Author Topic: Lord Vicar - Fear No Pain (2008)  (Read 1451 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Lord Vicar - Fear No Pain (2008)
« on: January 19, 2009, 07:21:30 pm »

Full-length, The Church Within Records
November 6th, 2008

Vinyl release is planned for April 2009.
1.   Down the Nails   08:00   
2.   Pillars Under Water   05:06
3.   Born of a Jackal   07:21
4.   The Last of the Templars   08:51   
5.   The Spartan   10:36
6.   A Man Called Horse   10:04   
7.   The Funeral Pyre   14:25   

Total playing time   01:04:24

Genre: Traditional Doom Metal
Origin:     Finland (Turku)
Formed in:  2007

Current line-up
Chritus (Christian Lindersson) - Vocals (Count Raven, Saint Vitus, Terra Firma)
Peter Inverted - Guitar (Orne, Reverend Bizarre)
Jussi "Iron Hammer" Myllykoski - Bass
Gareth Millsted - Drums (Centurions Ghost, End of Level Boss)
special guest star: Don Angelo Tringali (COLD MOURNING, SLOUGH FEG)
Former/past members:
Bass:
Daniel Nyman (Oak (Fin))
Jim Hunter (On "The Demon of Freedom" EP) (Revelation (US), October 31, Twisted Tower Dire, While Heaven Wept)

Pentru inceput, multumesc frumos lui Phaedrus pentru tragerea de maneca de aici, caci in "periplurile" mele periodice, nici n-am zarit albumul pana acum.

Da, o mostra de doom-traditional, realizat intr-o maniera gen 'all-star-team', din care se evidentiaza, fireste pentru mine, Lindersson, vocalul "responsabil" de vocea de pe Storm Warning-ul Count Raven si de aceeasi voce inconfundabila si pe Children of Doom (C. O. D.)-ul St. Vitus. Vocea aceea ozzy-ana, pe care mergeau exegetii black-sabbath-ieni in consacratul traditional doom. Si fireste chitaristul Reverend Bizarre, Peter Inverted, aka Father Peter Vicar, la fel de inconfundabil cu riffurile-i caracteristice.

Si de aici rezulta o impletire de influente, in care riff-ul mid-pace rupt din RB intra-n compozitii mai apropiate de St. Vitus sau Witchfinder General, pe o voce CR (imi pare rau, dar pe mine m-a marcat Storm Warning-ul in mai mare masura decat restul) si rezultand un produs care sta mandru si solid in panoplia old school traditional, chiar si-n sfarsitul primului deceniu al sec. XXI, sfidand ereticele desprinderi in substiluri si sub-substiluri doom care s-au afirmat intre timp.

Cum deja Peter Vicar ne arata in aceasta trupa, cu ocazia acestui album o fata mai, sa-i spunem, luminoasa decat in compozitiile RB, aplecate spre un ocultism intunecat, sunt totusi curios, daca tot veni vorba, de The Puritan, proiectul anuntat deja cu un album in 2009, impreuna cu dementul sau ex-coleg, Sir Albert Witchfinder. Sau coleg... Dar asta la vremea ei.

http://www.myspace.com/lordvicar

Un album de 9 spre 10, care-mi modifica, iata, topul pe 2008 retroactiv. Piesa preferata pana-n acest moment: A Man Called Horse
« Last Edit: February 23, 2009, 10:57:42 am by Phaedrus »

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Matraguna

• General
  • *
Re: Lord Vicar - Fear No Pain (2009)
« Reply #1 on: January 19, 2009, 10:33:02 pm »
tocmai il ascultai. nu ma uimeste evident :D, (similaritatile cu altii sunt cand enervante cand nimerite, in detaliu). albumul e ok, dar mi-e greu sa l vad in primele 15 ale anului trecut. doar pentru fanii ca matale.

« Last Edit: January 20, 2009, 08:58:16 am by Matraguna »
Matraguna, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: January 19, 2009, 10:33:02 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: January 19, 2009, 11:48:34 pm »
Normal, de ce sa nu recunosc ca m-a luat cu fiori placuti vocea chritusiana... :D

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #3 on: January 20, 2009, 01:53:34 pm »
With fire in her haaaaair...

'ai, sa-mi bag, ce misto suna. :) Dom'le, cu supergroups astea sunt oleaca circumspect, ca am asteptari mari...  asa m-am trezit ca Wijlen Wij, Asva, Teeth of Lions Rule the Divine samd parca puteau sa fie mult mai meseriase. Aci, insa, poate si din cauza putinei mele expuneri la trad din ultima vreme, am ascultat tat albumu' cu un zambet mare pe buze. Acu', intors acasa, am mai bagat o tura.

