Author Topic: Skepticism - Alloy (2008)  (Read 1698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
Skepticism - Alloy (2008)
« on: October 05, 2008, 02:08:44 am »

Origine: Finlandia

Alcatuire:
Matti - voce
Jani Kekarainen - ghitara
Eero Pöyry - clape
Lasse Pelkonen - doba

Tracklist:
1. The Arrival
2. March October
3. Antimony
4. The Curtain
5. Pendulum
6. Oars in the Dusk

Adrese utile:
http://www.myspace.com/officialskepticism
http://www.skepticism.fi/

Dom'le, ce se poate spune despre pionierii unui gen care se adreseaza, mai ales, sufletului? Aman putin lucru. Ei i-au invatat pe favoritii mei cum sa duca epitetu' ,,heaviness" la un nivel nou - si aici nu se dezmint catusi de putin. Avem riffaraie taioasa si grea, parca sugerand titlul... si-o baterie care puncteaza, trazneste, calca greu prin universul lor muzical. Ei nu s-au sfiit sa lase clapa sa-si faca treaba - si aici ea se ocupa de o atmosfera goticoasa de mare efect. Tot ei au incurajat utilizarea unei voci ca din strafundurile suferintilor umane celor mai apasatoare - si Matti tot asa face, cum il stiti. Mai adaug si ca titlul, pentru cine-i stie, sugereaza el (poate) cum albumu' asta e tot asa, cu ingredientele alea pe care le cunoastem, da' indeajuns de altfel... si va las si pe voi sa ziceti, ca poate o vrea cineva si asta. :)

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Re: Skepticism - Alloy (2008)
« Reply #1 on: October 06, 2008, 02:27:25 pm »
39. Doom Reviews containing descriptions such as "Crushing," "Monolithic," "Depressive," and "Suicidal" are good reviews... and yes, these are complimentary terms!

46. If Skepticism suddenly decides to play something above 30 bpm, then we will make an exception for them too, but this is very unlikely.

48. Only the first two albums of a band are True™ doom.

57. Most importantly, and I can't stress this enough: Be from Finland!

58. A Funeral Doom riff should last a minimum of 15 seconds, and repeat itself for at least 16 minutes.

158. Make sure your drummer's not awake during gigs. After the gig, wake him up and tell him he played fantastic.

Din astea si din restul (http://www.doomish.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1195), as putea incropi o parere obiectiva asupra acestui album, oare? ;D
A, da! 5. Do not smile; 6. Do not laugh.

Redevenind seriosi, este extraordinar acest album, deocamdata mi se arata peste mult-prea laudatele Esoteric si KYPCK, discutand la modul general despre doom, fara a-l mai subgeneriza. In mare, achiesez la cele spuse de Chiperiu, cu amendamentul ca acea clapa are momente de orga puturoasa si funerara, de-ti termina psihicul rapid si te lasa fara inspiratie, doar cu expiratie.
In general, doom-ul (apropo de preambulul meu) este adresat sufletului in niste parametri necuantificabili in cuvinte, iar albumul, de fapt cam toate albumele celor de la Skepticism asta fac. Mi-e greu sa spun ce vrea de la viata mea aceasta muzica, insa e clar ca vrea enorm de multe si variate.
174. Doom SHALL rise!!!!!

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: October 06, 2008, 02:27:25 pm »

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #2 on: October 06, 2008, 10:34:38 pm »
Peste Esoteric si, mai ales, peste KYPCK??  :o :o ok, deci trebuie sa il ascult. Urgent!
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: October 07, 2008, 02:29:15 am »
Am realiniat doom-uullll!!!!

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: October 23, 2008, 12:36:21 am »
dupa o ascultare si juma m'o facut sa'l apreciez desi nu's 100% impacat cu treaba claparoasa p'ici p'colo ... desigur ca mai tre' ascultat ... deocamdat' sub Esoteric si KYPCK ... si nu cred sa le ajunga  :P

