Author Topic: Darkspace - Dark Space III (2008)  (Read 1303 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Darkspace - Dark Space III (2008)
« on: June 02, 2008, 01:26:49 pm »

Full-length, Avantgarde Music
May 30th, 2008

1.   Dark 3.11   11:04   
2.   Dark 3.12   10:40   
3.   Dark 3.13   11:48   
4.   Dark 3.14   11:01   
5.   Dark 3.15   03:34   
6.   Dark 3.16   14:09   
7.   Dark 3.17   16:58   

Total playing time   01:19:14

Genres: Ambient Black / Dark Metal
Lyrical theme: Space
Origin    Switzerland (Bern)    

Current line-up
Wroth (Tobias Mockl) - Guitar, Vocals (Paysage d'Hiver)
Zorgh - Bass, Vocals
Zhaaral - Guitar, Vocals

Intarziat putin, fata de data initiala la care se estima lansarea, adica sfarsitul anului 2007, Darkspace III era unul dintre albumele de mare interes, pe care le asteptam cu infrigurare. Iar asteptarea mi-a fost rasplatita la superlativ. Practic, este un material la care nu concepeam absolut deloc vreo sincopa, vreo iesire in decor, un esec cu alte cuvinte.
Nu am in intentie (probabil deocamdata) sa trec in revista albumul piesa cu piesa. Iar poate nici sa fac o comparatie cu celelalte doua materiale, privindu-le oricum subiectiv ca pe doua episoade distincte, fiecare cu valoarea-i superioara intrinseca, chiar daca exista elemente comune.
Si sigur, cand discutam despre elementele comune, am in vedere aparentul haos agresiv si rece caracteristic, insotit aproape in permanenta de ambientalul spatial, ce e specific acestei trupe. Din care rasar pasaje cu riff-uri glaciale, distincte si penetrante, sfidand parca amalgamul ambiental din spate, cladit pe sound-ul de synth-uri si keyboard-uri, familiare (oare de ce? ;) ) de la Paysage d'Hiver. Raceala, raceala, raceala... acolo hibernala, in acest caz, mult mai profunda, atemporala si spatiala (cosmica, in acest sens).
Si daca veni vorba, contributia lui Wroth aka Wintherr (din Pd'H) e mai mult decat marcanta, desi ceilalti doi nu sunt degeaba pe langa el...
Iar daca nu era deja evident, albumul are 10/10.

Myspace, unde veti gasi un medley. Nu recomand, in cazul nici unui album auditia pe myspace, totusi, distingand oarecum o calitate mai slaba, in plus nu ai cum sa-ti faci o idee din piese rupte din 'context'
Official Site
Metal-archives

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
Re: Darkspace - Dark Space III (2008)
« Reply #1 on: June 02, 2008, 01:37:40 pm »
Nu, nu-i pentru mine, prima ascultare a fost probabil si ultima, partea de ambient fiind mult prea importanta.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: June 02, 2008, 01:37:40 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: June 03, 2008, 01:46:25 pm »
Ambientalul (si felul sau special de-a fi) este conditia sine-qua-non a existentei Darkspace sau Paysage d'Hiver sau a altora de genul asta, care altoiesc bm feroce pe cadre ambient. Credeam c-a reiesit asta si din ce am povestit aici, dar si la topicul despre trupa...

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #3 on: June 03, 2008, 01:49:37 pm »
mah io am zis ca e prea mult ambiental pentru mine, nu pentru darkspace
nu ma intereseaza ca se inscrie intre limite normale pentru trupa in cauza, atat timp cat la mine nu intra

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: June 03, 2008, 01:52:57 pm »
Pai nu se inscrie in limite normale, aia e misto :D
Nu sari, lasa-mi beregatzile, ca eu prezumam ca ie clara treaba cu Wroth & co.

P.S. stiam de la Winter's landscape ca nu prea digeri asa ceva, ce ti-a trebuit? ;D

Offline Drowned Soul

• General de Brigada
  • *
  • .
« Reply #5 on: June 11, 2008, 09:51:58 pm »
poate albumul anului in Black Metal ! nota 10/10 ... no comment !
But only death is the one who can tell ...

Offline nas22atani

• General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #6 on: December 22, 2008, 06:09:03 pm »
Am reusit si eu sa-l ascult, am zis sa nu treaca anul fara s-o fac.  ;D Si cum e si normal am numai cuvinte de lauda. Atmosfera spatiala faina, pe alocuri niste chiatareli ce m-au dus cu gandul pe la windir. A, n-am ascultat I si II pana acum, da mi-oi face timp si de alea.

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: December 22, 2008, 06:18:08 pm »
are doua incercari la activ ... ambele neizbutite in a ma convinge ... dupa cetirea a niscaiva review-uri aveam mari asteptari de la asta dar se pare ca productia al naibii de murdara(chiar n-am nimic contra dansei in general,asa) in cazu' asta alunga pretenia ... productia si ambientalu' ala  :D ... caut o stare de spirit propice pentru a mai acorda o ultima sansa ... aaa, mai ie ceva, bai ditamai piesele face asta, parca prea monoton  :P
« Last Edit: December 22, 2008, 06:19:14 pm by pentecost »

METALHEAD Forum

« on: »