Author Topic: Taake - Taake (2008)  (Read 1800 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Taake - Taake (2008)
« on: October 20, 2008, 01:54:12 pm »

Full-length, Svartekunst Productions
December 2008    

Vinyl version will include the Burzum cover A lost forgotten sad Spirit.

1.   Atternatt   06:48   
2.   Umenneske   08:16   
3.   Lukt Til Helvete   05:05   
4.   Doedsjarl   05:26   
5.   Motpol   05:12   
6.   September Omsider   05:12   
7.   Velg Bort Livet   10:27   
Total playing time   46:26

Genre: Black Metal
Lyrical themes: Death, Norway, the Devil in man
Origin:Norway

Current line-up
Ulvhedin Hoest (Ørjan Stedjeberg) - Vocals, (Guitars) (1995-) (Ofryskje, Ragnarok (Nor), Vendigeit, Thule (Nor), Ravengod, Gigantomachy, Deathcult (Nor), Slavia)
Skagg - Guitar (Gaahlskagg, Sigfader, Infernal Manes, Livsfarlig, Deathcult (Nor))
Dommedag - Guitar (Aeternus (Nor), Cult of Catharsis, Grimfist, Black Hole Generator, Deathcon)
V`gandr - Bass (Aeternus (Nor), Chaos Predicted, Cult of Catharsis, Helheim (Nor), Ravengod, Deathcon)
Thurzur - Drums (Sigfader, Infernal Manes, Gaahlskagg, Deathcult (Nor))

Former/past members:
Lava (Radomir Michael Nemec) - Bass (2002-2007) (Aeternus (Nor), Amok (Nor), Malice in Wonderland, Dead to this World, Slavia)
Mutt - Drums (2002) (Gaahlskagg, Sigfader, Trelldom)
Tundra (Frostein Arctander) - Drums, Bass, Clean Vocals (Frostmoon)
Ivar Bjørnson - live session guitar (Enslaved (Nor), Desekrator, Borknagar, Phobia (Nor), Gorgoroth)
Bjarte - Drums
Stieg - Guitar
Svartulv - Drums, Vocals (Thule (Nor), Gigantomachy)
Sindre - Live Bass
Dim - Vocals
Drakhian - Guitars (Black Dementia, Fornication (Fra), Griffar)
Keridwen - Bass, Live Guitar (2002-03) (Black Dementia, Vendigeit)
C. Corax - Guitar (2002-04) (Gigantomachy)
Mord (Tormod Haraldson) - Drums (2002-2006) (Amok (Nor), Cult of Catharsis, Helheim (Nor), The Batallion, Deathcon)

Cine stie despre ce-i vorba in Taake, sa se astepte la ceva in genul Hordalands Doedskvad, pe alocuri superior. Pentru cine nu stie, sa se osteneasca sa asculte. Si asta incepand cu inceputurile, Nattestid Ser Porten Vid, ca sa nu spun de EP-ul Koldbrann I Jesu Marg. Asta daca-l intereseaza, desigur
Pe scurt, desi trece inclusiv prin executii thrasheristice, respectand cam tot ce se poate lua mai bun din bm, fara sa mearga pe o linie anume, cu pregnante influente din varii valuri, reuseste sa fie un material foarte izbutit si de sine-statator, marca Taake. Pe alocuri epic, dar nu intr-un mod in care ar perverti radacinile, ci poate le-ar releva, mai repede...

Myspace
Official
Metal-archives

P.S. candidat serios la pozitie superioara in top; desi mi-e greu sa ma decid, de remarcat: Umenneske si September Omsider (e o problema cu septembrie in norvegia, bag seama ;D)

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Wrath

• Zero tolerance
  • Maior
  • *
  • I am one of many that see through your lies
Re: Taake - Taake (2008)
« Reply #1 on: October 20, 2008, 03:19:43 pm »
Vai ce album misto.Nici nu ma surprinde, dat faptul ca Taake e cred ca singura trupa(cu o discografie mai cuprinzatoare de 2 albume) ale carei albume mi-au placut la nebunie , bineinteles cu diferente(mici) de intensitate.
Taake(2008) e, intr-un cuvant: Taake.Mi-am dat seama de asta de la primele zeci de secunde ascultate debutand cu strigatul lui Hoest, desi parca s-a mai desprins ceva din atmosfera binecunoscuta din Nattestid si ceva mai diminuata din Hordalans.Sau poate mi se pare mie dat fiindca sunt la prima ascultare.Dar raman aceleasi schimbari de ritm si acea melodicitate filtrate prin suflarea de gheata ce numai norvegienii o pot avea.(bine,sa zicem ca acum au fost ceva mai zgarciti)

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: October 20, 2008, 03:19:43 pm »

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: October 20, 2008, 03:34:05 pm »
 :o

moaicalica!

