Author Topic: Hail Of Bullets - Of Frost And War (2008)  (Read 1884 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.S.M.

• Buccaneer
  • General de Brigada
  • *
  • Evil Perfectör
Hail Of Bullets - Of Frost And War (2008)
« on: May 04, 2008, 08:40:16 pm »

Full-length, Metal Blade Records
May 19th, 2008   

Track 10 Insanity Commands is a bonus track.

Album is a free-form concept about German - Soviet war (1941 - 1945), so called
German operation Barbarossa and reciprocal Soviet offensive after Stalingrad.

1. Before the Storm (Barbarossa) 02:00 
2. Ordered Eastward 04:42 
3. The Lake Ladoga Massacre 04:45 
4. General Winter 05:52 
5. Advancing Once More 05:07 
6. Red Wolves of Stalin 05:06 
7. Nachthexen 04:25 
8. The Crucial Offensive (19-11-1942, 7.30 AM) 04:21 
9. Stalingrad 05:03 
10. Insanity Commands 04:41 
11. Inferno at the Carpathian Mountains 04:58 
12. Berlin 06:31 

Prima data cand am auzit de Hail Of Bullets a fost acum vreo 2 ani(pe atunci inca n'aveau nume)cand se vehicula ideea formarii unui super-grup de
old-school death metal de catre Martin Van Drunen (ex-Pestilence,Asphyx,Bolt Thrower,Comecon) Ed Warby (Gorefest,Ayreon,After Forever)
Theo Van Eekelen (Houwitser) si Paul Baayens-Stephan Gebedi (ambii din Thanatos)
si recunosc ca asteptam cu oarecare curiozitate debutul olandezilor -mai ales ca mi'era dor de ceva Van Drunen....
Dupa un demo anul trecut care a avut rolul de tease bineinteles,vine si debutul sper ,incarnat in acest concept legat de al doilea razboi mondial...
Albumul este trasat intr'adevar in cel mai pur spirit old school death metal cu influente clare de Asphyx si Bolt Thrower dar si ceva Massacre si
Death timpuriu.Un album perfect pentru nostalgici si care functioneaza mai bine in reinvierea atmosferei death din trecut decat
o fac cei de la Bloodbath de exemplu.
Chitarile uruie si zumzaie ca un convoi de soldati trecuti prin zeci de batalii ,basul si tobele se fac auzite ca niste grenade
ce explodeaza la fiecare pas ,peste care vine vocea neschimbata a lui Van Drunen ca scrasnetul senilelor peste o gramada de cadavre si
arme abandonate....
Una peste alta un album cum rar se mai aude in zilele noastre normal fiindca musteste de "1991 era"!
       Nu dau nota...pentru ca deja are 10 de la mine numai pentru faptul ca mi'a trezit dulci amintiri de tinerete....

aaaaaaaa....si scuze....
pentru o idee asupra lor...

http://www.hailofbullets.com/
http://www.myspace.com/hailoffuckenbullets

Editat eu, datorat postarii duble...Atentia fie cu Voi !

« Last Edit: May 04, 2008, 08:52:39 pm by mecare »

Offline Loki

• General de Brigada
  • *
  • Cocalar corporatist DEMASCAT
Re: Hail Of Bullets - Of Frost And War (2008)
« Reply #1 on: May 05, 2008, 09:41:02 am »
Am ascultat de dimineata pe drum primele 3 melodii si aduce intr-adevar a Bolt Thrower, dar la modul bun  ;D
Revin cu o parere dupa cateva ascultari.
All those who proclaim that dog is man's best friend, have evidently not played with the pussy.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: May 05, 2008, 09:41:02 am »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: May 05, 2008, 05:40:14 pm »
Mda, vaz ca-i o moda cu eroismele armatei rosii in WWII, dupa ce tot anul asta ne povesteau chestii despre Stalingrad sau Murmansk si baietii de la KYPCK. Olandezi, finlandezi, numa rusii o labaie cu propria lor istorie. In fine, nu asta-i relevant.

