Author Topic: Isole - Bliss of Solitude (2008)  (Read 1162 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Isole - Bliss of Solitude (2008)
« on: January 30, 2008, 12:19:23 pm »

Full-length, January 25th, 2008
Napalm records Recorded and mixed by Isole at Studio Apocalypse 2007
Mastered by Thomas Nilsson at Inferno recordings
All music & lyrics by Isole

Genre: Epic Doom Metal

1.   By Blood   08:19   
2.   Imprisoned in Sorrow   06:15   
3.   From Clouded Sky   07:37   
4.   Bliss of Solitude   08:16   
5.   Aska   08:17   
6.   Dying   07:29   
7.   Shadowstone   11:25   
Total playing time   57:41

Current line-up
Daniel Bryntse - Guitars, vocals (ex-Complicity, Ereb Altor, Forlorn (Swe), Februari 93, Morannon (Swe), ex-Sorcery (Swe), Withered Beauty, Windwalker)
Henka - Bass, screams (Forlorn (Swe))
Crister Olsson - Guitars, vocals (Forlorn (Swe), Februari 93)
Jonas Lindström - Drums (Withered Beauty, Undivine (Swe))

Former/past member(s)
Kim Molin - Drums (1991)
Magnus Helin - Guitars (1991-92) (Complicity, ex-Forlorn (Swe))
Jan Larsson - Bass (1991-95) (Forlorn (Swe))
Magnus Björk - Guitars, Vocals (1992-96)
Per Sandgren - Guitars

Formerly called Forlorn (Swe).

Inainte de toate, multumiri de pont maestrului warpholak. Si da, sunt de acord, mi-e imposibil sa cred ca nu-si va avea locul in top 3 doom of 2008.
Nostalgia Candlemass-ului din sfarsitul anilor '80 sau chiar Solitude Aeturnus intr-un modern epic-doom de o inalta calitate. Cam asa as rezuma acest album, cu straduintele dar si staruintele mele. Sau conform propriilor declaratii: "ISOLE makes use of clean vocals, slo-mo grooves, and melodies in the minor keys. Fans of CANDLEMASS, SOLITUDE AETERNUS, or early ANATHEMA and MY DYING BRIDE will not be disappointed."
Cu o productie excelenta si cu un sound bine inchegat, albumul nu se vrea o copie a trupelor mentionate, ci mai degraba este vorba de trezirea nostalgiilor fata de ele, caci muzica imi pare fara indoiala originala. Fiecare nota mi se pare pusa fix acolo unde trebuie, dupa o aparenta cautare indelungata, astfel incat Isole apare ca o trupa completa si complexa, dozand si amplificand atmosfera doom traditional-epic, dubland cu o abilitate excelenta a instrumentatiei. L-am ascultat azi-noapte de doua ori, acum sunt la a doua ascultare a zilei si nu am reusit sa-i gasesc vreo hiba, oricat de advocatum diaboli am incercat sa fiu.
10/10!

http://www.forevermore.se/
http://www.myspace.com/isole

P.S. acum incepe distractia cautarii celorlalte albume...  :D

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
Re: Isole - Bliss of Solitude (2008)
« Reply #1 on: January 31, 2008, 11:49:28 am »
multumesc d-lui conte pe aceasta cale, pentru oportunitatea de a asculta acest mirific album.
DA, este foarte tare si de mare adevar, trupetii reusesc sa adune influente din 4 mari trupe: Solitude Aeternus, Solstice, My Dying Bride si Anathema si sa creeze o muzica de mare calitate si exceptie. Multa melodie, atmosfera, si sensibilitate adunate in cele sapte piese. Probabil albumul anului pentru mine. 
Nota 10/10

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: January 31, 2008, 11:49:28 am »

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #2 on: January 31, 2008, 01:17:17 pm »
M-am jucat si eu ieri cu albumul si e frumos, bine lucrat, clar pe felia SA, o intoarcere in timp fara insa tendinta de copiere. Asta, strict obiectiv. Subiectiv, e oarecum repetitiv si nu mi s-a parut a aduce f multe chestii noi. Imi veti spune: nici nu e cazu, considerand cel putin genul in care e incadrat. De asta am tinut sa subliniez ca e vorba fix de ce mi-a inspirat si de faptu ca reusise la un moment dat sa ma plictiseasca pe alocuri. Totusi, ramane ca o varianta pe care o voi mai ascultat, pentru ca are el un parfum de vechi si nostalgie.
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline credal

• Credal M'bale Abimbola Dabulamanzi Kwaku Mosi Chilongola
  • General de Brigada
  • *
  • mod la vatra
« Reply #3 on: February 01, 2008, 08:58:37 am »
Am ascultat si eu albumul. Adevarul e ca m-a cam plictisit in cea mai mare parte a lui. Bine, e posibil si din cauza ca nu ar fi chiar pe felia mea(care o fi si aia, ca in ultimii ani am cam schimbat feliile).

Offline Loki

• General de Brigada
  • *
  • Cocalar corporatist DEMASCAT
« Reply #4 on: February 01, 2008, 09:48:09 am »
Am incercat si eu, ca prea l-ati laudat, dar nu prea imi place genul. La a doua ascultare a fost mai ok... mai insist, da' pe masura ce il asteptam, imi aminteam de ce nu imi place MDB si altele asemanatoare...
All those who proclaim that dog is man's best friend, have evidently not played with the pussy.

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #5 on: December 22, 2008, 02:29:58 pm »
mamica maiculita ce adevaraciune de dum dinspre suedejii astia ... serios vorbesc caci albumul ie unul dintre cele mai bune pe anu' asta si cel mai tare de gen pe 2008 imo ... pai ai atmosfera d'aia funinginoasa, piese epice, chiar inaltatoare, voce clean/growl care se intampla sa-mi placa nespus si productie faina de tot ... primele 4 piese is de elogiat la greu si, desi urmatoarele 2 is oarecum ordinare, la ultima se revine la standardul ridicat de primele 4

METALHEAD Forum

« on: »