Author Topic: Cobalt - Gin  (Read 1876 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
Cobalt - Gin
« on: December 14, 2009, 11:55:59 pm »

Tara: SUA

Stil: naiba stie? e black, cu sludge, cu drone, cu prog, cu momente 'n'roll, cu momente atmo... o combinatie surprinzator de fluida si de coierenta.

Alcatuire:
Erik Wunder - ostromenturi
Phil McSorley - voce (si ce voce!)
Jarboe - guest vokills

Tracklist:
1.   Gin   07:24   
2.   Dry Body   08:54   
3.   Arsonry   05:48   
4.   Throat   01:58   
5.   Stomach   06:44   
6.   A Clean Well-Lighted Place    03:40   
7.   Pregnant Insect     06:02   
8.   Two-Thumbed Fist   09:57   
9.   The Old Man Who Lied for His Entire Life   
10.   A Starved Horror   05:12   
Total playing time   01:02:17
...
61. Stew Craven / ... 4:34

Adrese utile:
http://www.metal-archives.com/band.php?id=12739
http://www.myspace.com/stinktown666
si iaca si-un interviu: http://www.thelefthandpath.com/lefthandpath/index.cfm/event/read/entry/Interview_Cobalt

Oameni buni. La scurt timp inainte de-a incepe noi joaca aia cu newcomerii, mi-a trecut vajaitor pe la urechi niste muzica de la baietii astia, chiar de la un concitadin de-ai lor. (Eater of Birds, care are lead guitar de la McSorley, da' n-are Jarboe, pare a fi un album meserias rau.) Pe urma, mi i-a adus intru atentie Porkkele, caruia-i multumesc si pe a'sta cale, numa' ca sa cada intru uitare pana cand am trecut io prin Autumnblazeu' de anu' asta (cam bleah) si mi s-a facut din nou pofta de-o stacana cu Gin.

De ce sfiala mea? Dom'le, e greu rau sa intru intr-un mood care sa se pupe cu ce propun baietii veseli din Colorado aici. Ceea ce fac ei se cheama ca e o monstruozitate incredibil de viabila de stiluri confundate unu-ntr-altu', fara momente in care sa scartaie pe la imbinari. Empatic, e greu si apasator al naibii, cu doza lui de sinistru si de malefic. Nu ma refer la genu' de senzatie lasata de un album reusit de doom rau; asta mai e si rapid, extrem de versatil... si mai are si prostu' obicei de-a schimba placa si de-a lasa ascultatoru' cu gura cascata, daca nu-i atent. Mai e si foarte dens; perechea teribila se arunca vorace pe timpu' de colaborare, il inhata cu dintii de beregata, il flocaie si-l zdrentuie pana nu mai ramane nimic. [Unu' e militar activ, prin Golf, alalalt face dobe live pentru Jarboe]

Din ce e alcatuit albumul? O pereche de guristi exceptionali, unu' care duce scrasnete de black, racnete 'arcor si grohaiala... si le duce, nu gluma, scoate din el de sa-si scuipe plamanii si coastele, respectiv una care psalmodiaza teluric, pe cele doo trackuri unde baga. Instrumental, e o nebunie intreaga; avem toba buna de blec, avem bass audibil si cu momentele lui (desi cam rare) de stralucire, avem pasaje acustice, care merg si singure, si cu niste voce clean joasa si placuta din partea lu' nenea Phil, avem chitara lead parca mai putin smechera decat pe ce-am auzit din Eater of Birds... nu-s multe, da' nenea Wunder face foarte bine cu ele.

Va mai spun si ca albumu' e inregistrat cu Dave Otero de la Cephalic Carnage, adica ce falicu' meu, omu' a facut treaba buna, ca e alcatuit din 61 de trackuri, cati ani a avut nenea Hemingway cand a murit [ce nu-i listat nu are nume, sunt trackuri de cateva secunde, fara sunet] si ca el, propriu-zis, se incheie cu A Starved Horror. La sfarsitul acelor trackuri silentioase intra Stew Craven, o inregistrare veche si rara al naibii a unui cantec de haiducie al gastilor de negromani, artistii nefiind mentionati (sau cunoscuti, imi imaginez). As fi ghertoi sa zic ca aia e cea mai tare, da' deliciu' albumului, pentru mine, acolo e.

Sub 10 nu pot sa-i dau. :D 

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
Re: Cobalt - Gin
« Reply #1 on: December 15, 2009, 12:15:16 am »
dap, e de vis albumu', se tine sub eater of birds de catre mine numa' pen'ca are prea multe interludii.

sau, ca sa'l citez pe conte, "combinatie banala [ de sludge, bm, crust si ceva tribale]" ;D

I want animal skin,
I want a house made out of it,
How much I want to crawl back inside my mother,
I want a house made out of her.

