Author Topic: Velnias - Sovereign Nocturnal (2008)  (Read 996 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
Velnias - Sovereign Nocturnal (2008)
« on: February 05, 2009, 02:16:20 pm »

Blackened Folk/Doom Metal (m-a dixit)
Label: God Is Myth
July 29th, 2008

1.   Into Arms of Oak   12:16   
2.   Risen of the Moor   14:06   
3.   Sovereign Nocturnal   14:53   
Total playing time    41:15

http://metal-archives.com/band.php?id=92866
http://www.sovereignnocturnal.com/
http://www.myspace.com/velniascult

Nu'i tocma' nou albumu', da'si merita locu' aici, si daca mi'as modifica topu' pe 2008 si l-ar merita si acolo. Pe mine m-a dus gandul imediat la Primordial, pe undeva am vazut referiri la Agalloch, da' n'as prea putea sa zic daca's indreptatite sau nu. In fine, ce conteaza e ca-i foarte misto chestia, alternand parti calme cu d'alea mai furioase, de aflam ca bateristu' are si picioare ;D. Mnah, ce sa mai zic, ascultati'l, e superb.

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
Re: Velnias - Sovereign Nocturnal (2008)
« Reply #1 on: February 07, 2009, 03:20:01 pm »
Cand zici tu ceva de doom, deja am ajuns sa ma reped sa verific, daca nu stiu deja. Avem, dragi tovarasi, aici un album cu o atmosfera superba, cu vana, cu viteza si cu melodie, care ma duce cu gandul si la ceva folkish, gen Agalloch, sau Uaral, fara spaniolisme, pentru fazele acustice usor sinistre si destul de introspective unite elegant cu nebunia... da' si la un Caucus of Mind, daca e sa dau exemple de pe 2008. Coi. ;D

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: February 07, 2009, 03:20:01 pm »

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #2 on: February 07, 2009, 05:44:45 pm »
Bai, Uaral fara spaniolisme nu e Uaral! Da, iar vorbesc pe langa, da o sa il ascult. Curand. Zau
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #3 on: February 07, 2009, 06:07:58 pm »
... and don't come back until you do! :P

obraznicatura...

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #4 on: February 16, 2009, 09:34:05 pm »
In primul rand ca e mult mai doom decat ma asteptam si mult mai putin orientat spre zona Primordial decat ma asteptam. Mi-a luat cel putin 2 ascultari sa-mi dau seama ca alea 3 melodii sunt chiar 3, desi sunt ciudate rau. Albumul e de fapt construit atipic si uneori e dificil de urmarit, in special pt pasajele alea de zicea Chiperiu de ele. Am patit de doua ori sa uit ca il ascult si apoi sa ma sperii ca ba ce suna asa, cine moare, cine ma omoara. Nu stiu ce sa zic, e misto, dar nu suficient de incat sa-l laud. Poate am avut eu probleme cu urechile cand l-am ascultat, insa mi s-a parut plictisitor si nu suficient de atragator. Si na, la ce ascult eu, e greu sa mi se para ceva plictisitor, deci am banuit ca e vorba despre o oarecare ritmicitate impusa in ruperile alea - aparente - de ritm. Ca e prea ca la carte totul si sincer, mie nu-mi displac floricele iar albumului de fata i-ar fi prins bine asa ceva. Parca e totul prea la fix si prea batut in cuie...

METALHEAD Forum

« on: »