Full-length, The Church Within Records
November 6th, 2008
Vinyl release is planned for April 2009.
1. Down the Nails 08:00
2. Pillars Under Water 05:06
3. Born of a Jackal 07:21
4. The Last of the Templars 08:51
5. The Spartan 10:36
6. A Man Called Horse 10:04
7. The Funeral Pyre 14:25
Total playing time 01:04:24
Genre: Traditional Doom Metal
Origin: Finland (Turku)
Formed in: 2007
Current line-upChritus (Christian Lindersson) - Vocals (Count Raven, Saint Vitus, Terra Firma)
Peter Inverted - Guitar (Orne, Reverend Bizarre)
Jussi "Iron Hammer" Myllykoski - Bass
Gareth Millsted - Drums (Centurions Ghost, End of Level Boss)
special guest star: Don Angelo Tringali (COLD MOURNING, SLOUGH FEG)
Former/past members:Bass:
Daniel Nyman (Oak (Fin))
Jim Hunter (On "The Demon of Freedom" EP) (Revelation (US), October 31, Twisted Tower Dire, While Heaven Wept)
Pentru inceput, multumesc frumos lui Phaedrus pentru tragerea de maneca de
aici, caci in "periplurile" mele periodice, nici n-am zarit albumul pana acum.
Da, o mostra de doom-traditional, realizat intr-o maniera gen 'all-star-team', din care se evidentiaza, fireste pentru mine, Lindersson, vocalul "responsabil" de vocea de pe Storm Warning-ul Count Raven si de aceeasi voce inconfundabila si pe Children of Doom (C. O. D.)-ul St. Vitus. Vocea aceea ozzy-ana, pe care mergeau exegetii black-sabbath-ieni in consacratul traditional doom. Si fireste chitaristul Reverend Bizarre, Peter Inverted, aka Father Peter Vicar, la fel de inconfundabil cu riffurile-i caracteristice.
Si de aici rezulta o impletire de influente, in care riff-ul mid-pace rupt din RB intra-n compozitii mai apropiate de St. Vitus sau Witchfinder General, pe o voce CR (imi pare rau, dar pe mine m-a marcat Storm Warning-ul in mai mare masura decat restul) si rezultand un produs care sta mandru si solid in panoplia old school traditional, chiar si-n sfarsitul primului deceniu al sec. XXI, sfidand ereticele desprinderi in substiluri si sub-substiluri doom care s-au afirmat intre timp.
Cum deja Peter Vicar ne arata in aceasta trupa, cu ocazia acestui album o fata mai, sa-i spunem, luminoasa decat in compozitiile RB, aplecate spre un ocultism intunecat, sunt totusi curios, daca tot veni vorba, de
The Puritan, proiectul anuntat deja cu un album in 2009, impreuna cu dementul sau ex-coleg, Sir Albert Witchfinder. Sau coleg... Dar asta la vremea ei.
http://www.myspace.com/lordvicarUn album de 9 spre 10, care-mi modifica, iata, topul pe 2008 retroactiv. Piesa preferata pana-n acest moment: A Man Called Horse