Author Topic: The Howling Void - Megaliths of the Abyss (2008)  (Read 910 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
The Howling Void - Megaliths of the Abyss (2008)
« on: October 02, 2008, 01:14:18 pm »

Genre: Symphonic Funeral Doom (zice cetateanul)
Origin: Texas, United States
Line-up: Ryan - guitar, bass, drums, synths, vocals
Label:     Black Plague Records
Release: 25.06.2008    

01 - Megaliths of the Abyss (10:05) 
02 - Mollusk (11:33)
03 - Oroboros (9:10)
04 - A Name Writ in Water (12:57)

The Howling Void perform symphonic funeral doom with glacia meditations on nothingness, Chaos, and death. Founded in the final days of 2007 by Ryan (Intestinal Disgorge, Hordes of the Morning Star).

Putine spre deloc informatiile despre acest one-man-band, doar pe MYSPACE-ul sau se mai gaseste ceva, ceva. Si uitandu-te la front-friends, iti si faci o idee: Evoken, Thergothon, Nortt, Skepticism, Agalloch etc. Bine, ca Ryan asta, dupa ce asculti albumul, constati ca e Evoken addicted. In sensul ca muzica lui e facuta cu ochii la Embrace the Emptiness sau Antithesis Of Light. De la constructia piesei, pana la vocea lui Paradisio. Gaselnita cu symphonic nu o inteleg, doar ca fata de Evoken, sunt cateva pasaje punctate de o clapa maiestuoasa. Insa aceeasi apasare sufocanta, aceeasi atmosfera sumbra si coplesitoare, aceeasi greutate a sunetului.
De ce totusi am insistat sa fac topic unui album in nota celor de la Evoken? Din doua motive, unul ar fi ca este bine realizat si ca doi, totusi asta face treaba pe care in Evoken o fac 5 oameni. Cu toate asemanarile si influentelor pregnante, eu zic ca nu-i un album de ratat. Chit ca iti deschide apoi apetitul pentru Evoken sau Thergothon, chiar. Ceea ce voi si savarsi in minutele urmatoare.
8/10

LE: acum vad ca: Intestinal Disgorge, in care activeaza cetateanul, trupa de grindcore iar Hordes of the Morning Star, trupa de blakk...  ::)
« Last Edit: October 02, 2008, 01:28:00 pm by Count Raven »

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
Re: The Howling Void - Megaliths of the Abyss (2008)
« Reply #1 on: October 02, 2008, 01:56:07 pm »
Ryan acesta (multamesc frumos Contelui pentru album) aduce aici ce ar putea lipsi din dulceata otravita pe care ne-o servesc baietii de la Evoken: elementul zis simfonic, pe care l-a dozat parcimonios. E un proiect de siaj cu fabrica proprie si reteta infailibila, chiar daca la executie se simte, uneori, ca tot or'ginalu' e mai bun. Suna ceva mai bland, se simte, parca, un suflet din sfere mai inalte... dar, in rest, e o odrasla care poate sta pe propriile picioare, desi i se citeste usor obarsia.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: October 02, 2008, 01:56:07 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: October 03, 2008, 01:38:20 am »
Sa zicem ca-i un moment de respiro pana la innabusirea cu draperia viitoare? Accept si ma bucur de album ;)

Offline dark_elf_decay

• Locotenent
  • *
« Reply #3 on: July 31, 2009, 09:20:41 pm »
doar 2 oameni au  de comentat despre acest album? pacat.... dupa mine este unul din cele mai reusite proiecte solo existente peste care am avut norocul sa dau (am primit request pe myspace mai bine zis inainte sa fie lansat albumul) dupa ce am ascultat Ouroboros pentru prima oara, am zis ca nu se poate... un singur om??? come on!!! cum poate sa sune atat de bine??din Texas??? incredibil! (Offtopic: tot de acolo am ramas foarte placut surprins si de Vesperian Sorrow,o formatie "dark metal" sau black/death metal cum zic ei peste care am dat tot pe Myspace :) ). Multe formatii nu reusesc sa obtina un sunet atat de impecabil si o atmosfera care sa-ti bantuie existenta cum reuseste Ryan de unul singur :) foarte interesant cum foloseste clapa, fara complicatii sau adaugari inutile doar de umplutura,   Un album care merita cu siguranta cumparat (din punctul meu de vedere) si pretul de doar 12$ cu tot cu transport este mai mult decat accesibil. mie personal imi transmite foarte mult si chiar simt cum omul asta a pus o gramada de sentimente in fiecare piesa in parte (prefer sa nu mentionez de influente). as mai putea scrie destule despre acest album,  (numai cuvinte de lauda) dar chiar nu are rost sa ma lungesc, e un album excelent care promite mult pe viitor! eu unul sunt foarte curios sa vad ce urmeaza.
I fail to... find comfort.... in your pale.... cold eyes...

METALHEAD Forum

« on: »