Stiti d-voastra una din regulile doomului: be from Finland!

vaj, vaj-vaj, vaj vaj vaj-vaaaaj...

9,5, pentru ca, totusi, un oziist bun ramane un oziist, oricat de mult mi-ar placea mie CR [cand baga voce Fondelius ;D].

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: January 20, 2009, 02:00:26 pm »
Stiti d-voastra una din regulile doomului: be from Finland!

Da, si atunci convinge suedejii si englejii sa vina sa iti vada lacurile...

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #5 on: January 20, 2009, 02:07:32 pm »
Deja am zis ca suedezu' e cantitate neglijabila. :) Cat despre englez... bate bine. ;D

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #6 on: January 24, 2009, 01:10:43 pm »
dupe atatea vajaieli, modernisme sau melancolisme un doom ca la carte-mi degaja un parfum aparte ... stau si-l ascult pentru a 3a oara si ma gandesc ca, tu, ca ascultator de doom, ai putine sanse sa nu gasesti licariri or' sa nu-ti pice cu tronc ... mie unu imi place tare de tot

nota 9.5 / 10 pentru ca The Spartan ma plictiseste, chiar teribil, de departe cea mai slaba piesa a discului imo

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #7 on: February 16, 2009, 09:39:32 pm »
Bai, deci foarte misto. Nu e de ascultat oricand, de altfel eu nu nici pot asculta traditional doom prea des, da e cu mult creier si talent facut albumul. Si se simte dorinta aia de perfectiune, totul fiind tare fain cizelat si aranjat. Si daca tocmai ce ziceam ca la Velnias ma deranjeaza ca e prea ca la carte, la traditional doom e fix ce astept. Vreau sa sune ca restul, dar cu un twist simbolic. Si atat. Foarte foarte misto, ce sa mai. Nu prea ai ce sa te apuci sa descrii la albume de genul asta.

Iar vocea - aaaaaaa. Clean goes perfection
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline OldSchool

• No Jesus, No Beast
  • General de Brigada
  • *
« Reply #8 on: February 17, 2009, 11:58:08 am »
E foarte misto albumul (insa sub ultimul Dawn Of Winter, care e genial).

Cum deja Peter Vicar ne arata in aceasta trupa, cu ocazia acestui album o fata mai, sa-i spunem, luminoasa decat in compozitiile RB, aplecate spre un ocultism intunecat, sunt totusi curios, daca tot veni vorba, de The Puritan, proiectul anuntat deja cu un album in 2009, impreuna cu dementul sau ex-coleg, Sir Albert Witchfinder. Sau coleg... Dar asta la vremea ei.

Din cate stiu eu, Peter nu presteaza in Puritan. Oricum, daca scot album, o sa il caut, desi Epurile de pana acum nu-s chiar pe gustul meu. Mai mult mi-a placut celalalt proiect al lui Albert, Azrael Rising. In schimb, toti 3 exbizarii or sa scoata anul asta album cu Orne (dark prog rock, f misto). Daca vreti sa vedeti cum merg inregistrarile la asta, sau chiar sa vorbiti cu reverenzii: http://www.hellridemusic.com/forum/showthread.php?t=18016 

"Căci omenirea nu este, în general, o populaţie de eroi, ci una de supravieţuitori, iar acest fapt este cu atât mai valabil în regimurile de teroare."

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: February 20, 2009, 03:34:17 pm »
Ma chinui sa gasesc unde am citit despre treaba cu Puritan. Pentru ca sigur am citit pe undeva, n-am visat. :D

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #10 on: February 23, 2009, 10:56:51 am »
Oameni buni, albumul este din 2008, dupa cum bine a sesizat Contele in primul post - nush de ce a scris 2009 in titlu  ;D Iar prezenta lui pe boardu de 2009 nu de 2008 ma deruteaza, intelegeti? Deci sa faca cineva un pustiu de bine, sa il trimita la locul lui, cu modificarea eventual a titlului.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Re: Lord Vicar - Fear No Pain (2008)
« Reply #11 on: February 23, 2009, 11:01:36 am »
Am gresit eu, bine ca s-a reparat (mersi Phaedrus ;) )

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
Re: Lord Vicar - Fear No Pain (2008)
« Reply #12 on: February 26, 2009, 03:57:37 pm »
Bah prima oara ziceam ca e misto, da' nu'i de mine. Bullshit, l'am mai luat la ascultat, e foarte tare.

METALHEAD Forum

« on: »