Author Topic: Reverence - Inactive Theocracy <2009>  (Read 1613 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JW

• General de Brigada
  • *
  • Johnnie Walker
Reverence - Inactive Theocracy <2009>
« on: November 08, 2009, 04:06:58 pm »
 Osmose Productions
 October 1st, 2009

1.   Origin   
2.   Faith Design   
3.   Braith   
4.   When the Lights Blossom   
5.   Hypothetical Paths of Silence   
6.   The Axis of Horror   
7.   The Last Chapter   
8.   Hybrid Requiem Phenomenon   
9.   Regression of Cold Levels   

I. Luciferia - Vocals, Guitars
Eguil Voisin - Bass
Vincent Roubière - Drums

Misterios, cavernos, sinistru. Haunting the listener. Executat la patru ace. Personal, nu inteleg de ce ii baga lumea la industrial + black metal, cand apropierea evidenta este de doom (experimental, daca ar fi sa fortez o asociere de termeni).
Nota 10. Ba io le dau un punct in plus ca vocalu' nu zbiara inervant (desi poate ar fi trebuit un pic).  :)

http://www.reverence-imc.fr/

http://www.myspace.com/reverenceimc
How happy is the blameless vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot.
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray'r accepted, and each wish resign'd;

Offline mos gerila

• General de Brigada
  • *
Re: Reverence - Inactive Theocracy <2009>
« Reply #1 on: November 08, 2009, 06:00:23 pm »
dadui si eo play la nebunia asta...is pe la jumatatea albumului..munca uamenilor astia nu e de aruncat,dar daca aveau alta voce era chiar marfa....in fine,pana acum am gasit ceva pasaje destul de interesante...vedem daca il pot asculta integral ;D
the future is fucked, more chaos for you!

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: November 08, 2009, 06:00:23 pm »

Offline Drowned Soul

• General de Brigada
  • *
  • .
« Reply #2 on: November 09, 2009, 11:32:32 am »
am ascultat doar ce e pe myspace! suna ... cel putin ciudat ... dar ok! si culmea SS ... ei s-au catalogat tot ca trupa de Black/Industrial/Exp. desi , asa cum ai zis si tu , nu prea se apropie de zona asta. dar conteaza prea putin ... ideea e ca suna destul de ok.
But only death is the one who can tell ...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: November 09, 2009, 12:11:22 pm »
Dragalasilor, nu tot ce-i mid-tempo inseamna doom si nu tot ce nu suna ca o presa cazand din 2 in 2 secunde inseamna ca nu-i industrial. Industrialul presupune si altfel de sunete "zgomotoase".
Darrrr, asta nu-i toata problema. Problema este ca Reverence are niste materiale anterioare de black si industrial (3 la numar), plus vreo alte 3 split-uri (Blut aus Nord, Wolok) si niste demo-uri, indeajuns incat atunci cand vezi ca ei insisi se situeaza acolo, pai acolo sa fie, nu sa balmajeasca 1-2 romani ce abia au descoperit trupa.
Mai mult decat atata, in conceptul de "experimental" (si e cel mai experimental material al lor, in sensul propriu al cuvantului), exista mult mai multe elemente straine, de la dark ambient-ul din Origin, la ritmuri thrashy in Breath sau black-ul distinct din When the Light Blossoms si doom-ul din Hypothetical Paths of Silence care evolueaza catre metal modern.
Albumul e intr-adevar foarte izbutit si ar fi fost izbutita si aparitia lui fara sa citesc baliverne de "apropiere evidenta de doom". Cu paranteza halucinanta: doom experimental. Oh boy, oh boy...

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline JW

• General de Brigada
  • *
  • Johnnie Walker
« Reply #4 on: November 09, 2009, 12:26:10 pm »
...halucinante, dar mult mai izbutite decat parafrazarile de pe encyclopedia metallum, ca si incercarile de "va reamintesc ca au urmatoarele albume". Pariez ca ai auzit de ei ieri.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #5 on: November 09, 2009, 12:41:34 pm »
Si pierzi.... Si te mai si oftici aiurea. Si eram si sigur ca o s-o bagi p-asta. Ma rog, ti-am demonstrat c-am ascultat albumul, n-am cum sa-ti demonstrez ca atunci cand am descoperit si am urmarit Blut aus Nord, am ascultat si split-urile cu ei si pentru c-am fost placut impresionat, i-am "cunoscut" si pe acestia, cam in urma cu vreo 2-3 ani, in orice caz, inainte cu ceva vreme inainte de-a aparea ultimul album (in afara de asta).
Dar sigur, sunt obisnuit. In loc sa te repliezi strategic, nu neaparat sa spui sorry, tot matale in ofensiva si agresiv. Nu-i bai, da' credeam ca ti-am adus niste informatii.

