale clasamentelor de care vorbesti fix din cauza brand-ului NW si a unor entuziasti frenetici, nu de valoarea intrinseca a muzicii de pe el. In plus, din ce forumuri mai frecventez eu, ma refer la cele de pe afara, nu sunt prea multi chitibusari. Mai repede, stilul fotbalistic de fan: si la bine si la rau... De aceea, am urat toata viata mea glorioasa sa ma numesc fan x sau fan y. Sau chiar fan e...  ::)

Offline Forever Lost

• Sergent
  • *
« Reply #33 on: October 18, 2007, 11:11:30 pm »
"Whoever brings the night" mi se pare super tare !
Si cu un solo interesant desi scurt !
"Cadence of her last breath" incepe frumos dar parca daca nu ar fi vocea masculina pe parcurs (backing) s-ar pierde !
Oricum parerea personala e ca "Master Passion Greed" e cea mai tare ! E o melodie care poate fi ascultata cu placere chiar si de deatheri !
Oricum cine a nominalizat albumul la dezamagirile anului se cam insala !
Per total un 8/10 (daca e sa etalonez)!
Trebuie intr-adevar sa recunoastem ca parca numai e forta vocala a Tarjiei !
Si gagica asta nu prea ma incanta dar ... timpul va demonstra daca vor ramene acolo sus cei de la Nightwish !

See ya !
Forever Lost, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #34 on: October 18, 2007, 11:16:16 pm »

Oricum cine a nominalizat albumul la dezamagirile anului se cam insala !

Bai, daca pt unii e dezamagire, lasati-i sa fie. Cine sunteti sa va dati mari cunoscatori sa criticati gusturile altora? Sunt curioasa cate albume din 2007 ai ascultat ca sa-mi zici mie ca ma insel ca zic ca albumul asta e dezamagirea mea, si nu a anului, ci a tuturor anilor de cand ascult io NW.

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
« Reply #35 on: October 20, 2007, 03:24:22 am »
ah..mda..uita-i sa spun. Am ascultat si varianta instrumentala a albumului. Nu merita...boring.

Offline mad_dream

• General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
« Reply #36 on: October 20, 2007, 03:26:16 am »
vrei sa zici uitai    ;D  ;D

nu am ascultat dar cred ca e mai ok decat cea cu voci  :P o sa ascult

Offline Drowned Soul

• General de Brigada
  • *
  • .
« Reply #37 on: October 20, 2007, 10:38:51 am »
never_fading  si eu am zis sa-i acord o sansa domnisoare nou venite (chiar pe topicul am zis asta daca nu ma insel).Pai ... ce sa zic .. mai are de lucrat daca vrea sa ajunga la performante mai mari desi , din ce am vazut pe youtube , la piesele vechi o cam da in bara! deci trebuie sa munceasca foarte mult! Albumul "Dark .... " nu e chiar de aruncat la gaini sa dea cu ciocul in el dar nici foarte bun nu e ! e un album mediocru , pe care il asculti atunci cand te plictisesti grozav si nu mai ai ce sa asculti! cateva piese mi-au placut de pe albumul asta .... dar se simte mult lipsa tarjei! oricum ... pentru ca a fost primul album si tra la la ... il astept pe urmatorul dar .... nu ma astept la cine stie ce! nota 7 acordata albumului e f ok!
cat despre fani adevarati si tot tacamul , sa fii fan adevarat nu inseamna sa inghiti toate porcariile pe care le scoate trupa si sa le pupi picioarele ! hai sa fim seriosi ... o sansa ... doua .... dar daca se impute treaba trebuie sa iei masuri :)

a aparut si varianta instrumentala deja ? eh ... la cat NW ascult eu nu prea ma arunc dar ... sunt curios  :)
« Last Edit: October 20, 2007, 10:42:51 am by Drowned-Soul »

Offline zeutzsamm

• Sergent
  • *
Nightwish - Dark Passion Play
« Reply #38 on: November 16, 2007, 12:59:25 am »
Sunt cam 80% de acord cu Arana, si 100% cu DK.

