Author Topic: KYPCK - Cherno (2008)  (Read 3131 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
KYPCK - Cherno (2008)
« on: March 13, 2008, 04:11:01 pm »

Full-length, UHO Production
March 12th, 2008

Genre: Doom Metal

1.   Gidrolokator (Depth Finder)   01:48   
2.   Rozhdestvo v Murmanske (Christmas in Murmansk)   04:51   
3.   Predatel (Traitor)   05:38   
4.   1917   04:59   
5.   Chernaya Dyra (The Black Hole)   08:44   
6.   Stalingrad   05:11   
7.   Ne Prosti (Do Not Forgive)   05:22   
8.   Ocherednye (The Usual)   04:15   
9.   Odin Den iz Zhizni Yegora Kuznetsova   05:38   
10.   Demon   07:48   
Total playing time   54:14

Current line-up
E. Seppanen - Vocals
S. S. Lopakka - Guitar (ex- Sentenced)
J. T. Yla-Rautio - Bass
K. H. M. Hiilesmaa - Drums

Adica, Kursk in alfabet chirilic.

1032 – The first written records of Kursk, the Russian city.
1508 – The city of Kursk joins the centralized Russian state.
1943 – The Battle of Kursk. The largest tank battle in military history takes place in Kursk.
1994 – The nuclear submarine K-141 Kursk is launched.
2000 – K-141 Kursk sinks in the Barents Sea taking 118 lives with her.
2007 – The band Kursk is formed and their debut album recorded.
2008 – The band's debut album 'Cherno' is released. 

Clar? Booon. Exista doua aspecte interesante in legatura cu acest album/aceasta trupa. Piesele cantate in rusa, tematica conceptuala in jurul ideii de Kursk, apropo de biografia orasului, puzderia de stele rosii, caractere chirilice sau imitatii ale acestora, pozati gajii in uniforme de soldati sovietici. Asta ar fi una. Desi tipii-s finlandezi, totusi. A doua, muzichia... pai este un doom aproape de traditional, destul de ok daca nu iti e abatuta atentia de la versaraia ruseasca, clean voice. Si un doom nu chiar dintre cele mai asezate ci mai repede midpaced. Is o serie de influente in muzica lor, va las sa le descoperiti
Una peste alta, desi mai am de ascultat la albumul asta, ma grabesc sa-l 'scot in lume'  :D Si sa-l notez cu 8.0/10

Official
MySpace
Metal Archives

P.S. gasiti pe site-ul oficial prostii d-astea:

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
Re: KYPCK - Cherno (2008)
« Reply #1 on: March 13, 2008, 04:25:11 pm »
trag si io acu cu urechea si nu poci sa nu remarc cat de bine suna limba rusa pe doom chiar si asa clearvoice.. vorbind despre influentze, pana acu nam asc decat deamon si ma duce cu gandu in general la down of winter iar in particular la 2winters only( mdb) si tiamat ceva dupe wildhoney.. da suna mistoc desi nu vaz de une incadrarea middtempo. poate pe stalingrad ca incepu acu, tot co voce de mdb si cei drept cu un ritm mai de galera asa..
reviu dupe ce ascult tot albumu
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: March 13, 2008, 04:25:11 pm »

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #2 on: March 13, 2008, 04:26:54 pm »
Eu ascultam prima melodie cand a aparut topicu  ;D Tocmai imi trimisese cineva albumu ca moama ce misto e. Si eu sunt ceva de genu - rusaaaaaaa (mai aveam io si anu trecut vreo 2 albume in rusa care erau  :-X :-X ); asa, sunt f entuziasmata de acest album pana acum, revin dupa ce l-am ascultat mai pe indelete.
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: March 13, 2008, 05:45:12 pm »
Da, Stalingrad e mai grabit. Bine spus ca o galera, insa ma refer la alte albume, cum ar fi vtaraya pesa. Oricum se intrevad hiturile: Stalingrad si 1917 (ya yedu na Ameriku...  ;D).
La o a treia ascultare mi se arata mai repede decat o instrumentatie care bate in mbd, una care aduce aminte de Cathedral??  ::) Ti-am zis si pe mess, am niste deja-vu-uri, ma rog, au-uri  ;D

