Author Topic: The Project Hate MCMXCIX - In Hora Mortis Nostrae (2007)  (Read 1079 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
The Project Hate MCMXCIX - In Hora Mortis Nostrae (2007)
« on: October 01, 2007, 03:12:13 pm »

Full-length, StormVox Records
September 15th, 2007

Genre: Industrial Melodic Death Metal

1.   Annihilation of All That Is Holy   09:12   
2.   Crawling Through the Infinite Fields of Carnage   08:29   
3.   Serenades of Rotten Flesh   08:05   
4.   For Our Name Is Chaos Eternal   09:22   
5.   Tear Down the Walls of Heaven   08:04   
6.   And Damnation Is Forced Upon the Weak   09:58   
7.   The Innocence of the Three-Faced Saviour   12:00   
Total playing time   01:05:10

Mie personal mi-a placut aceasta gasca. Mai exact, mi-a placut (si inca imi place) deoarece experimenteaza mult, in diferite directii. Si pentru motivul componentei. Adica, un Jorgen Sandstrom trecut pe la cateva trupe ca Grave sau Entombed (bass acolo, voce la TPH), Lord K (Kenth) Philipson fost pe la Dark Funeral sau God Among Insects. Mai nou, pe acest album apare un tobar, pana acum trupa avand drum-programming. Si tobarul nu e altul decat tobarul din Runemagick, fost si pe la Lord Belial, Daniel `Mojjo` Moilanen.
In discografia lor mi-a placut mult de tot Hate, Dominate, Congregate, Eliminate si apoi Cyber Sonic Super Christ. Prezentul album l-as cam situa pe undeva printre astea doua.
Un amestec, cum spuneam, de diferite genuri, dar in asa fel incat sa nu devina sufocant/enervant. Partile industrial, sa le zicem asa, nu ajung sa plictiseasca, sa enerveze, cel putin in cazul meu. Nu spun ca sunt putine astfel de pasaje. La fel si partiturile vocale clean, tip gothic metal ale Jonnaei Enckell, apar cat sa nu se transforme intr-o lalaiala. Ce nu ma entuziasmeaza, este sound-ul chitarilor, mai inmuiate decat pe Hate, Dominate... plus ca nu dau pe dinafara cu imaginatia. In continuare, Sandstrom merge ceas pe voce.
Din nou, un album care nu mi se pare iscusit balansat, in care forta si inspiratia par ingramadite catre primele 3-4 piese, catre final cam diluandu-se lucrarea...
Una peste alta, fara sa fiu neaparat un fan al acestei zone, doar placandu-mi cateva albume, as nota acest album la un sec 8.0/10

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
Re: The Project Hate MCMXCIX - In Hora Mortis Nostrae (2007)
« Reply #1 on: October 01, 2007, 11:24:21 pm »
@Conte  :D
Io sunt un fan al acestui gen, desi alte trupe care sa mearga pe directia acestei trupe nu mai stiu.
Revenind la album, merge pe aceleasi combinatiii ca si precedentele albume, adica parti death metal uneori industrializate rele, de moseala si headbanging si parti melodioase cantate de  gagica (a se vedea postul contelui ptr informatii suplimentare privind numele artistilor) spre un gothic cinstit. Parca asta are un sound mai bun. Mie nenea vocalistu mi s-a parut mai rau  si parca partile melodice mai melodice.
Daca ati inteles ceva ma bucur.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: October 01, 2007, 11:24:21 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: October 01, 2007, 11:53:06 pm »
Mai oameni buni, mie albumul nu mi-a displacut... Nici sa mor dupe el... Da, Dankwart, e un moment d-ala... ;D Stiu ca pare surprinzator pentru unii, dar o constitutie creata pe progressive, nu are cum sa dea cu pietre in asa ceva... ;)

Offline kadaver

• Locotenent
  • *
« Reply #3 on: February 18, 2008, 10:05:58 pm »
Astia-s foarte originali, in viziunea mea.
Combina un fel de death, death-doom... + ceva melodic pe alocuri; cu pasaje lungi de industrial/tehno, ce se resimt puternic, dar care nu zgarie deloc timpanul.

Albumul asta... este foarte foarte bun.
Ca prefer Hate, Dominate, Congregate, Eliminate asta-i altceva.

Albumul incepe pe prima piesa, "Annihilation", cu un joc de clape care-mi aminteste de primele doua albume, in sensul ca Lord K. revine la Cybersonic Superchrist... ceea ce nu-i rau deloc.
"Crawling..." imi place mult. in special pentru felul in care Jonna canta... foarte profund; dar si pentru pasajele de chitara moale si de pian.
"Serenades" e mai dura, mai mult groh... asezat inteligibil. bun.
"Chaos Eternal" ... lirica dura... pasaje groh.... “Your mother was a weeping whore” etc. hmmm.. interesant pasajul ala... vocalul face o inflexiune care mie imi place.
"Tear Down The Walls" imi place mult.... quite like the high light of the album for me ... pentru ca mixeaza brutalitate cu frumusetea vocii Jonnei.
"Damnation ..." este exceptionala. Lirica nu ma satisface, dar restul este incredibil.
"Innocence" este total genul de piesa la care ma asteptam de la albumul asta. foarte ok.

Ii una din trupele preferate.
Iar albumul se ridica la asteptarile mele.
The artful spirit: "You don't have to die,
You can rule in afterlife, just concede your soul to me,
(your life is cheap) - no price -"

METALHEAD Forum

« on: »