Asta nu e metal, e un pop-rock amarat, si instrumentalul este cu mult sub toate celelalte albume ca sunet. Nu are nici o melodie acel 'ceva' special care le-a facut cantecele anterioare deosebite.
E o chestie 100% comerciala, care se pare ca prinde foarte bine la public. Bravo lor, insa asta nu inseamna ca au scos un album bun.
Versiunea instrumentala este absolut plictisitoare, cateva cantece nu au decat un riff amarat care se repeta iar si iar. Eu de obicei ascult o melodie cap-coada, la astea insa am luat-o pe sarite sa vad daca se mai schimba ceva.
Pacat, ar fi putut face mult mai mult. Once prevestea ceva mai interesant pentru DPP, fiind ultimul dintr-o serie de albume din ce in ce mai reusite, dar nu a fost sa fie . Desigur, gusturile difera, altii zic cu totul altceva despre albumul acesta, insa mie mi se pare ca lipsesc piese gen Kinslayer, Wishmaster, Dark Chest of Wonders, The Siren, Sleepwalker, Planet Hell, Nemo, Ghost Love Score sau Creek Mary's Blood.

Fie ea cum o fi fost in relatiile cu trupa, Tarja a scos Nightwish in lume. Piesele de pe primul album sunt frumoase, dar nu sunt exceptionale. Daca nu ar fi fost vocea Tarjei in ele, Nightwish nu ar fi fost remarcati, si nu ar fi ajuns niciodata sa creeze piesele de pe Oceanborn, Wishmaster si Once.

Nu zic ca Anette nu ar fi o solista buna. Insa: 1) Nu are voce de metal 2) Nu are nici pe departe unicitatea timbrului Tarjei.
O alegere mult mai buna, din punctul meu de vedere, ar fi putut fi 'Myst', solista lui Turilli de pe albumul "Lost Horizons". Merita sa ascultati albumul acesta macar ca sa va faceti o idee cum ar fi sunat Nightwish cu ea.
zeutzsamm, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline child_4_basse

• Sergent
  • *
  • ...just drink them...'till you burn in hell >:)
« Reply #39 on: November 16, 2007, 02:26:23 am »
In opinia mea Nightwish a cam dat-o in bara cu albumul asta nou. Mai frate... prea multe amestecaturi de genuri ..parca zici ca au scos melodiile astea doar ca sa vada care dintre ele prinde bine si sa cante pe stilul song-ului de debut. Melodiile presupun multe teme muzicale..cand se trece la una cand la alta ..iar unele treceri mi se par fara sens. De asemenea foarte multe , mult prea multe efecte iar orchestra aceea..okey..plaseaza melodia pe un ton mai "wow" da sa vina si sa o cante live iar apoi mai vorbim  :).
Per total albumul mi se pare foarte comun intrucat nu e cine stie ce instrumentalul...niste chestii ..parca zici ca sunt facute la vrajeala ; comercial de asemenea..hai sa astupam instrumentalu cu orchestra..si sa prinda bine la public  ::)
Cat despre vocea tipei ..eu sincer nu stiu cum a ajuns sa cante in nightwish..nu are acea tonalitate aspra a tarjei..e ca un fel de copil al ei. Tarja contura notele si punea suflet , incat atunci cand o ascultam nu ma abtineam sa nu incerc sa cant si eu sau sa raman cu ochii pe tavan ...la tipa noua stau si astept...ma mai uit peste documente... si astept sa scoata ceva..sa dea ceva din ..sa puna suflet...sa "zbiere metal-ul" din ea..dar degeaba
Concluzia mea: ori tipa munceste mult si isi dezvolta vocea
                         ori trupa isi schimba genul

« Last Edit: November 16, 2007, 02:42:42 am by child_4_basse »
come with me ..where the story never ends...

Offline Major

• Sergent
  • *
« Reply #40 on: November 25, 2007, 11:54:36 pm »
Pe mine Tarja ma tinea deoparte de Nightwish, acum ca a plecat e mult mai bine, desi tot nu ma omor dupa ei (nu-s suficient de heavy). Albumul mi se pare bunicel, cel putin vocea e suportabila in comparatie cu ce era ininte. Eu nu digerez vocea de opera in metal, fie ea feminina sau masculina. Orchestra + metal = merge, opera + metal = nu merge. Melodiile preferate sunt The Islander si 7 Days to the Wolves. Consider ca e un lucru bun ca Marco isi foloseste mai mult vocea pe acest album, si imi place duetul Marco-Anette.
Major, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
« Reply #41 on: November 26, 2007, 08:54:19 am »
Cat despre vocea tipei ..eu sincer nu stiu cum a ajuns sa cante in nightwish..nu are acea tonalitate aspra a tarjei..

de ce crezi tu ca s-a incercat sa se caute o voce ca a Tarjei  ? ::)

Offline Grazy

• Sergent
  • *
« Reply #42 on: November 29, 2007, 12:19:13 am »
Primul meu post pe acest forum,am vazut reply-urile voastre,acum ,cred ca pot spune si eu ceva:

1. Nu s-a cautat o voce asemanatoare cu cea a Tarjei ,s-a cautat o fata cu voce care sa fie de treaba.

2.Tuomas a scris cantecele inainte sa vina Anette (noua solista) intr-o saptamana.