LE: acu vaz ca e la loc de cinste, intre bretenari, pe my space....
« Last Edit: March 13, 2008, 05:51:31 pm by Count Raven »

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #4 on: March 13, 2008, 09:11:48 pm »
Am de spus numa' ca albumul de fata este unul care mi-a sugerat sa mai trec pe la clasici, ca nu stiu ce pierd. Zice bine Contele legat de Cathedral, mai degraba, pentru ca sunt niste momente-n care mi-a mirosit destul de tare a Lee Dorrian toata povestea; cat despre vocea de doom, exista o trupa de funeral folk, din mamica Rusie insasi, care se cheama Во Скорбях si despre care, cu voia d-voastra sau nu, va voi povesti al'data... ei bine, ea e frumos subliniata de limba in care se canta aici. Chiar vitezist, pe langa alte productii de profil care mi-au trecut prin urechi, dar asa este bine sa fie el si nu altfel.

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #5 on: March 14, 2008, 12:33:15 am »
La o a treia ascultare mi se arata mai repede decat o instrumentatie care bate in mbd, una care aduce aminte de Cathedral??

am legat asemanarea cu mdb strict de voce. si mie mia mirosit initial a cathedral dar dupe ce am despuiat muzica de sound, am ajuns la st.vitus, iar la doom nu se face sa aratz cu deshtiu riffuri  :D mia mai mirosit si pe la voice da nu poci al alatura pa nea &*^%$^% lu dorian lee nici mort. dorian lee nici mort, sa nentelegem..
io vaz ca ramasai repetent, ca dupe cemi dadu nea mircea albumu trebui sa plec. plm, alt preten, alta bauta..hac
reviu

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #6 on: March 14, 2008, 11:05:35 am »
St. Vitus? De ce nu, chiaaar...  ::)
Bre, vocea e o caterinque, sa ne intelegem... m-am dumirit ca n-avea nici un sens sa growl-uiasca sovietizme.

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #7 on: March 14, 2008, 11:18:09 am »
Albumul asta e GENIAL!! Voi va ganditi aici cu seamana si cu ce nu. E drept, aduce pe alocuri a chestii traditional doom - da Cathedral - e drept si ca are niste chestii a la MDB. DAR, in esenta - mie imi suna a ceva emancipat. Are un tempo perfect, are o instrumentatie perfecta si o voce superba. Rusa aia suna divin pe album si tocmai cleanul e tot farmecul.
n-avea nici un sens sa growl-uiasca sovietizme.

Fix asa; am sustinut si sustin ca o voce misteux ce baga pe ruseste suna ca un instrument aparte; acuma veti zice - daca nu era rusa iti placea la fel de mult? Si nu cred ca raspunsul ar fi da. Evident, atmosfera, partea instrumentala e tot acolo, doar ca fiind departe de o atmosfera doom d-aia sa-ti omori si vecinii si catelu si tot, ci dimpotriva abordand un sunet ceva mai deschis, avea nevoie de un plus. Si tocmai rusa e plusu. Daca n-as fi prea excentrica, i-as da 10, dar asa e de 9,8. Oricand se poate mai bine, insa pana acum e o adevarata revelatie albumul asta.

Offline Vacarone

• om cu greutate
  • MODERATOR
  • General de Brigada
  • *
  • TITS & BEERS!!!
« Reply #8 on: March 16, 2008, 06:33:16 pm »
Am ascultat si eu tot albumul. Nu sunt prea mare fan al genului, dar asta este prea misto. Suna de te doare mintea. Sper sa mai aud de neneii astia.

When I read about the evils of drinking I gave up reading ;D!

