Author Topic: Nightbringer - Death and the Black Work (2008)  (Read 970 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Nightbringer - Death and the Black Work (2008)
« on: November 04, 2008, 05:30:30 pm »

Full-length, Full Moon Productions
2008    

The FMP CD release will be just over 70 minutes, while the vinyl (under exclusive license from FMP to Forever Plagued Records, U.S.A.) will be nearly
100 minutes and presented as a 3x LP box set.

1.   Black Saturn   07:59   
2.   The Somnambulist   08:22   
3.   Feast of the Manes   07:00   
4.   Of Silence and Exsanguination   10:01   
5.   Womb of Nyx   07:27   
6.   Lethe   07:12   
7.   The Nascent Gates of Twilight and Dawn (vinyl only)   07:15   
8.   Beneath the Sands of Dudeal (vinyl only)   14:05   
9.   Caudua Draconis   10:45   
Total playing time   01:20:06

Genre: Raw Black Metal
Lyrical theme: The Occult
Origin: United States of America (Colorado)    

Current line-up
Nox Corvus - Strings and Percussion (Serpentinam)
Naas Alcameth - Vocals, guitar (Serpentinam, Temple of Not, Rhune)
Ophis - Strings (Temple of Not)

Sunt la primul contact cu trupa asta USBM, aflata la randul ei la primul material full-lenght, dupa doua demo-uri si vreo trei split-uri. Dupa o auditie destul de anevoioasa dat fiind lungimea exagerata a albumului (aproape singurul si cel mai important minus), din anumite motive am decis sa ascult inca o data albumul, de data asta cu 'receptorii' la maxim. Iar a doua oara am inteles (fara sa fiu de acord) de ce totusi este atat de lung, dar si atat de misto in opinia mea. Pentru ca, daca prima oara am ascultat albumul cap coada, fara a ma ridica de pe scaun timp de 80 de minute, a doua oara am ascultat practic piesa cu piesa, cu pauze intre ele si astfel am avut o alta viziune asupra muzicii si atmosferei.
Principalul motiv care m-a induplecat la a doua ascultare il reprezinta o asemanare frapanta cu atmosfera opresiva si densa a Ondskapt-ului, in foarte multe pasaje gasind similaritati in idei si atmosfera. Sigur, nu e vorba de o clona, cum nu e vorba nici de-o intentie vadita de-a suna intocmai si la fel. Oricum, sinistrul, apasarea, sufocarea, alternate cu mai rare pasaje rapide, dar intense sunt ca si la suedezi, la ele acasa pe acest album.
Cateva dintre piese nu sunt noi, fiind prezente pe numitele demo-uri sau split-uri, insa pentru ca azi i-am ascultat pentru prima oara, nu conteaza acest aspect.
Una peste alta, albumul m-a cucerit, nu atat prin executie, compozitie, inedit sau originalitate, ci prin acea atmosfera bolnava si grea pe care o apreciez eu printre altele in bm. Iar deja nu mai e o surpriza, in USBM exista un filon intreg de exploatat.

http://www.myspace.com/nightbringerofficial
http://www.geocities.com/hatanity/Nightbringer.html
http://http//www.audiostreet.net/artist.aspx?artistid=32254

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Riri

• Sergent
  • *
Re: Nightbringer - Death and the Black Work (2008)
« Reply #1 on: November 04, 2008, 07:12:42 pm »
Intr-adevar e o atmosfera care nu o gasesti la orice trupa de Bm. Singurul minus ar fi ca melodiile sunt un pic cam lungi(parerea mea).
Riri, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: November 04, 2008, 07:12:42 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: November 05, 2008, 11:53:29 am »
Riri: asa am gandit initial. Dar dupa aia am luat albumul piece by piece. Si am realizat ca albumul e prea lung, daca mi se permite aceasta "licenta", nu piesele. ;D
Serios, lungimea pieselor nu ma enerveaza, pentru ca-n fiecare secunda, minut, am ceva misto. ;)

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #3 on: November 10, 2008, 10:22:47 am »
Nush de ce, de mine nu s-a lipit deloc.

Offline Drowned Soul

• General de Brigada
  • *
  • .
« Reply #4 on: November 10, 2008, 10:45:10 am »
da dom'le ... albumul asta e prea misto. nu m-a deranjat prea mult faptul ca piese sunt lunguiete ...
albumul mi-a mers la corazon! BRAVO!
But only death is the one who can tell ...

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #5 on: December 17, 2008, 09:27:51 am »
un album de mare exceptie cu o muzica ce creeaza o atmosfera de filme horror. unu de top pe acest an si astept cu interes evolutia trupei.
« Last Edit: December 17, 2008, 09:29:29 am by dankwart »

METALHEAD Forum

« on: »