Albumul a fost descris mai sus de catre deadskinmask, care minus anumite chestii pe care le voi trece ulterior rapid in revista, a acoperit cam ce-am si eu de spus. Pentru mine e genul de album corect, care suna bine, care starneste amintiri, dar cam atata, caci afectiv nu prea m-a atins si nici nu prea mi-a miscat vreun muschi pe fata. Bolt Thrower? Cam putine influente, fata de cum a fost descris mai sus. Mai degraba cum a zis deadskinmask, Aspyhx, dar si Pestilence... Si am in vedere un Asphyx mai crud, mai timpuriu. De mentionat si pasajele midpaced (destul de multe) care confera greutatea si apasarea muzicala, urmate de pasaje cu riff-uri rapide si percutante, dar destul de gajaite ca sa miroasa a ol'school.
O nota speciala pentru Ed Warby tobarul din Gorefest, dar si Demiurg (va amintiti de Breath of the Demiurg?), Ayreon s.a.
De la mine pleaca cu un 8.8/10 si cu promisiunea de a-l reasculta, poate reuseste sa ma miste si afectiv.

Piese retinute: General Winter (nu pot sa nu ma gandesc la primaria bucurestiului  :D), Red Wolves of Stalin si Berlin, in primul rand.

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Loki

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: May 05, 2008, 10:47:49 pm »
Am reusit sa il ascult de doua ori, si mi-a cam trecut prin urechi... nu am auzit nimic care sa ma deranjeze, dar nici nu am retinut nimic in mod deosebit.

Conte, mie mi-a amintit de BoltThrower pt ca in incultura mea (pe care o recunosc) nu am ascultat nic de la formatiile amintite de tine.

Mai incerc maine doua ascultari (dus si intors de la munca  ;D) sa vad daca ma dumiresc mai mult...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: May 06, 2008, 11:09:14 am »
Iar incepe domnu' cu ironii aiurea...
Cam putine influente, fata de cum a fost descris mai sus.

Asta spuneam io, dar la tine partea descriptiva lipseste, deci nu tie iti adresam zicerea. Si-n general, nimanui in mod special.
In afara de elementul de legatura Van Drunen, pe care in relatie cu BT nici macar nu-l gasesti pe vreun album, din cunostintele mele, tematica martiala si niscaiva pasaje mai sacadate (de unde lipseste bassu lu madam Jo-Anne in mod evident), ce duc cu gandul, dar vag, HoB nu prea gasesc nici la a doua ascultare ca ar avea mare treaba cu britanicii, mai repede cu ol'school-ul de factura olandeza (ceea ce e si pana la urma  :D). So, daca altcineva probeaza altceva, buba-i la mine, da' nu vad rostul unor ironii.

Offline mecare

• The Laughing Corpse
  • General de Brigada
  • *
« Reply #5 on: May 06, 2008, 11:17:42 am »
Dupa ce mi-am bagat nasu prin lista cu trakuri m-am gandit sa descarc si eu albumul.  Imi place cum se  face trecerea  Before the Storm ( Barbarossa) (care imi inspira  un intro dragut de exploatata imaginatia auditiva a trecerii trupelor nemtesti prin draga de Mother Rusia)  in masa  albumului. Imi place tematica, pentru un tocmai scapat de istoria  razboaielor mondiale , albumul asta pica turnat. Totusi  dau un "indoielnic" pentru voce care, nu stiu de ce, dar imi inspira un ceva chinuit. Instrumentatia imi suna a dracu de bine, de fapt initial ma gandeam ca ar face bine un album numai instrumental, care sa sugereze  titlurile.  Ca punct de reper am fugit la Berlin sa vad cum sta treaba in punctul de vedere al partii de tematica... In fine, vorbind la modul intregului este un album bun ascultabil  a caror melodii (dupa mine) sunt d eluat la rand (ajuta la formarea imaginii reprezentative)  cu versuri frumos aranjate pe instrumentie.
  Probabil ca voi acorda mai multa atentie si formatiei, peste care am foarte trecut cu vederea...
Never argue with an idiot. He'll bring you down to his level and beat you with experience !

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #6 on: May 06, 2008, 11:19:18 am »
Tocmai vocea face diferenta (ma rog, una dintre ele) si duce cu mintea la, asa cum spunea deadskinmask, fiindca musteste de "1991 era"!

