Trupa: Helheim
Album: Kaoskult
Gen: Viking Metal (M-A); Black/viking altii (io nu cred ca-s black).
Membri:
V'gandr - Bass & Vocals
H'grimnir - Rhythm Guitar & Vocals
Thorbjørn - Rhythm and Lead Guitar
Lindheim - Keyboards
Hrymr - Drums & Programming
Guest artists:
Rolf Royce - Vocals
Bjørnar Nilsen - Vocals
Marius Lynghjem - Vocals & Programming
Lansare: 17 martie 2008
Casa de discuri: Dark Essence Records
Track List:
1. Det Norrøne Alter 05:19
2. Northern Forces 04:17
3. Om Smerte og Liv 07:32
4. Om Tilblivelsen av Gapende Tomhet 03:31
5. Helheim 6 02:50
6. Åndevind 06:07
7. Symboler, Fremover og Bakover 03:07
8. Altered Through Ages 03:25
9. Svart Seid 04:45
Durata totala: 40:53
Cica al 6-lea album al vikingilor astia norvegieni. Nu stiu exact ce mi-a venit sa il incerc, ca doar e foarte departe power metal ( :p ) dar nu mi-a parut rau. In primul rand, mie nu mi s-a parut ca e black, desi am vazut ca se cam spune asta pe net. Reteta nu imi pare foarte complicata: mai un pasaj mai incet si atmosferic, mai cateva pasaje cu viteza crescuta si un pic de violenta, cat sa vaslesti mai repede. Dar le-a iesit din punctul meu de vedere combinatia, au integrat bine totul in melodii; au si clape, dar nu ies in fatza, astfel incat nu devin enervante.
Din partea mea un plus pentru voci, care mi s-au parut interesante; nu sunt scream-uri inalte, suna exact cum trebuie.
Dupa 3 ascultari, mi s-a parut ca tobele se puteau auzi un pic mai tare si sa aiba mai multa vana.
Oricum, o surpriza placuta pentru mine acest album, si se mai si potriveste cu toamna ("de suparare ca-i frig si deprimant, hai sa mai ardem un sat vecin")
Uitasem sa spun: cu exceptia a 2 versurile in engleza, s-a revenit la cantat in norvegiana.
Melodii preferate: Åndevind, Det Norrøne Alter
www.helheim.com/ http://www.myspace.com/helheimnorway