3.Anette are o engleza mult mai ubna,numai ca in loc de "chest" pronunta "sest" ,dar nu are timbrul Tarjei

4.Opinia mea despre album: nu l-am ascultat pe tot,ce-i drept, dar din ce am ascultat

Amaranth- linia melodica mi se pare foarte buna,versurile triste,Anette cam fericita,cea ce mi se pare nepotrivit,pardon,mi se parea,acum e ok,ma inveseleste melodia :))

Bye Bye Beautiful- O melodie dedicata lui Tarja ,eu inca aud "cry,die beautiful",mi se pare buna si vocea lui Marco perfecta ^^

The Poet and the Pendulum-daca zic perfecta imi vor sarii multi in cap ,dar asta e parerea mea,incepe cu "The end" si se termina cu "The beginning" ,baietelul soprana mi se pare foarte bine pus si la faza cu "I'm afraid,I'm so afraid, being raped again and again and again" daca asculti cu atentie parca sopteste cineva si daca intorci melodia se aude aceeasi fraza ,ceea ce mi se pare tare.

Sahara- imi place,nu stiu ce sa comentez mai mult :p

Master Passion Greed- o melodie dedicata lui Marcelo,managerul si iubitul Tarjei care i-a bagat in cap ca e mare diva si ceilalti niste pampalai si care zicea ca Tuomas era indragostit de Tarja si de asta blah blah blah,cred ca e una din cele mai heavy melodii ale lor ^^

Eva-o melodie bunicica,pe alocuri ma plictiseste

Escapist- bonusul naibi,linia melodica,adic acel putin inceputul il ador,dar cand intra Anette urechile mele plang.

Cam atata,albumul e destul de bun,nu exceelent,mie imi plac cateva melodii,vedeti mai sus ,si chiar as dori sa apara si la noi albumul [la Muzica zicea ca  poate in ianuarie -.-'] si sa vina si ei intr-un concert ^_^
Grazy, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline PisicaNeagra

• Sergent
  • *
« Reply #43 on: December 18, 2007, 08:26:39 pm »
Salutare, si eu sunt noua pe-aici, am citit ce ati scris si voi si cred ca pot sa-mi dau si eu cu parerea. Pot sa spun ca am fost mare fana Nightwish si, chiar daca am considerat trupa moarta dupa plecarea Tarjei, m-am gandit sa-i mai dau totusi o sansa si sa ascult albumul nou. Ei bine... De la un compozitor ca Tuomas ma asteptam la altceva. In primul rand, ma asteptam sa aud o voce muuuuult mai buna acolo. Nu o clona Tarja, dar nici asa ceva. Nu pot sa cred ca Anette a fost cea mai buna dintre doua mii de fete care au trimis demo-uri trupei. Dupa parerea mea, vocalistul unei trupe face jumatate din treaba, iar aici, sa-mi fie cu iertare, dar fata nu face mare lucru. Voce are, dar nu pentru asa ceva. In al doilea rand, compozitiile... Din nou, de la un compozitor ca Tuomas ma asteptam la altceva. Instrumentatia este dura, intr-adevar, dar atat. Dur nu inseamna neaparat bun. Dintre toate melodiile, Amaranth parca suna cat de cat uman, dar vocea tot nu se potriveste. In general, am impresia ca albumul schioapata. Nu este extraordinar de rau, dar de data asta albumul nou Nightwish nu este un pas inainte, asa cum m-am obisnuit sa aud de la Nightwish, ci este un imens pas inapoi. Si cineva mai sus spunea ca Nightwish a pierdut un fan... Ehh, a mai pierdut unul ;D dar nah, daca ei sunt fericiti cu actuala, treaba lor. Eu o voi prefera intotdeauna pe Tarja, si ca membra NW, si ca artista solo.
I feel so weak now
But I can't show my weakness
I sometimes wonder
Where do we go from here?...