P.S. da dragule, pe encyclopedia metallum am fost sa ma conving asupra numarului de split-uri, caci le ascultasem pe cele doua cu ban, retinusem ca mai au... m-am inselat, au 3 cu totul; se cheama ca m-am informat, oricum, ceea ce tu nu, dar tot tu hamai iritat

Offline JW

• General de Brigada
  • *
  • Johnnie Walker
« Reply #6 on: November 09, 2009, 01:03:02 pm »
mei, la tine toate replyurile contin un pattern:

1. lectia de stilistica conform gusturilor, numai si numai a le lui count raven
2. comentariu literar asupra textului scris de "prezentator"

La cele doua de mai sus adaugandu-se binecunoscutul si nelipsitul iz de "voi fraieri ca nu stiti nimic, eu bengos ca intodeauna am stiut de astia, chiar dinainte ca ei sa apara"

si ca sa fim on topic:
 - asta nu are nici o treaba cu industrialul (n-a zis nimeni nimic de ritmuri de 2-2 secunde). Iar alte "zgomotele" caracteristice nu le aud.
 - are clare elemente de doom: adica ritmuri slow-temporizate (oricum doomul nu-i caracterizat de sunete mid-temporizate), parti vocale caracteristice, atmosfera.  La care se adauga "experimentele".

Da' sa mai zica si altii...Ce plm. Nu l-am compus si nici produs eu. Ziceti ce vreti. Ce tot pierd eu vremea in discutii gen "vezi ca nu-i cum zici tu, e cum zic eu". Eu o sa am grija ca, de acu in colo, sa adopt pozitia lui jiji, ca-i mai putin consumatoare de energie.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: November 09, 2009, 01:31:58 pm »
Daca vin sa le spun oamenilor ca aia care fac muzica, au facut albumul, precum si onor critica sustin PE BUNA DREPTATE ca sunt situati intr-un gen, ce plm ai iesiri de femeie care vrea sa aiba ultimul cuvant si toata dreptatea, nu inteleg...

Daca vin eu si spun, pe album, deci ascultand si aratand cu degetul, ca aia e asa si aia e asa, tu nu vii sa-mi spui "bai esti gresit", ci vii sa-mi judeci atitudinea, iarasi nu inteleg...

Daca iti atrag atentia ca NU TOT CE E MID-TEMPO inseamna doom, n-aduci aminte deloc de dark ambient (nu stiu daca sa ma hazardez sa te-ntreb despre acest stil, ca mi-e ca iar imi versi oala cu laturi), tu mi-o dai in bot cu comentariul, iar nu inteleg...

Bai, daca nu stiai despre Reverence, de ce te hazardezi? Daca iti atrag atentia ca esti pe de laturi, de ce ma iei cu cacaturi c-am aflat ieri de ei? Ce plm ai de castigat din toata tevatura asta, explica-mi si mie, ca nu te inteleg, din nou...

Si auto-victimizarea aia jenanta. Pai da ma, ca tu n-ai stiut, dar semnalizezi. DS n-a stiut, te sustine. Cum de-mi permit sa va atrag atentia?
Bai frate, sa ne intelegem... daca tu descoperi in 2009 o trupa, de care vai, am indraznit sa stiu de mult inainte, n-o sa las netaxata orice balba sau inadvertenta. Puteti sa va dati cu curul de pamant pana-l faceti carne tocata.

