Author Topic: Darkened Nocturn Slaughtercult - Saldorian Spell (2009)  (Read 892 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Darkened Nocturn Slaughtercult - Saldorian Spell (2009)
« on: December 30, 2009, 01:40:59 pm »

Full-length, War Anthem Records
November 2009    
Digi-CD limited to 1000 copies.

Recorded during July-September 2009 at Soundsight Studio.
1.   Saldorian Spell   06:53   
2.   Beneath the Moon Scars Above   04:18   
3.   Kataklysmic Bretherens   04:16   
4.   The Descent to the Last Circle   03:49   
5.   Glance At the Horizon   04:22   
6.   Dispatching the Curse of Uncreation   05:33   
7.   Suitor of Death   05:46   
8.   The Saturnine Chapel   06:24   
Total playing time   41:07

Genre: Black Metal
Lyrical themes: Satanism, Occultism, Darkness, Death, Evil
Origin: Germany (Dormagen, North Rhine-Westphalia)    

Current line-up
Onielar - Vocals, Guitar
Velnias - Guitar
Horrn - Drums (Pavor, Beyond North)
Thymos - Bass

Former/past members
Bass :
Emporonorr
Necropest
Grigorr (Session)

Drums :
Ariovist (R.I.P.) (Adorned Brood)

Si nu pot incheia anul fara un material notabil, as zice de exceptie chiar. Uitasem aproape de nemti si de albumul lor Hora Nocturna, pe care l-am ascultat acum vreun an si mi-a placut foarte mult. Acum mi-am amintit, inclusiv de ce merita sa stea in primele randuri ale scenei de bm german, alaturi de trupe ca Endstille sau Lunar Aurora.

Albumul de fata a sacrificat orice intro-uri pe clape (mai putin piesa care deschide albumul), a sacrificat orice pasaj melancolic/mid tempo in favoarea unei furii de netagaduit, furie subliniata pregnant de sectia ritmica absolut dementa si intensa, mustind de blasturi peste blasturi. Dupa o prima auditie, asta iti ramane pe scoarta: blasturi neobosite si o cavalcada intensa, malefica. Dar sigur, nu pentru sectia ritmica ajung la aprecieri gen "de exceptie". Influentele greilor scandinavi sunt prezente fara tagada. De fapt, nici nu cred ca au vreo intentie de a le palma, mai repede de a le exhiba. Insa partea remarcabila consta in faptul ca aceste influente sunt iscusit inchegate, ca-i vorba de marduk, darkthrone, mayhem, astfel incat produsul final are darul de a incanta, in nici un caz de-a te face sa oftezi plictisit "alta clona".

Daca treaba cu tobele am lamurit-o, aflati de la mine ca nici restul instrumentatiei nu e deloc de lepadat, riff-urile raspunzand prompt si violent infernului blasturilor, iar vocea.... ei bine, vocea e pure fuckin' black metal si e fix din filmul asta. Productia foarte buna lasa unei urechi antrenate mediu sa distinga si "paraiala" bass-ului in multe pasaje, completand tabloul furibundo-malefic.

In total, un album foarte izbutit, aparut in moment de recapitulare si trecere in revista a anului black 2009 ca sa se insurubeze obraznic in pozitii fruntase. Nota 9 de la mine, cu coronita de spini si felicitari blestemate.

http://www.slaughtercult.de/
http://www.myspace.com/dnsofficial

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
Re: Darkened Nocturn Slaughtercult - Saldorian Spell (2009)
« Reply #1 on: December 30, 2009, 05:05:36 pm »
not bad, not bad at all - mi-a mai inseninat ziua - sa ii dau o reascultare

LE thx pt asta - mama mama cum merge "Malignant deathcult" cu vinu'
« Last Edit: December 30, 2009, 05:18:42 pm by ISHMAEL »
nu exista trupe underrated sau overrated. exista doar oameni care sufera la ele.

unii nus degeaba underrated

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: December 30, 2009, 05:05:36 pm »

Offline D.S.M.

• Buccaneer
  • General de Brigada
  • *
  • Evil Perfectör
« Reply #2 on: December 30, 2009, 08:06:13 pm »
bai baieti si fete, atata triumf, atata acuta desfatare, atata moarte, n'am mai vazut de ceva vreme pe felia asta, ca orcustus are luni bune de cand o iesit, lunar aurora 's cenusa, ondskaptu' pandeste si immortalu' o arde abject de corect.
mi'aduc aminte ca mi'au placut toate cele 3 inaintase ale otravii asteia de 'saldorian spell', deci cand vazusi balta asta de sanje lasata in urma de conte am pus in aplicare tacticile de preluare prin invaluire frontala a albumului si'acu' sunt la a 3'ea ascultare quasiconsecutiva [dupa a doua, am iesit sa'mi iau niste stingatoare de foc (cu co'bere), ca'ncepusera sa'mi fosneasca sinapsele deja].

albumul e o crucificare, un spasm al sufletelor mercenare, o persistenta a serpilor ce topesc pielea, o armura contra luminii, un orizont cladit pe tipete de demoni beti si indragostiti, e supunere si victorie, elegie si imn, un buchet de flacari ce izbucneste din maruntaiele pamantului pana sus in cerul umed si gri ca un ocean de sobolani crepusculari.

in extremis!

Offline Ad Inferos

• Metalhead
  • Colonel
  • *
« Reply #3 on: January 04, 2010, 02:23:12 pm »
Oh, fain asa!  Asta mi-a luminat ziua dupa 18 ore de mers cu trenul si nedormit.  :o
DaemonNight, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: January 07, 2010, 12:10:36 am »
In fine, imi place ca place...
Are activat tot retzetarul black metal, daca intereseaza pe cineva...

LE: se joaca ala pe tobe?
« Last Edit: January 10, 2010, 04:57:15 am by Count Raven »

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #5 on: January 21, 2010, 05:17:31 pm »
Ie cum tre', biensur, da' parca prea dupa reteta totusi. Mai bagam, ca nu doare, da' nu cred sa'si gaseasca un loc AL LOR, cel putin printre preferintele mele.

Offline nonserviamgod

• Sergent
  • *
« Reply #6 on: January 25, 2010, 09:20:03 pm »
e bun rau albumu imi place  ;D
nonserviamgod, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« on: »