\m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/

meserie te halesc! si inca odata: 

\m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/ \m/\m/\m/\m/\m/
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline scorojit

• Colonel
  • *
« Reply #3 on: October 20, 2008, 03:41:19 pm »
Vazusem in lista aia de albume ce trebuie sa apara dar uitasem sa ma tin la curent (  ;D ) si azi am fost placut surprins cand am vazut topicul asta.
Imi place ca s-a pastrat stilul de pe Nattestid Ser Porten Vid si Hordalands Doedskvad, vocea e la fel de misto ca pe celelalte albume. Chiar m-am bucurat regasind sunetul asta specific formatiei (voce+instrumental).
Melodia preferata: September Omsider. Are niste ritmuri foarte  8)  care se repeta.

\"Mda super tare black metalul, este una din putinele genuri muzicale, care o simti cu adevarat.\" - un om cu carte
""Cand eram mica, am vazut fum iesind dintr-o vaca. Ziceam noi, copiii, ca a intrat dracu' in ea."

Offline Cristi

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #4 on: October 20, 2008, 05:50:21 pm »
ascultat doar 1 data...
September Omsider mi s-a parut destul de black'n'roll mai ales spre final.
Velg B.. ultima mi s-a parut cea mai interesanta, are riffuri destul de variate(ar fi si trebuit, in 10min se putea si mai mult).
Per total un album bun, dar deocamdata nu m-a dat pe spate(tot putin cam boring), mai incercam s-alta data.
.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #5 on: October 20, 2008, 08:37:28 pm »
omsider inseamna "in final", dej ie de bine la ei.

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline mecare

• The Laughing Corpse
  • General de Brigada
  • *
« Reply #6 on: October 20, 2008, 09:00:03 pm »
Deci DA, DA ,DA, DA, DA, DA ,DA, DA, DA, DA, DA, DA!

Asta este din ciclu " cat te-am asteptat ! " si nu am gresit , caci merita fiecare secunda de casca infipta in ureche.

Never argue with an idiot. He'll bring you down to his level and beat you with experience !

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: October 21, 2008, 12:13:05 am »
Am zis clar: e pentru cei ce stiu despre Taake, nu pentru cei ce-i compara cu Behemoth, desigur...
In plus: albumul iti da ocazia sa-i anihilezi pe cei ce spuneau (nu voi, m-am convins) ca peste Hordalands Doedskvad nu se mai poate...
Deci, axl rose in ambe sensuri ;D

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #8 on: October 21, 2008, 12:15:33 am »
a facut poza pentru coperta dupa ce si'a dat seama ca'i atarna leviathanu' si'a tras brusc fermoaru?

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: October 21, 2008, 12:25:15 am »
fumata.... :P

E atat de bm trv, incat da poetilor din zona dm de muncit la traforaj sub egida "nu tot ce-i sub viteza de pricepere" e discutabil.... KoK au sucombat, avem bm curat si gata!
« Last Edit: October 21, 2008, 01:26:17 am by Count Raven »

Offline Loki

• General de Brigada
  • *
  • Cocalar corporatist DEMASCAT
« Reply #10 on: October 21, 2008, 09:25:52 am »

E atat de bm trv, incat ....

Deci d-aia in timp ce ascultam "Atternatt" am simtit nevoia sa dau mp3 player-ul mai incet de 2 ori, pt ca imi tiuiau urechile de la chitarile alea. Prin melodiile urmatoare insa am gasit chiar si eu parti care sa imi placa, mai vedem dupa cateva ascultari ca abia sunt la 80% din prima.
All those who proclaim that dog is man's best friend, have evidently not played with the pussy.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #11 on: October 21, 2008, 01:11:03 pm »
Man, evacuand cu atentie primele doua valuri din casa, afirm cu gura plina ca-i esenta lui bm (asta mai itzit din underground, ca am niste recomandari pentru voi de va-ntepenesc ;D)

Offline Matraguna

• General
  • *
« Reply #12 on: October 21, 2008, 08:45:11 pm »
exagerati nu cu kila , cu tona. albumul are calitatile lui dar nu e nici pe departe remarcabil, memorabil, ........il. 
Matraguna, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline unealta

• Troglodit
  • Colonel
  • *
  • unealta
« Reply #13 on: October 21, 2008, 09:02:11 pm »
cred ca Taake e pe o panta descendenta la capitolul agresivitate . nimic nu m-a impresionat l-a albumul asta exceptand soundul specific . cred ca daca trolli metalhezi ar fi ascultat Nattestid Ser Porten Vid -ul la vremea lui altfel s-ar fi pus problema noului album Taake , is de parere ca daca anumite albume nu-s ascultate la vremea lor isi pierd din insemnatate , e ca si cum as incepe sa va explic ce revolutionar e Black Sabbath -ul . ce legatura are asta cu Taake ? are , pentru ca eu is de parere ca albumul in cauza e putin impresionabil in contextul anului 2008 si in contextul in care ascult Taake de 3-4 hai sa zic 5 ani , desi cred ca exagerez . albumul parca e fara sare si piper si cred ca ceva ca primul si al doilea album nu o sa mai scoata niciodata .