P.S. mai cautati si voi ce inseamna experimental si mai cautati si voi ce-nseamna tendinta actuala intr-o trupa ca asta si-apoi veniti cu metode empirice: e mid-tempo, ii suna vocea, face atmosfera, aha E DOOM... Plm, va auziti, va recititi?
« Last Edit: November 09, 2009, 01:32:20 pm by Count Raven »

Offline OldSchool

• No Jesus, No Beast
  • General de Brigada
  • *
« Reply #8 on: November 09, 2009, 01:47:36 pm »
Am ascultat si eu piesele de pe myspace. Nici vorba de doom, partile alea lente si morbide put de influenta Blut Aus Nord, black d-ala atmosferic si opresiv, un fel de Mort mai putin sinistru. Nu-s la nivelul maestrilor dar merg baietii astia.

np: Blut Aus Nord - Lost in the nine worlds, ca mi s-a facut pofta

"Căci omenirea nu este, în general, o populaţie de eroi, ci una de supravieţuitori, iar acest fapt este cu atât mai valabil în regimurile de teroare."

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: November 09, 2009, 01:50:03 pm »
Si-acum, sunt curios, incepe ofensiva si-mpotriva ta?
Nevermind. Apropo, e o bucata care-mi aduce aminte de Borknagar, de cand o ard ei progressive. Dar bine de tot (nu in sensul de imitatiune 1 la 1, ci ca si croiala, ca sa zic asa).

Offline JW

• General de Brigada
  • *
  • Johnnie Walker
« Reply #10 on: November 09, 2009, 02:00:07 pm »

Daca vin eu si spun, pe album, deci ascultand si aratand cu degetul, ca aia e asa si aia e asa, tu nu vii sa-mi spui "bai esti gresit", ci vii sa-mi judeci atitudinea, iarasi nu inteleg...

quotez numai o faza, ca practic celellte sunt conectate.

Iti judec atitudinea pt ca tu apari sa corectezi la fiecare album, la fiecare user, la fiecare comentariu etc. Si nu o faci chiar de loc in stil "parerea mea este..." (cum pretinzi), ci "bai fraierilor, voi nu vedeti ca..." (sau ca sa fiu on topic "baliverne" sau "alaturari halucinante"). Ca sa nu mai vb de arogantza mistocareasca din explicatia asupra stilurilor (eronata, orcum).

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #11 on: November 09, 2009, 02:13:35 pm »
Nu am aparut la fiecare album ---> esti paranoic
Nu am aparut la fiecare user ---> esti paranoic
Nu am aparut la fiecare comentariu ---> esti paranoic

Ca s-a mai intamplat, poate. Dar oricum, de fiecare data, insa, cand am indraznit sa-ti judec albume puse de tine, ai sarit in sus cu aceleasi texte.

Iar in privinta astuia, chiar sunt baliverne, ti-am demonstrat si de ce, "pe text", spre deosebire de tine care ti-ai ferit ofuscat poalele de atingerea mea. Ma cac in ele de albume, daca astea-s de natura sa-ti strice starea si sa stai in gatul meu, cand iata, mai vine cineva care-ti arata ce si cum (apropo de eronatul ala pe care-l tot clamezi, da' vai, nu esti in stare tu sa-l demontezi).
Si daca ai fi stapan pe ce scrii acolo, ai pufni si tu intr-un hohot sanatos de ras cand ai citi "doom experimental". Dar asa, probabil ca te vexeaza ca vine de la mine.

Mai amuzant este, si vine in sprijinul celor de mai sus, ca sunt convins ca daca venea altcineva sa-ti spuna "draga SS, mai informeaza, mai asculta, ca sa vezi cat de pe langa esti", spuneai ah, da, sorry... mie-mi suna asa, dar sunt in eroare.

Acum te las cu doom-urile tale inchipuite si paranoia legata de mine, ca se pare ca n-ai loc de subsemnatul. Oricum, cand vei vedea iar cai verzi pe pereti, voi fi p-aci. Poate in dispozitie de luat peste picior, desi daca voi spune ca bati campii, doar formularea va fi la misto, in rest ramane cum am stabilit ;)

LE: ah, ce-i mai important, am incheiat discutia asta, care nu duce la nimic; cand vei fi disponibil sa discutam pe album, prea bine...
« Last Edit: November 09, 2009, 02:19:54 pm by Count Raven »

Offline JW

• General de Brigada
  • *
  • Johnnie Walker
« Reply #12 on: November 09, 2009, 02:28:12 pm »
Pe album discut un singur lucru (care te include si pe tine, bineinteles)  :)