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #5 on: October 29, 2008, 12:09:49 am »
Buuun, albumul asta l-am ascultat de multe ori de la prima postare, n-am mai avut insa timp sa revin. Si nici o parere solida. Nu contest ca e bun, ca e executat ca la carte, ca da, e aproape perfect ca un material de doom. E flawless, uite asa, nu ii gasesc defecte majore. Si totusi, ceva nu se leaga - de mine adica. Nu reusesc sa inteleg de ce, pentru ca il percep ca un produs muzical foarte bun, insa cam atat. Sa zic ca nu-i de mine, da'o dracu, ascult destul doom si nu ma sperie mai nimic. Si totusi, nu e. Nu din perspectiva aia ca nu il inteleg, ba ca il inteleg si apreciez, mai degraba nu rezonez cu el. Da, clar mai ascult, poate ma si razgandesc, dar undeva nu exista chemistry. Asa ca nu, in topul personal si subiectiv nu va fi peste alea, insa daca as sta sa ma gandesc la valoare intrinseca, depinde. Totusi, KYPCK e inca inegalabil anul asta, in my book. Desi nu asta e topicul, ma scuzati. Skepticism au realizat o mare chestie aici si, repet, trebuie sa mai aprofundez ca sa inteleg fix ce nu ma incanta.

Offline Insight

• Maior
  • *
  • Invocation
    • Metalheads Against Racism
« Reply #6 on: November 10, 2008, 10:40:13 pm »
l-am ascultat si eu numai ce si pot spune ca in ciuda morbiditatii stilului muzical : funeral doom metal , albumul acesta straluceste de o frumusete aparte, la fel ca celelalte albume scoase de Skepticism.
What is real?

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #7 on: November 10, 2008, 11:24:05 pm »
funeral? esti sigur?  :-\
« Last Edit: November 10, 2008, 11:44:38 pm by Arana »

Offline Insight

• Maior
  • *
  • Invocation
« Reply #8 on: November 10, 2008, 11:34:55 pm »
Sigur ... daca nu te superi :))

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #9 on: November 10, 2008, 11:38:23 pm »
Bah, scuze, am vrut sa zic sigur. Chiar nu eram rau intentionata, da' dupa 15 ore de munca si facultate scrie tastatura fara mine. No really acuma, mie nu mi s-a parut albumu asta funeral deloc, ba dimpotriva un doom cat se poate de curat. Si intrebam de ce zici funeral...

Offline Insight

• Maior
  • *
  • Invocation
« Reply #10 on: November 10, 2008, 11:43:53 pm »
Nu-ti face griji :)) se mai intampla .
Da, mie mi se pare funeral , dar ...binenteles asta nu inseamna ca e nevoie sa crezi si tu asta. NU consider ca daca au marit un pic tempo-ul si au introdus ici colo putina voce clean au facut o mare deplasare de la stilul care i-a consacrat in primul rand.
Si cat despre denumirile stilurilor , le consider mai mult orientative decat rezultatul unei disectii muzicale .... care sincer... cred ca ar strica , muzica trebuie mai mult simtita , mai putin analizata.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #11 on: November 11, 2008, 11:35:04 am »
Arana, nu numai ca e o trupa de funeral doom, ci sunt considerati printre pionierii subgenului. ;) Si nu de catre mine sau Chiperiu, ci de catre comunitatea doom.
Acum, cum sa spun... daca nu suna intr-adevar a 5 bph cu senzatie de-ti pleaca plamanii in vacanta definitiv, nu inseamna ca nu le dam ceea ce e al lor. Sigur, pusi 1 la 1 cu Thergothon, nu numai la ultimele albume, e o diferentiere intra-fd, dar sunt in sub-gen de prea multa vreme.
Cat priveste dezideratul cu simtitul in detrimentul analizei, de acord, numai ca daca e sa respectam niste directii macar principale sau secundare, n-ai cum evita faptul ca-s in blocstartul funeralului, nu? ;)

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #12 on: November 11, 2008, 07:51:01 pm »
Mna, eu nu contestam, sincera sa fiu nu sunt extrem de familiara cu muzica lor; m-am bazat mult pe feelingul ultimului album cand am spus ce am spus. Acuma imi fac mea culpa si repet ca poate nici eu n-am ascultat cu toate urechile. Oricum, merci de lamuriri.

Offline Matraguna

• General
  • *
« Reply #13 on: August 18, 2009, 09:06:27 pm »
genu de album care te face sa regreti ca nu ti picat in mana din secunda 1. l am asc prima data acum cateva luni. e deja clasic la mine. superb cap coada. reascultabil la maxim. memorabil pana la dzeu, ma rog, scuze de expresie.

tre sa mai zic odata, deci:

genu de album care te face sa regreti ca nu ti picat in mana din secunda 1. l am asc prima data acum cateva luni. e deja clasic la mine. superb cap coada. reascultabil la maxim. memorabil pana la dzeu, ma rog, scuze de expresie.

si parca nu e deajuns :))

Matraguna, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« on: »