Full-length, War Anthem Records
November 2009
Digi-CD limited to 1000 copies.
Recorded during July-September 2009 at Soundsight Studio.
1. Saldorian Spell 06:53
2. Beneath the Moon Scars Above 04:18
3. Kataklysmic Bretherens 04:16
4. The Descent to the Last Circle 03:49
5. Glance At the Horizon 04:22
6. Dispatching the Curse of Uncreation 05:33
7. Suitor of Death 05:46
8. The Saturnine Chapel 06:24
Total playing time 41:07
Genre: Black Metal
Lyrical themes: Satanism, Occultism, Darkness, Death, Evil
Origin: Germany (Dormagen, North Rhine-Westphalia)
Current line-upOnielar - Vocals, Guitar
Velnias - Guitar
Horrn - Drums (Pavor, Beyond North)
Thymos - Bass
Former/past membersBass :
Emporonorr
Necropest
Grigorr (Session)
Drums :
Ariovist (R.I.P.) (Adorned Brood)
Si nu pot incheia anul fara un material notabil, as zice de exceptie chiar. Uitasem aproape de nemti si de albumul lor Hora Nocturna, pe care l-am ascultat acum vreun an si mi-a placut foarte mult. Acum mi-am amintit, inclusiv de ce merita sa stea in primele randuri ale scenei de bm german, alaturi de trupe ca Endstille sau Lunar Aurora.
Albumul de fata a sacrificat orice intro-uri pe clape (mai putin piesa care deschide albumul), a sacrificat orice pasaj melancolic/mid tempo in favoarea unei furii de netagaduit, furie subliniata pregnant de sectia ritmica absolut dementa si intensa, mustind de blasturi peste blasturi. Dupa o prima auditie, asta iti ramane pe scoarta: blasturi neobosite si o cavalcada intensa, malefica. Dar sigur, nu pentru sectia ritmica ajung la aprecieri gen "de exceptie". Influentele greilor scandinavi sunt prezente fara tagada. De fapt, nici nu cred ca au vreo intentie de a le palma, mai repede de a le exhiba. Insa partea remarcabila consta in faptul ca aceste influente sunt iscusit inchegate, ca-i vorba de marduk, darkthrone, mayhem, astfel incat produsul final are darul de a incanta, in nici un caz de-a te face sa oftezi plictisit "alta clona".
Daca treaba cu tobele am lamurit-o, aflati de la mine ca nici restul instrumentatiei nu e deloc de lepadat, riff-urile raspunzand prompt si violent infernului blasturilor, iar vocea.... ei bine, vocea e pure fuckin' black metal si e fix din filmul asta. Productia foarte buna lasa unei urechi antrenate mediu sa distinga si "paraiala" bass-ului in multe pasaje, completand tabloul furibundo-malefic.
In total, un album foarte izbutit, aparut in moment de recapitulare si trecere in revista a anului black 2009 ca sa se insurubeze obraznic in pozitii fruntase. Nota 9 de la mine, cu coronita de spini si felicitari blestemate.
http://www.slaughtercult.de/http://www.myspace.com/dnsofficial