Trupa: Tempestt
Album: Bring 'Em On
Label: Metal Heaven
Released: 2008
Genre: Heavy / Progressive Metal
Tara: Brazilia
Line-up:
BJ - Voce
Gustavo Barros - Chitara
Edu Cominato - Tobe
Paulo Soza - Bass
Websites:
Tempestt Official,
Tempestt Myspace,
Tempestt Metal-ArchivesTrack list:
1. Faked By Time
2. Bring 'Em On
3. A Life's Alibi
4. Insanity Desire
5. Too High
6. Enemy in You
7. Fallen Moon
8. Lose Control
9. Healing
10. Higher (I Can Land) - bonus
11. Don't Stop Believin' - bonus
N-am crezut ca baietii astia sunt din Brazilia pana n-am vazut adresa site-ului oficial. N-am stiut de asemenea ce incadrare stilistica sa le dau ... as fi spus prog dar nu e chiar prog, as fi spus heavy dar nu e chiar heavy, noroc cu metal archives-ul care zice heavy/prog metal

erm .. da!
Trupa a fost infiintata in 2002 insa aparent Bring 'Em On-ul de anul acesta e primul lor album. Au stat ceva timp sa-l "coaca" si bine au facut pentru ca rezultatul final e mai mult decat "ascultabil". Vocea e foarte expresiva iar liniile vocale nu sunt catusi de putin monotone, si nu sunt nici mereu previzibile iar pe "Insanity Desire" apare (ca guest) si Jeff Scott Soto.
Se simt pe alocuri ceva influente (nu exagerate) Dream Theater iar piesele per total se plimba intre agresiv/catchy si melodic/soft iar trecerile intre aceste doua stari de fapt sunt facute cu suficient bun gust cat sa curga totul cat se poate de natural (asta e si poate unul din motivele pentru care albumul nu pare deloc fortat - o chestie facuta ca sa fie).
Piese preferate: Insanity Desire, A Life's Alibi, Fallen Moon
Nota (proprie si personala) 8 / 10.
Definitely o trupa de urmarit pe viitor pentru cei ce gusta chestii "heavy/prog". Cel putin din punctul meu de vedere!