Metalheads are fucking brutal and don\\\\\\\'t take any shit from anybody! :D

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: March 16, 2008, 11:28:31 pm »
De acord! Sunt ravasitori. De acord. Sunt prea tari prin tematica. Si ca muzichie. Desi, politically incorrect. Stalingrad nu ie strana (tzara) ci gorod (oras), da' iese la rime cu strana....

Offline Vacarone

• om cu greutate
  • MODERATOR
  • General de Brigada
  • *
  • TITS & BEERS!!!
« Reply #10 on: March 17, 2008, 12:23:27 am »
Nestiind rusa, nu mi-am dat seaa de detalii d'astea :D.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #11 on: March 17, 2008, 01:07:20 am »
Sa vezi fraticaa biscutii pe foruri .ru ce desfiintraza albumul...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #12 on: March 31, 2008, 01:22:59 am »
Odin Den iz Zhizni Yegora Kuznetsova ca nici deloc exclus nu e copie dupe Black Sabbath si apreciez pa ala care descopera care pesa o face zob?

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #13 on: March 31, 2008, 02:22:01 am »
Odin Den iz Zhizni Yegora Kuznetsova ca nici deloc exclus nu e copie dupe Black Sabbath si apreciez pa ala care descopera care pesa o face zob?

ceva de la cathedral.. mash risca pe neve la un ebony tears sau ceva dupe forest..
sauu daca nuu.. count raven ceva dupe high on infinty, si-gur..  ;D
« Last Edit: March 31, 2008, 02:53:30 am by hell9level »

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #14 on: March 31, 2008, 08:54:21 pm »
ii bun albumu', imi aduce aminte de grei si titanii doomului. Creaza o atmosfera excelenta. Un album care improspateaza genul, de mare efect.

Offline Devourer

• Locotenent
  • *
« Reply #15 on: April 13, 2008, 02:57:34 pm »
Cel mai koi album dum al anului ! ;D
Si o ocazie ca sa imi deau zeama ca uitai tuata nenorocirea de lingua rusa invatzata la shcoli desi eram mare vorghitor la fremea aia.
Deci am zis, inafara de miczajul albumului care mi se pare a fi vuarte ciupdat, totul ruleaza. Noroc cu Foobar2000 ca are un echiulizator minunat ! ;D
Mama, ce duor imi iera de un dum ca la carte ! \m/
spărgătorii de capete

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #16 on: April 22, 2008, 02:51:08 pm »
Cica-s piesele in original:

1. Гидролокатор (1:48)
2. Рождество В Мурманске (4:52)
3. Предатель (5:39)
4. 1917 (4:59)
5. Чёрная Дыра (8:45)
6. Сталинград (5:11)
7. Не Прости (5:22)
8. Очередные (4:16)
9. Один День Из Жизни Егора Кузнецова (5:38)
10. Демон (7:49)

Si se pare ca au aparut si versurile  :D

LE: si iata versurile in transcriere latina http://kypck-doom.com/singalong.htm   astept si versurile in chirilice, ca acolo-i frumusetea  :P
« Last Edit: April 22, 2008, 03:03:46 pm by Count Raven »

Offline Vacarone

• om cu greutate
  • MODERATOR
  • General de Brigada
  • *
  • TITS & BEERS!!!
« Reply #17 on: May 24, 2008, 03:17:06 pm »
Copii, ia de va uitatzi la primul videoclip al trupei. E facut pentru piesa 1917.

http://www.youtube.com/GroundZeroTV

\m/

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #18 on: September 12, 2008, 04:22:37 pm »
Kypck -Gidrolokator & Predatel, Live @ Jalometalli 2008

Offline scorojit

• Colonel
  • *
« Reply #19 on: September 12, 2008, 08:08:33 pm »
Neah. Instrumentalul e acceptabil dar vocea aia nu-mi suna bine deloc. Nu pentru ca ar canta in rusa dar mi se pare ca nu are gradul potrivit de sobrietate. Pacat.