\ , , /

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: December 15, 2009, 12:15:16 am »

Offline mos gerila

• General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: December 15, 2009, 01:04:26 am »
baaa super albumu,sa moara gicu...mai rar...credeam ca nu'i cunosc pe acesti americani ,paradoxal jmecheri,pana sa le ascult ultima productie...asa ca m'am gandit azi sa ascult,de pilda,eater of birds...amnezia mi'a dat peste moaca,m'am prins ca le stiam albumu asta inca de cand a iesit acum 2 ani....
cat despre gin,jos palaria!(nu beutura) sa nu mai zic de versuri ,o zis porkk,la faza de mai sus s'a termenaaaat :D
the future is fucked, more chaos for you!

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: December 15, 2009, 09:36:47 am »
De vis , de cosmar, alegeti voi varianta, cert ie ca intra la sectiunea 2009 - giugiuc . In rest a zis chiperiu 'colo sus mult si bine .

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: December 15, 2009, 09:52:00 am »
De cosmar.

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Zizou

• General
  • *
  • Live free or die!!!
« Reply #5 on: December 15, 2009, 10:25:58 pm »
Mie mi s-au parut funny rau versurile astea:

Lets burn down together.
Lets burn down our houses together.
Lets burn down forever.
Lets burn down our children together :D :D

In fine,sunt trecut de jumatatea albumului si deocamdata mi se pare ceva gen "so fuckin' awesome,man!!!" ;D

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #6 on: December 17, 2009, 10:45:38 am »
Albumul e oarecum bolnav, dar asa incat asta il face cel mai misto. As spune ca se remarca printr-o anumita incoerenta, printr-un amestec de stiluri la care nu pot intelege cum s-au gandit. E foarte intens ca atmosfera, se simte ca e gandit sa fie asa, ca s-a chinuit soldatelul sa le scoata cat mai ciudate, dar nu conteaza, pentru ca da bine. Si pe de alta parte nu e doar asta, pentru ca are si suficienta muzica incat sa multumeasca. Foarte faina cronica de pe metareviews desi eu zic ca exagereaza un pic autorul, nu e chiar asa capodopera cum il descrie, insa cam subliniaza partile misteux.

Daca e voie cu link: http://v2.metalreviews.com/index.php?option=com_wrapper&Itemid=33

Ah, si ca o chestie strict personala, sa mor eu de nu se imbina perfect cu vremea de afara albumul asta  :o
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: December 17, 2009, 10:55:53 am »
misto reviewe fac aia pe metalreviews  :), aici ie linku' direct

l'am mai luat aseara o tura si tre' sa laud in special lucratura pe partea de baterie, m-a cam rupt asa

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
« Reply #8 on: December 17, 2009, 02:59:11 pm »
tre' sa laud in special lucratura pe partea de baterie, m-a cam rupt asa

+1

"A Starved Horror" are un ritm obsedant - mai mult decat belea, ca de altfel tot albumul
nu exista trupe underrated sau overrated. exista doar oameni care sufera la ele.

unii nus degeaba underrated

Offline D.S.M.

• Buccaneer
  • General de Brigada
  • *
  • Evil Perfectör
« Reply #9 on: December 17, 2009, 04:19:15 pm »
dupa ce esise, l'am ascultat...intens.
apoi, l'am lasat la dospit...
de curand am l'am bagat ear, dupa un eaterofbirds, la o diferenta de 4 zile unu' de altu'.

concluzia?...

:acest gin este transdecadent:

p.s.- merita un loc in top20spre10 i.m.o. in clasamentul oricarui metalhed

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #10 on: December 17, 2009, 06:26:57 pm »
Mai gandeste-te la p.s.-ul ala

Offline D.S.M.

• Buccaneer
  • General de Brigada
  • *
  • Evil Perfectör
« Reply #11 on: December 17, 2009, 11:32:48 pm »
...yep, din peseu ala am uitat sa zic top 2009 adica asadar si prin urmare. la mine e'ntre 12 si 14 asea....

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #12 on: February 07, 2010, 05:03:56 pm »
Ma obsedeaza Stomach pe mine; nush, iti intra in creier si acolo ramane. Si tot trebuie sa dai repeat!

Offline OldSchool

• No Jesus, No Beast
  • General de Brigada
  • *
« Reply #13 on: February 08, 2010, 12:05:23 pm »
Eu stiu pe multi cu creierul in stomac, invers pe nimeni  a3

"Căci omenirea nu este, în general, o populaţie de eroi, ci una de supravieţuitori, iar acest fapt este cu atât mai valabil în regimurile de teroare."

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #14 on: February 08, 2010, 12:23:07 pm »
 a4 piesa,  vorbeam de piesa!!! io n-am stomac,auzi, ce chestii poti sa sugerezi  a38

Offline Zizou

• General
  • *
  • Live free or die!!!
« Reply #15 on: February 27, 2010, 04:14:02 pm »
Ma obsedeaza Stomach pe mine; nush, iti intra in creier si acolo ramane. Si tot trebuie sa dai repeat!

La mine cu aproape toate piesele se intampla asta. ;D

METALHEAD Forum

« on: »