Offline mecare

• The Laughing Corpse
  • General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: May 06, 2008, 11:23:04 am »
Deacord, dar asta nu imi opreste crezarea ca  este chinuita ca timbru vocal nu ca "intentie".

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #8 on: May 06, 2008, 11:28:06 am »
miemi suna a death-leprosy , toata ziua..
 orishicum, sa zis paci de mamelli, care toata veatza o fo un mixt intre shuldiner si tardy; aduce, intradevar, destul de tare si cu asphyx
 si da, loki avea dreptate, si mie imi aduce chiar binishor cu bolt thrower, dar doar ca maniera generala, fara a putea spune ca basu, chitara sau toba, in particular..
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline Loki

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: May 06, 2008, 11:50:24 am »
Iar incepe domnu' cu ironii aiurea...  Asta spuneam io, dar la tine partea descriptiva lipseste, deci nu tie iti adresam zicerea. Si-n general, nimanui in mod special.
In afara de elementul de legatura Van Drunen, pe care in relatie cu BT nici macar nu-l gasesti pe vreun album, din cunostintele mele, tematica martiala si niscaiva pasaje mai sacadate (de unde lipseste bassu lu madam Jo-Anne in mod evident), ce duc cu gandul, dar vag, HoB nu prea gasesc nici la a doua ascultare ca ar avea mare treaba cu britanicii, mai repede cu ol'school-ul de factura olandeza (ceea ce e si pana la urma  :D). So, daca altcineva probeaza altceva, buba-i la mine, da' nu vad rostul unor ironii.

Nu era nici o ironie la mijloc, eram pur si simplu sincer; neavand o cultura muzicala vasta, mie a BT mi-au sunat. Nu te-am contrazis legat de cu cine seamana mai bine; am spus doar ca nu am ascultat formatiile respective, prin urmare oricum nu te puteam contrazice.

Revenind la album, dupa a 3-a ascultare parca incepe sa imi zica ceva...

Offline Sparky

• Shaormist de profesie :)
  • Colonel
  • *
  • Pana mea
« Reply #10 on: May 20, 2008, 11:28:35 pm »
mie imi zice ca a fost un razboi intre 1939-1945 si ca a fost vai si amar de curu' nemtilor
8/10

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #11 on: May 21, 2008, 01:03:52 am »
ma, nush cum erea in, par egzamplu, 2002, da' vad ca aprox de anu' trecut a intrat detu' olscul pa trend. adica trupe noi, oameni noi sau vechi, care mimeaza olsculu. cre' c'oi putea sa enumar >10 albume de death olscul scoase anu' asta de catre trupe infiintate recent. wtf?

ma rog, ca sa nu mai fiu oftopique (oare?), po' sa zic ca nu m'a impresionat albumu'. adica, plm, stiu cum tre' judecat un album al genului de fata, gen cu limitari sine qua non, dej nu ma plang. si judecand prin prisma genului, vaz ca nu'i lipseste mai nimic...
acuma' stai asa, ca tre' sa ma prind de ce nu'mi place...
ok, avem productia, care'i mult prea cristalina. plm, mie'mi place ca ol'sculu sa sune ca in painsu' cadaverilor, "griti", ashe!
ok, da' productia nu'i un motiv suficient.

deci... de ce plm nu'mi place?

p.s. vocea mi se pare unu dintre punctele bune. urata si chinuitoare, asa cum tre' sa fie deathu :D

np: Gritos De Alerta - Oportunismo Eleitoral
« Last Edit: May 21, 2008, 01:04:56 am by Uberschwein »

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline shleam

• Locotenent
  • *
« Reply #12 on: May 18, 2009, 04:00:15 pm »
Hail Of Bullets  - Stalingrad

am uploadat pe youtube un video  [facut partial de mine]

am incercat sa ma apropriu cat de mult am putut subiectul piesei cu videoul si invers . a iesit ceva ..cat de bine a iesit nu stiu :)

Hail Of Bullets - General Winter

another one :D 
« Last Edit: May 19, 2009, 08:23:38 pm by shleam »

METALHEAD Forum

« on: »