\"Mda super tare black metalul, este una din putinele genuri muzicale, care o simti cu adevarat.\" - un om cu carte
""Cand eram mica, am vazut fum iesind dintr-o vaca. Ziceam noi, copiii, ca a intrat dracu' in ea."

Offline credal

• Credal M'bale Abimbola Dabulamanzi Kwaku Mosi Chilongola
  • General de Brigada
  • *
  • mod la vatra
« Reply #20 on: September 12, 2008, 09:03:34 pm »
dar vocea aia nu-mi suna bine deloc. Nu pentru ca ar canta in rusa dar mi se pare ca nu are gradul potrivit de sobrietate. Pacat.

Probabil daca ar fi folosit o tonalitate mai grava ar fi sunat mai bine.

Offline scorojit

• Colonel
  • *
« Reply #21 on: September 12, 2008, 10:03:35 pm »
Exact la asta ma gandeam. As fi vrut ca vocea sa fie mai potrivita genului abordat. Dupa parere mea, nu prea le-a iesit.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #22 on: September 13, 2008, 10:29:46 am »
O tonalitate mai grava ar fi afectat tematica si abordarea.
Daca nu va este lene, cautati un clip KYPCK cu un cover Black Sabbath (nu mai stiu ce), care-i cantat altfel, cu o tonalitate altfel decat cea de pe album.

Mie mi se pare excelent compozitional si interpretativ si este printre primele albume ale anului, in topul meu. Sigur, e o viziune subiectiva, insa daca sunteti atenti la ceea ce spuneam pe la inceput, ca influente, nush daca e cazul de discutat neaparat timbrul si interpretarea vocala.
Sigur, conceptul de KYPCK nu este menit unui underground specificat si cu fanii aferenti, mai repede parandu-mi-se un grup cu tenta mainstream, cu un album facut sa placa multor categorii.

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #23 on: September 14, 2008, 05:40:11 pm »
D'accord cu contele aici, in tot ce a zis. Pe de o parte ca pare un pic mainstream, prin abordare; pe de alta parte a critica vocea la albumul asta mi se pare nu doar nefondat dar si deplasat. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa compozitional, atmosferic, cum vreti voi, vocea aia e fix cum trebuie sa fie. E clean pentru ca asa trebuie, ca versurile alea nu sunt in rusa doar de dragul de. E destul de limpede ca albumul e gandit pana la cele mai mici detalii si ca totul e pus sa se potriveasca. Chiar mi s-a facut dor de a-l reasculta... nu cred ca o sa ma plictisesc vreodata de el, e prea "altceva" desi e o abordare care s-a mai facut. Si totusi, KYPCK e in sine un concept inedit

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #24 on: October 10, 2008, 06:33:05 pm »
hmmm ... numa' mie-mi pare ca Sami Lopakka si-a adus aminte de Sentenced la ultima pesa' ?!? ... da-mi place orcum

meshto album ... maiastru dum la finici ... imi trece asa un miros de fabrici parasite, prafuite, semete ... oricum vad gri in fata ochilor ... favorita Stalingrad !!!

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #25 on: November 14, 2008, 12:35:14 am »
Mah, n-am zis ca e un album pur, ferit de alde sentenced (buna gashca, ce a ales sa se ocupe de imbecilitati) sau cathedral...
E opera? DA! Pentru ca abordeaza in acest fel, cum sa-i spun, dezinvolt... ma oftica totusi ca-i bagata in fata, ca-i prea gadilata la coaie ca a gasit nisha respectiva.....
Oricum, nota maxima-n d00m!

P.S. jur pe sufletul meu ca daca n-ar fi tema alesa, ar fi murit in underground

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #26 on: February 25, 2009, 01:43:27 am »
N-am scris din noiembrie...

Daca vine MDB la un concert, de ce n-ar veni si KYPCK la asa ceva?
De fapt. vad c-au o agenda relativ (adica nimic stabilit) destul de "ruseste" pusa la punct.

METALHEAD Forum

« on: »