Author Topic: Samael - Solar Soul - 2007  (Read 1938 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline neiobede

• Colonel
  • *
  • vand aripi
Samael - Solar Soul - 2007
« on: April 24, 2007, 12:43:39 am »
Artist: Samael
Album: Solar Soul

Label: Nuclear Blast
Lansare: 1 iunie 2007

01.Solar Soul 03:45
02.Promised Land 03:58
03.Slavocracy 03:31
04.Western Ground 04:06
05.On the Rise 03:52
06.Alliance 03:40
07.Suspended Time 03:45
08.Valkyries New Ride 03:54
09.Ave ! 04:15
10.Quasar Waves 03:37
11.Olympus 04:39

Pentru mine, unul dintre cele mai asteptate albume ale anului. Trebuie sa recunosc ca orientarea stilistica abordata de la Passage incoace a fost foarte pe placul meu, culminand cu Reign Of Light sau Eternal. Samael cade in (generoasa) categorie ce poate fi denumita industrial. Totusi, ce le face sunetul unic sau atat de desirabil: in primul rand ar fi vocalele low-key unice ale lui vorph, sampleurile majestuoase si percutia low-tempo ale lui Xy, acestea din urma reminiscente din perioada post-black (ceremony...) - toate acestea construite pe un schelet electro-industrial cu elemente de martial. Tematica abordata de Samael a fost una foarte variata, majoritatea de ordin religios, trecand prin satanism, anti-crestinism (worship him, blood ritual, ceremony...), apoi orientandu-se spre mult mai abstractul univers (passage, eternal), pentru a reveni din nou la religie - de aceasta data la nivel conceptual, pe Reign of Light - penultima lor creatie.

Pe Solar Soul, insa, frati Vorph si Xy isi indreapta atentia catre o tema mult mai realista, si anume conditia sociala. Probabil aceasta sa fi fost pe de o parte o constrangere in compozitia respectivului album, deoarece dupa cateva ascultari, incepe sa se faca simtita lipsa genialitatii, daca poate fi numita asa, varietatii, exprimata pe Reign Of Light. Totusi, asta nu il indeparteaza de un album foarte bun, nefiind repetibil sau plictisitor. La nivelul soundului, putine s-au schimbat, apropierea de zona elektro-synth fiind din ce in ce mai evidenta, riffageul fiind in continuare minimalist.

Cateva piese ce mi-au captat atentia ar fi Valkyrie's Ride, Quasar Waves - avand aerul acela oriental atat de savurat pe Heliopolis, On The Rise - oarecum cea mai agresiva piesa de pe Solar Soul. Pentru mine, este inca o reusita Samael.

Pentru mai multe detalii / auditii, click pe semnatura

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
Re: Samael - Solar Soul - 2007
« Reply #1 on: May 10, 2007, 11:39:10 am »
dap, un album asteptat si reusit. la un moment dat am crezut ca formatia e terminata, nu va mai avea resurse sa mai scoata ceva de calitate dar dupa ce i-am vazut live si am ascultat acest ultim album mi-am schimbat total parerea. De la "Passage" mie mi se pare acesta cel mai reusit si de asemenea si temele abordate sunt mai dashtepte.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: May 10, 2007, 11:39:10 am »

Offline Thjorgill

• General de Brigada
  • *
  • keeping fake hoes in check!
« Reply #2 on: May 10, 2007, 08:27:04 pm »
ori am eu o problema cu orientarea in timp (nu zic nu) ori astia scot albume cam des?
United hoes of Bucharest!

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #3 on: May 22, 2007, 09:28:20 am »
nu sunt scoase des, daca nu ma insel din 1999 cand au scos Eternal, urmatorul a fost Reign Of Light in 2004..apoi experimentu cu Era One nu se pune (desi imi place) si albumul asta din 2007  Solar Soul.

Offline alexander

• Capitan
  • *
  • neclar
« Reply #4 on: May 23, 2007, 12:59:36 pm »
albumul nu e rau deloc desi inca apare acea aura modernista abordata in ultimul timp.un material interesant.
< C O D E >

Offline Peccatum

• Sergent
  • *
  • metalhead member
    • Metal site for metal people
« Reply #5 on: June 02, 2007, 09:04:41 pm »
« Last Edit: June 02, 2007, 09:05:44 pm by Peccatum »
Just metal for metal fans
www.metalact.com

Offline solitary

• Capitan
  • *
« Reply #6 on: June 18, 2007, 10:39:08 pm »
Am reusit si eu sa fac rost de album. Week-end-ul trecut a fost week-end-ul Solar Soul.  Un album care nu m-a dezamagit si in care am regasit elemente din albumele anterioare (ceea ce de fapt au si incercat sa faca cei din trupa Samael, sa concentreze intr-un fel intreaga lor munca in acest ultim album, poate si pentru ca anul acesta implinesc 20 de ani de activitate) si care reuseste totusi sa aduca ceva nou. Am citit cateva pareri despre Solar Soul, dar am gasit foarte putine referiri la Slavocracy. Din punctul meu de vedere este o piesa foarte reusita, pe care nu pot sa o includ in categoria "favorites", pentru ca e mult mai mult decat atat. Pur si simplu ma lasa de fiecare data fara cuvinte (au fost zile cand nu am ascultat decat piesa asta); parca intru in transa atunci cand o aud. Si, de asemenea, videoclipul imi place foarte mult.
S-ar putea ca viata sa nu fie chiar petrecerea la care sperai, dar, daca tot suntem aici, sa dansam!

Offline Zarec

• Sergent
  • *
    • Progressive Forum
« Reply #7 on: June 24, 2007, 11:42:37 am »
Slavocracy este indiscutabil piesa de rezistenta.
are si videoclip.
in opinia mea solar soul e cel mai bun album samael. perioada industriala e mult mai prolifica decat cela dark/black, iar pe acest album au rupt tot.
se putea nitel mai complexe melodiile alea, dar or fi avand si ei nevoie de promovare.
anyway, albumu e printre favoritele anului 2007 pe laga candlemass si porcupine tree

Offline Storyteller

• Sergent
  • *
    • mine
« Reply #8 on: August 01, 2008, 09:25:19 pm »
Foarte bun albumul. Cel mai mult m-a impresionat calitatea mesajului si implicit cea a versurilor. Pe langa Slavocracy, merita amintite Western Ground si Quasar Waves. 
Storyteller, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« on: »