Offline Titus

• Bestial Records - filiala Bucuresti
  • Colonel
  • *
  • Dictatorul suprem al revistei Balamuc Zine
    • Bestial Records - prima casa de discuri underground din Romania!
« Reply #44 on: December 22, 2007, 11:25:45 pm »
Noul album Nightwish este distribuit acum si in Romania de Bestial Records.

Pret CD: 49 lei + taxe postale

Albumul poate fi comandat la:

-Bestial Records Timisoara
tel: 0356440888
e-mail: contact@bestial.ro

-Bestial Records Bucuresti
tel: 0722814991
e-mail: titus@bestial.ro
TITUS CONSTANTINESCU
(distribuitor Bestial Records si Rocris Disc)
OP 31 - CP 74 SECTOR 2 BUCURESTI
e-mail: titus@bestial.ro / YM: dark_distro
tel: 0722.814.991

Offline dark_elf

• Maior
  • *
  • Sometimes is all the time and never means maybe
« Reply #45 on: January 22, 2008, 11:54:14 pm »
Dark Passion Play
1.The Poet and the Pendulum melodie ff lunga (daca nu ma insel cea mai lunga dintre toate melodiile formatiei) dar total neplictisitoare. in nici unul din cele aproape 14 minute nu simt impulsul de a da next
2.Bye Bye Beautiful melodie cu mesaj direct si concis. vocea de pe refren a lui Marco se combina reusit cu vocea Anettei de pe celelalte portiuni
3.Amaranth piesa ok care se bucura de un videoclip reusit si o atitudine a Anettei cam "pe dinafara" cu subiectul principal
4.Cadence of Her Last Breath cu Anette avand o voce corecta dar cu nimik spectaculoasa
5.Master Passion Greed toate frustrarile legate de "influentele" ce veneau din afara trupei par a fi stranse in melodia asta. din nou Marco are o voce ipecabila
6.Eva simpla chiar plictisitoare, bine ca e mai scurta de 5 minute
7.Sahara melodie frumoasa al carui inceput imi aduce aminte de "Dark Chest of Wonders"
8.Whoever Brings the Night melodie ok, versuri ma asteptam la mai mult
9.For the Heart I Once Had melodie ff pop pare pusa sa iasa numarul de piese
10.The Islander una din cele mai placute surprize ale albumului cu vocea lui Marco puternica si calda in acelasi timp si un duet in care vocile se completeaza perfect
11.Last of the Wilds dovedeste daca mai are nevoie faptul ca Toumas este un compozitor excelent
12.7 Days to the Wolves melodie frumoasa dar care personal nu am atinge cu nimik
13.Meadows of Heaven poate cea ai sensibila melodie a albumului atat ca linie melodica cat si ca versuri
14.The Escapist(bonus track pe varianta Japoneza) linie melodica care la inceput promite multe dar care e perturbata de incursiunile vocale ale Anettei...mai ales pe partea de refren
O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo.(Nietzsche)

Offline Ocean.Soul

• Sergent
  • *
« Reply #46 on: September 15, 2008, 07:49:57 pm »
bun in primul rand nu ma declar absolut deloc fana noii ere .. eu raman si voi ramane in continuare la Old Era... anyway DPP este un album ft complex....este scris pentru o voce ca a lui Anette si de asta nu mi se pare rau!!

Poet and The Pendulum- e sooper piesa.. poate cea mai frumoasa de pe tot albumul (dupa parerea mea) :D
Bye Bye Beautiful- imi place ca baietii nu au uitat de Tarja  " you chose the long road but we'll be waiting" :D
Amaranth mi se pare cea mai poppy piesa de pe tot albumul.....ceva in genu pop-rock ( bine exagerez putin ...dar foarte putin :P)
Cadence of Her Last Breath- draguta piesa :D
Master Passion Greed- a doua preferta mea pentru ca versurile sunt FOARTE impotriva lui Marcelo :)):))
Eva- nimic special la ea.... ( desi are putin referire la persoana Tarjei)
Sahara-aici imi place vocea lui Anette ( desi ea nu imi place deloc :P)
Whoever Brings the Night- merge.... :|
For the Heart I Once Had- nu imi place pentru ca da spre pop !!!!
The Islander- Marco rules :D
Last of the Wilds- sooper piesa...si foarte bine ca este si un instrumental in tot albumul asta :|
7 Days to the Wolves- din nou.. merge :|
Meadows of Heaven- mi se pare o melodie buna mai ales partea in care canta si corul
Ocean.Soul, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« on: »