De ce te faci ca nu vezi ca am numit "fortzata" asocierea doomului cu experimentalul si o tot taxezi la fiecare coltz ? Atat. Nici nu trebuie sa raspunzi.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #13 on: November 09, 2009, 02:31:14 pm »
Pai e fortzata si ca o licenta poetica, ceea ce nu cred ca era admisibil.
Dar stai. De fapt, nefiind doom in discutie (decat ca influenta si am punctat unde), cand aduni ceva la 0, ramane acel ceva.
Deci:
doom = 0
experimental = ohohoooo
rezulta ca din apropierea (bine ma, fortata) 0+ohohooooo = experimental QED!

Auci, am raspuns, desi nu trebuia... oare ma vei ierta? ;D

Offline OldSchool

• No Jesus, No Beast
  • General de Brigada
  • *
« Reply #14 on: November 09, 2009, 03:08:21 pm »
Exista doom experimental si e chiar f misto: http://www.metal-archives.com/band.php?id=1557

Bathos a fost un album genial, pacat ca a luat-o cam rau pe aratura cu Tohcoth.

http://www.myspace.com/aarni

Btw, daca gasiti pe undeva Aarni - Persona Mortuae Cutis, dati-mi si mie, ca am pierdut-o si pe youtube n-o gasesc deloc. Una din cele mai demente preluari ever. Dupa Slayer ;D

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #15 on: November 09, 2009, 06:13:52 pm »
Bre, riding down the miskaton on a dead thing e chiar mistocutz. Mie mia placut tohcoth. Am mai ascultat si din urma, da selectiv asa, ca am gasit pe ytub un cantecel clonat dupe as the flower si care avea pe fundal o casuta facuta intro palaria sarpelui. Grupa mica, la casuta din padure, gen, iar ciupercile si prafurile nus pctu mieu forte. :P

Acu, ce facu scourgical slug ( tare asta ) aci? Numa cÀnd am vazut osmoze p in capu locului si mam infiorat. Adica, ce iom fi facut de sa simtit dator sa faca un topic dasta? La ce io fi folosind? In ce scop marsav? Ca de drag nu la facut, sigur... ;D
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #16 on: November 09, 2009, 10:51:01 pm »
Pe topicu' lu' Aarni n-ar discuta, dihaniile...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #17 on: November 10, 2009, 12:55:06 am »
Discut pe topic francez despre francezi, WTF?

Sper cas-a convins onor audienta ca nu e vorba de doom
« Last Edit: November 10, 2009, 02:30:53 am by Count Raven »

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #18 on: November 10, 2009, 08:31:05 am »
Ma enervati; tre sa ascult si eu asta
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #19 on: November 10, 2009, 09:18:39 am »
foarte bun si interesant albumu si ma bucur ca se discuta  in toi despre el. Mie mi se pare si putin avangardist si am gasit chiar si niste pasaje ce-mi amintesc de arcturus.
« Last Edit: November 10, 2009, 09:19:51 am by Dank »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #20 on: November 10, 2009, 11:30:16 am »
Dap. Si eu.
Nu e de natura sa ma incante, zisei eu, cu gandul la Les Chambres des.... care era genul de black industrial foarte misto facut, dar ceea ce se experimenteaza acolo, il face pe album candidat de topul meu personal. Sectiunea "aiureli" :P

Offline mecare

• The Laughing Corpse
  • General de Brigada
  • *
« Reply #21 on: December 12, 2009, 10:26:37 pm »
Baieti cu potential, din momentul in care i-am descoperit  pe myspace, mi-au trezit interesul .
Albumul desi  am pus degetele pe el demult, abea acum am reusit sa il ascult; deci cu asteptarea in carca nu ma dezamagit. 
  Am observat ca 'se experimenteaza 'foarte mult. Pentru mine  inspiratia de la baza  albumului ii da calitatea.
 Pe scurt : este de 'sezon ' si are ceea ce ii trebuie pentru a fi un album peste care ar fi pacat sa se treaca cu vederea.
Never argue with an idiot. He'll bring you down to his level and beat you with experience !

METALHEAD Forum

« on: »