Full-length, Ripper Management
March 9th, 2007
Genre(s): Death/Doom Metal
Produced by Herbrand Larsen (Enslaved).
The band decided to use a painting entitled "Christs" drawn by My Dying Bride
vocalist Aaron Stainthorpe as the front cover.
The album will be released through Napalm Records on November 2 on Europe and November 6 in the United States.
1. Are You Able to Breathe Fire? 06:19
2. Semper Ardens 06:54
3. The Firm Grip of Death 14:03
4. Stigma Diabolikum 09:04
5. Come Daemons 06:26
6. Nine Fallen Men 04:33
7. A Death Tear 06:49
8. The Twilight Enigma 10:16
Total playing time 01:04:24
Silje of Octavia Sperati contributed on the songs "The Firm Grip Of Death", "Semper Ardens" & "The Twilight Enigma" on the album Days of Wrath. She also performed live with them.Sunt foarte receptiv cand descopar alaturare doom/death, caci evident, incep sa ma gandesc la treburi gen Opeth, Novembers Doom, Swallow the Sun, chiar MDB si multe altele. Nici in cazul asta nu am gresit si nu sunt dezamagit. Desi trupa mi-a fost necunoscuta pana azi, la auditia acestui album, au vreo 14 ani de activitate, un full-lenght anterior, datand de acum 11 ani, iar in tot acest interval niste demo-uri.
Cu o influenta clara a lui Aaron Stainthorpe, incepand cu art-cover-ul realizat de el, terminand cu 'inspiratia' versurilor' in MDB style, cu productia realizata de Arve Isdal (I, Audrey Horne, Enslaved), Herbrand Larsen(Enslaved) si Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries), materialul este interesant mult peste medie. Si spun ca e interesant inclusiv pentru faptul ca, in afara de niste pasaje atmosferice, clapele lipsesc rezultand un sound agresiv-deprimant, alternand pasaje doom old-school, cu pasaje mai rapide, apropiate de death (de unde si reticenta mea fata de incadrarea din m-a), dar si de un heavy mai intunecat (Stigma Diabolikum). Una peste alta, nu vad nici un motiv major de a nu-ti placea acest album, ori pentru a-i forta apropieri fata de trupele pe care le-am mentionat mai sus. Atmosfera densa, trista, exista, ceva melodicitate cat sa nu transforme muzica in ceva prea soft, exista, treceri de la down la mid tempo, cu riff-uri mai grele sau mai rapide, exista. Cu mentiunea ca preferatele mele deja sunt The Firm Grip of Death, Come Daemons si The Twilight Enigma, am sa ma opresc asupra notei
8,5/10LE: desi nu pot spune ca ma deranjeaza, m-as cam fi dispensat de aportul Siljei (Octavia Sperati).... pentru mentinerea unui sorrow mood integral..