Full-length, January 25th, 2008
Napalm records Recorded and mixed by Isole at Studio Apocalypse 2007
Mastered by Thomas Nilsson at Inferno recordings
All music & lyrics by Isole
Genre: Epic Doom Metal
1. By Blood 08:19
2. Imprisoned in Sorrow 06:15
3. From Clouded Sky 07:37
4. Bliss of Solitude 08:16
5. Aska 08:17
6. Dying 07:29
7. Shadowstone 11:25
Total playing time 57:41
Current line-upDaniel Bryntse - Guitars, vocals (ex-Complicity, Ereb Altor, Forlorn (Swe), Februari 93, Morannon (Swe), ex-Sorcery (Swe), Withered Beauty, Windwalker)
Henka - Bass, screams (Forlorn (Swe))
Crister Olsson - Guitars, vocals (Forlorn (Swe), Februari 93)
Jonas Lindström - Drums (Withered Beauty, Undivine (Swe))
Former/past member(s)Kim Molin - Drums (1991)
Magnus Helin - Guitars (1991-92) (Complicity, ex-Forlorn (Swe))
Jan Larsson - Bass (1991-95) (Forlorn (Swe))
Magnus Björk - Guitars, Vocals (1992-96)
Per Sandgren - Guitars
Formerly called Forlorn (Swe).
Inainte de toate, multumiri de pont maestrului warpholak. Si da, sunt de acord, mi-e imposibil sa cred ca nu-si va avea locul in top 3 doom of 2008.
Nostalgia Candlemass-ului din sfarsitul anilor '80 sau chiar Solitude Aeturnus intr-un modern epic-doom de o inalta calitate. Cam asa as rezuma acest album, cu straduintele dar si staruintele mele. Sau conform propriilor declaratii:
"ISOLE makes use of clean vocals, slo-mo grooves, and melodies in the minor keys. Fans of CANDLEMASS, SOLITUDE AETERNUS, or early ANATHEMA and MY DYING BRIDE will not be disappointed." Cu o productie excelenta si cu un sound bine inchegat, albumul nu se vrea o copie a trupelor mentionate, ci mai degraba este vorba de trezirea nostalgiilor fata de ele, caci muzica imi pare fara indoiala originala. Fiecare nota mi se pare pusa fix acolo unde trebuie, dupa o aparenta cautare indelungata, astfel incat Isole apare ca o trupa completa si complexa, dozand si amplificand atmosfera doom traditional-epic, dubland cu o abilitate excelenta a instrumentatiei. L-am ascultat azi-noapte de doua ori, acum sunt la a doua ascultare a zilei si nu am reusit sa-i gasesc vreo hiba, oricat de advocatum diaboli am incercat sa fiu.
10/10!
http://www.forevermore.se/http://www.myspace.com/isoleP.S. acum incepe distractia cautarii celorlalte albume...