Author Topic: Seventh Wonder - Mercy Falls (2008)  (Read 697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
Seventh Wonder - Mercy Falls (2008)
« on: January 14, 2009, 09:26:21 pm »

Full-length, Lion Music
September 12th, 2008

Gen : Progressive Metal
Origine trupa : Suedia (Stockholm)

Componenta:
Tommy Karevik - Vocals
Johan Liefvendahl - Guitar
Andreas Söderin - Keyboards
Andreas Blomqvist - Bass
Johnny Sandin - Drums

Tracklist:
1.   A New Beginning   03:05   
2.   There And Back (Overture)   03:02   
3.   Welcome To Mercy Falls   05:11   
4.   Unbreakable   07:18   
5.   Tears For A Father   01:58   
6.   A Day Away   03:43   
7.   Tears For A Son   01:43   
8.   Paradise   05:44   
9.   Fall In Line   06:09   
10.   Break The Silence   09:29   
11.   Hide And Seek   07:46   
12.   Destiny Calls   06:17   
13.   One Last Goodbye   04:21   
14.   Back In Time   01:14   
15.   The Black Parade   06:57   
Total playing time   01:13:57

http://www.seventhwonder.nu/
http://www.myspace.com/officialSW
http://www.metal-archives.com/band.php?id=7766

M-am codit oleaca daca sa sau nu sa arunc p’acilea inca un album 100% melodios (si acu’, cetind ce tocma’ am iscalit ‘nainte de paranteza, 90% din ocupantii  forului au luat-o la sanatoasa … huooo bah >:(, mai ascultati si cate-o floricica d’asta delicata). Dar dupa o noua ascultare mi-am zis ca ie prea bun sa nu-si primeasca laudele si pe forumul nostru. Ie vorba despre un album conceptual de progressive metal melodic ce a reusit sa ma impresioneze, pe mine si pe multi altii, reviewurile fiindu-le mai mult decat favorabile suedejilor.

N-am de gand sa intru in povestea narata de baieti de-a lungul cantecelelor caci n-am chef si mai bine ar fi s-o faca fiestecare pe cont propriu. Despre influente m-as avanta in a le asocia muzichia cu ceva Dream Theater (de multe ori parca claparaia suna a la Jordan Rudess imo),ceva Shadow Gallery insa ie genu’ de gasca pe care as recunoaste-o in secunda imediat urmatoare primei. Asta in special din cauza vocalului Tommy Karevik care ie principalul deliciu. Va spun raspicat ca omu’ a fost indesat cu o cantitate deloc neglijabila de talent cu ajutorul careia face loc unei performante magnifice. Dar pe langa dansul avem alti 4 vrajitori ai instrumentelor, fiecare performanta a trupetilor uimind prin precizie dar si exuberanta iar, ca un tot, ca si coeziune. Nush pe care sa-l scot in evidenta caci imi plac tare toti.

Muzichia ie pe filonu’ melodios, emotional, desigur cu parti si refrene catchy, cu structuri complexe, tehnice, dar si destul de accesibile, cu destule secvente instrumentale astfel incat fiecare dintre trupeti sa isi poata demonstra virtuozitatea. Productia ie perfecta! Pentru mine reprezinta clar o revelatie pe anu' trecut.

Acu', my chickens, poate l-a ascultat cineva de p'aci ori poate ii veti da o sansa. Poa' Chiperiu, ori cuina, ori dragoneasa pink  :-\ .Io'l notez cu 9!

« Last Edit: January 14, 2009, 10:50:02 pm by pentecost »

Offline Dragonul roz

• General
  • *
  • Pig fairy
Re: Seventh Wonder - Mercy Falls (2008)
« Reply #1 on: January 15, 2009, 03:38:03 am »
Seventh wonder m-a lovit la inimioara acu 2 ani cand au scos capodopera Waiting in the wings,un album perfect cap coada, fara piese de umplutura si cu o productie foarte buna.M-a impresionat f mult vocea extrem de placuta a lui Tommy,lejeritatea cu care abordeaza,parca diferit fiecare piesa si faptul ca aud tot ce canta basul.Omu asta chiar transmite ce canta si ce-i mai important nu plictiseste.Mercy Fall are un mic minus fata de Waiting in the wings,poate din cauza ca e album conceptual si e destul de greu,ca toate piesele sa fie perfecte.Nu stiu nici eu in ce consta minusul ala,da' simt ca lipseste ceva.

Piese preferate:toate! dar preferata preferatelor e WELCOME TO MERCY FALLS

Pentecoaste vezi ca albumasu aista sade f bine in topu' meu 2008.Ma bucur ca iti place asa mult! :-*

Proage de anu trecut mai sunt si Tomorrow's eve-Tales from Serpentia,Akphaezya-Anthology II,Andromeda-The Immunity Zone,Braintoy-Vehicles,.Frost*-Experiments In Mass Appeal,Mindflow-Destructive Device,Serenity-Fallen Sanctuary,Demians-Building An Empire,Cloudscape - Global Drama,Neil Morse-Lifeline, Suspyre-When Time Fades,Ivanhoe - Lifeline,Eyefear - The Unseen,Reversion - King of Deceit,Emir Hot - Sevdah Metal, Dark Quarterer - Symbols,Anti-Depressive Delivery-Chains of food,Expedition Delta-Expedition Delta,etc.
daca nu gasesti ceva stii ca te ajut cu cea mai mare placere :)

Quote from: nobody
laba tot un fel de tribut adus femeii este!

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: January 15, 2009, 03:38:03 am »

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #2 on: January 17, 2009, 08:35:28 pm »
Chiperiu, 'ai? Da, cu siguranta si cu placere. :)

Estem aci intaiul album de la nordicii astia pe care-l ascult, da' o sa mai aprofundez, cu siguranta, ca prea zic ei duios si prea ii lauda si sburatoarea aiasta, care are aman gusturi. ;D Faradecat tema asta cu buf masina, nenel in coma, nevasta alaturi la spital paaaaaarca-parca mi-ar fi cunoscuta de undeva. Nu stiu cum naiba or putea sa se abtina de la giumbuslucuri, acolo unde nu-si au locul, si sa-mi mearga chiar asa la corazon cu melodie, cu versuri, cu tot... da' nu pot sa spun decat ca-mi place mult. Indeajuns de mult incat sa imi las si lastefemu' sa consemneze. ;D

METALHEAD Forum

« on: »