Author Topic: Raate - Sielu, Linna (2007)  (Read 1487 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Raate - Sielu, Linna (2007)
« on: December 12, 2007, 04:31:44 pm »

Full-length, W.T.C. Productions
June 26th, 2007

Genre: Black Metal

1.   Raudan Takoja   09:47   
2.   Viimeinen Linnoitus   09:36   
3.   Suo I   02:45   
4.   Suo II   07:42   
5.   Suo III   01:46   
6.   Suo IV   05:50   
7.   Suo V   02:20   
Total playing time   39:46

Current line-up
Robert Service
Tomi Myllymaki

Abia azi am descoperit albumul asta (singurul al finlandezilor) si sunt spiciles. Este extraordinar acest album, incepand de la atmosfera, terminand cu instrumentatia ireprosabila. Foarte asezat, foarte linistit spre atmosferic, acest album este o mostra de black metal finic ce incanta de la prima auditie. Sincer, m-a dus cu mintea catre Moonsorrow, care in mod evident le-a fost o sursa de inspiratie. Dar atat, nu e vorba de o clona.
Cum spuneam, din punct de vedere instrumental, cei doi baieti sunt foarte buni, desi nu am gasit nicaieri cine la ce canta. Insa aranjamentul general este briliant, imo. Aici gasiti doua sample-uri din album, astia nu au pagina maispeis: http://www.raate.net/
In opinia mea, albumul este de 9.6/10

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
Re: Raate - Sielu, Linna (2007)
« Reply #1 on: December 12, 2007, 04:33:18 pm »
L-am ascultat si sters, acu' niste luni.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: December 12, 2007, 04:33:18 pm »

Offline unealta

• Troglodit
  • Colonel
  • *
  • unealta
« Reply #2 on: December 12, 2007, 05:50:47 pm »
cunosc albumul , insa nu vad vreo conexiune intre Moonsorrow si Raate , unii is cum is altii is cum is , poate ar fi o legatura cu ultima piesa Suo V si Suo III , dar pare mai mult un fel de outro , respectiv interludiu , iar daca tot vorbim de incadrari in diferite genuri cred ca mai repede ar fi dsbm , voce tipata riffuri repetitive usoare ruperi de ritm , dar cic versurile nu ar aborda temele cunoscute in desbm ...in sfarsit nu asta conteaza . albumul imi place destul de mult , ciudat e ca nu pot face o diferenta reala intre demo si albumul nou , soundul e identic , hai sa zicem ca pe album ar fi ceva mai multa clapa ... sa zicem .
Nota 9/10

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: December 12, 2007, 05:55:12 pm »
Dar nu incape discutia ca e diferenta intre R si M. Am zis doar ca ma duc eu cu mintea, in anumite pasaje. Ceea ce nu e obligatoriu sa fie si real, nu?

Offline unealta

• Troglodit
  • Colonel
  • *
  • unealta
« Reply #4 on: December 12, 2007, 06:07:56 pm »
categoric , bine mie imi plac foarte putine trupe de metal in general si de black metal ,in particular , din Finlanda , cand aud Finlanda spun Beherit , cu ei am facut asocierea , nu ca ar fi una ... pt mine intra in calcul doar aspectul geografic , aici .

Offline nas22atani

• General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #5 on: May 16, 2008, 02:57:52 pm »
Am ascultat si eu albumul, mai cu intarziere ca de obicei. Un album linistit care creeaza o atmosfera foartef rumoasa.

METALHEAD Forum

« on: »