Acum il ascult pe indelete, cred ca a doua sau a treia oara. Si ma intreb cum de mi-a scapat bijuteria asta, anul ce trecu? Desi, am eu senzatia ca a fost unul dintre cele 4-6 albume pe care le-am remarcat, ascultate pe sarite (din varii motive) si ulterior nu le-am mai gasit si acum fac pe Columb. Atmospheric black metal de factura consacrata ruso-ucraineana (evident, influenta din nordul european, cat cuprinde), sustinut de doi muzicieni ce apar des in prestatiile live Temnozor*, care au partituri excelente, cu o baterie pe care nu ai cum sa n-o remarci, tehnica, rapida, continund cu tremolo-uri care definesc atmosfera si cu vocea care se integreaza in tot, aproape izbutit (au fost cateva pasaje care m-au iritat vag), acest album de debut promite mult in perspectiva. Repetitiv si hipnotic, dar nu intr-o maniera deranjata, albumul se-nscrie in as putea spune chiar un depressive bm, daca consider ca exista o atmosfera ce aminteste chiar si de Wolves in The Thorne Room meets Drudkh.
Pesa remarcata, mai ales prin prisma prestatiei tobelor: Motherland Ostenvegr pe care o gasiti si
aici_____
* de fapt, fac parte din Blazebirth Hall (
BlazeBirth Hall formations are the oldest radical NSBM hordes in whole Russia. They've started their activity since 1994 and continue the struggle till the present moment as the embodiment as the Past Glory of the Russian BM and it's yet brighter Future...)