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #14 on: October 21, 2008, 11:16:40 pm »
Ia nu te mai impauna, mai unealto, ca ai dat recent de metale, nu?
Mai repede explica-ne non-troll-ule cum insfacai orice ce avea emblema bm acum putina vreme?
Io am recunoscut ca pe strada mea nu intalneai bm sau black metal. Metal bah!! Dar din zona, ascultam chestii care la vremea formarii tale ca individualitate (gradinita, scoala, d-astea) erau definitorii.
Man, lumea e micaaaaa raaau, iar tu sa te inversunezi pe unii ca nu poti simplu sa spui ca e sosete, dar simti nevoia sa ne arati cat de tru esti, e cam indoielnic.... Unii ar zice ca esti guru in d-astea, eu stiu si de unde e pasiunea ta pentru negru metal si pentru altele.
Eu spun patetic, tu cum crezi ca esti?
« Last Edit: October 21, 2008, 11:17:29 pm by Count Raven »

Offline Matraguna

• General
  • *
« Reply #15 on: October 22, 2008, 10:23:04 am »
conte referitor la  album, CEL PUTIN, omu are dreptate, il incaleci degeaba.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #16 on: October 22, 2008, 11:10:55 am »
Asta am si spus, vii sa dai cu albumul de pamant, nu cu aia de-l asculta. Punct. Am sarit din ghete aiurea, pana la urma. Over and out!

Offline unealta

• Troglodit
  • Colonel
  • *
  • unealta
« Reply #17 on: October 22, 2008, 06:43:26 pm »
mai albumul e cliseic din toate inchieturile . imi poate cineva spune ca ascultand Taake inainte s-ar fi putut astepta la altceva ? . eu intreb firesc , daca e previzibil de ce totusi atat de laudat ? e cantat bine executat ceas insa dracu' sa-l ia ca-mi creaza un deja vu , deja connu . Taake nu o sa mai scoata ceva cum a fost Nattestid Ser Porten Vid-ul pentru mine si cum teoretic ar fi fost pentru toata lumea ascultat in perioada lor de formare ca individualitate  ;) .

ps. o teama a mea e ca pe viitor acelasi lucru se va intampla si cu alte formatii pe care eu in momentul de fata le ridic in slavi , categorie din care facea, face(?) parte si Taake .

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #18 on: October 22, 2008, 09:44:41 pm »
ba, si mie mia mai trecut..
postu meu de mai sus ramane in picioare doar pentru black thrashu impecabil de pe album. in afar de fazele de le amintii, ie cam vrajeala... :(

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #19 on: December 19, 2008, 11:15:48 am »
exagerati nu cu kila , cu tona. albumul are calitatile lui dar nu e nici pe departe remarcabil, memorabil, ........il. 

Ia uite mah, is de acord cu Matraguna, ce s'o fi intamplat ::)
Da mah, e bm trv, da tot as fi vrut sa fie mai imputit, cel putin.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #20 on: December 19, 2008, 11:56:58 am »
Ia uite mah, is de acord cu Matraguna, ce s'o fi intamplat ::)
Da mah, e bm trv, da tot as fi vrut sa fie mai imputit, cel putin.

Nu ca n-ati fi funny....

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #21 on: December 19, 2008, 12:26:14 pm »
 :D
Funny sau nu, faptul ca ie "esenta lui bm" nu il face si fantastic. Ba chiar, in anumite cazuri, faptul ca respecta perfect un tipar poate fi un punct slab. Pentru ca, daca am (exemple date la repezeala) un De Mysteriis bla bla, un Gorgoroth vechi, sa zicem Pentagram si un Dark Medieval Times (desi nu's io prea prieten cu Satyricon), nu prea vad cu ce m-ar bucura in plus albumu asta. Pe scurt, e bine facuta chestia, e dupa reteta, cu ingrediente de calitate, da' am mancat prajituri mai bune la viata mea.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #22 on: December 19, 2008, 12:33:58 pm »
Bre, io ma amuz ca n-am zis decat ca-i catindat la zona superioara a topului MEU. Si pot afirma dupa reascultari ca in principiu, chiar daca a scazut vizibil, tot il gasesc de top. Mai departe, vad ca-mi sunt puse cuvinte in gura si apar chestiuni de genul "da, e ok, dar au fost zile mai bune in bm". Nu am contrazis si sunt chiar de acord.

P.S. am zis ca-n unele locuri e superior ultimului... dar atat... neseriosilor! ;D

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #23 on: December 19, 2008, 11:33:50 pm »
Pe scurt, e bine facuta chestia, e dupa reteta, cu ingrediente de calitate, da' am mancat prajituri mai bune la viata mea.

oi fi mancat tu, nu zic, da acu e criza. io zic sa te bucuri cat potz la asta, ca de la anu, fursecuri vrac!  ;D

ce ma distreaza foarte tare e cum a ajuns blacku de la mama lui, ala cu beat de speed, oarecum groovy, si cu chitara saltareatza, de care sunt pline si de mysteriis si under a funeral , dar mai mascat, sa fie denumit black'n'roll. lol.
ah, scuzatz, a evoluat... pai si atunci ce plm mai avetz cu dimmu?
« Last Edit: December 20, 2008, 10:43:30 am by hell9level »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #24 on: December 20, 2008, 02:33:03 pm »
Dimmu are ceva cu noi, aia e problema...

METALHEAD Forum

« on: »