astia au luat ceva Emperor, ceva Slayer (si nu numai, dar mi a ramas in cap in special bucata aia cand o secventa rupta de pe prometheus dar evident mai saraca, ajunge sa evolueze FIX in Reign in Blood

) ), ceva estetica "demonica" a la Gorgoroth (asta mai nou cam dupa Destroyer incoa) si au inceput sa dea cu pumnii: eu cred ca daca e ceva valabil in black metal (second wave) care nu poate fi ignorat e viziunea estetica generala care NU permite shmekerii, faze care sa scoata ochii ( sunt unele piese , nu mai stiu, a 2 a parca, de ex, care finalizeaza in "suturi" COOL, stiti de care)- ideea era de atingere a expresivitatii intr o maniera total anti-tehnica, lustruita etc
Carevasazica Sulphur astia, dupa parerea userului Matraguna, vin cu reflexe de pantera (vezi bucatile care te fac sa BOUNCE baby BOUNCE

), la o lada cu unelte cioplite de cu totul alt fel de personagii (trupele de black de mai sus): departe de mine sa fiu vocea "traditiei" (Sunt cu totul in favoarea celor care au curaju de a sparge clisee si viziuni, dar asta implica riscuri: muuuuulte albume proaste dar "diferite" (vezi DSO de ex).....si dupa ce trece timp, hop ceva mumos...pana atunci..... liniste si pace. )dar pur si simplu e posibil (si foarte probabil, ca in cazul de fata) ca melanjurile stilistice in gen sa fie alogene si sa se pseudo articuleze in ansambluri schiloade (desi cu aspect amenintator).