Author Topic: Helstar - The King of Hell (2008)  (Read 646 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
Helstar - The King of Hell (2008)
« on: January 06, 2009, 07:26:54 pm »

Full-length, AFM Records
September 26th, 2008

Gen :  :-\ speed/thrash metal
Origine : United States of America (Houston, Texas)

Tracklist:
1.   The King of Hell   06:28   
2.   The Plague Called Man   04:53   
3.   Tormentor   05:13   
4.   When Empires Fall   03:53   
5.   Wicked Disposition   06:13   
6.   Caress of the Dead   05:04   
7.   Pain Will Be Thy Name   03:47   
8.   In My Darkness   05:37   
9.   The Garden of Temptation   08:53   
Total playing time   50:01

Componenta:
James Rivera (aka Bill Lionel) - Vocals (Vicious Rumors, Destiny's End, Dawnrider (Ger), New Eden, Seven Witches, Chaotic Order, Distant Thunder, Flotsam and Jetsam, Killing Machine, Malakis Reign, Vigilante (US), Thrasher (US))
Larry Barragan - Guitar (Eternity Black)
Robert Trevino - Guitar (Eternity Black, Vigilante (US))
Jerry Abarca - Bass (Distant Thunder)
Russel DeLeon - Drums (Eternity Black, Vigilante (US))

http://www.myspace.com/helstar
http://www.metal-archives.com/band.php?id=142
http://www.helstar.com/

Helstar, o trupa despre care am auzit numa’ de bine insa am ascultat prea putin, adica sporadic piese, fapt care imi face imposibila comparatia cu vechile realizari si asteptarile nule. Ete ca oamenii se prezinta cu un comeback de mare eficacitate d’aci de unde stau io, unul pe care orice fan de speed/thrash old-school optzecist , foarte probabil, il va foarte aprecia. De ce’s io atat de sigur?!? Pai are de toate mai flacai ! Ie rau, intunecat , are parti de vajaiala metaliceasca , parti midtempo pregatitoare prapadului, solo-uri de mare angajament, duiel chitaristic excelent (mare bila alba pentru cei 2 maestrii) si galerii de riffuri de toata splendoarea. Bre, si vocea, partea vocala ie deosebita! ... si nici tobaru' nu-i de lepadat  ;D. Productia ie mijto, ie moderna , totul suna actual si cristal insa cel putin io, simt parfumu' ala optzecist din plin.
Clar un album de top pe 2008 in gen!

piese favorite : Tormentor, Wicked Disposition, Pain Will Be Thy Name (Slayer anyone?!?) si Garden of Temptation
boooring : In My Darkness

nota : 9 / 10

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Re: Helstar - The King of Hell (2008)
« Reply #1 on: January 06, 2009, 07:46:24 pm »
Vocalul nu aminteste nitel de camaradul blitz? Ellsworth?

Oricum, e album misto asta. De fapt, revenirea dupa vreo 5 ani, parca, a fost de mare dezmat si angajament. Ajunsesera prin anii '90 la niste plictiseli sinistre si au facu bine de au luat o pauza. Ca cand au revenit, erau calare pe tavaluguri si buldozere, pusi sa rada orice intalnesc erect. Dreptu-i ca e totusi primul full-lenght de pe la tristetea aia din 95, restul de atunci incoa fiind compilatii, best of-uri si dividiuri. In afara de asta ascultat pan toamna, nu mai ascultasem Helstar de prin 92-93, de pe la Nosferatu care-i marfa de album si el.

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: January 06, 2009, 07:46:24 pm »

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: January 06, 2009, 08:05:40 pm »
Vocalul nu aminteste nitel de camaradul blitz? Ellsworth?

:-\ mda, oleaca ... adica Rivera parca nu-i asa ragusit, ie clar ca fumeaza mai putin  ;D ... Blitz ie mai rau, mai nervos, imi pare thrash made voice ... pe Rivera l-am mai ascultat la Destiny's End si am dat si de New Eden odat'. Fain, fain de tot ca gurist.

METALHEAD Forum

« on: »