Author Topic: Rudra - Brahmavidya: Transcendental I  (Read 1781 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
Rudra - Brahmavidya: Transcendental I
« on: July 21, 2009, 12:26:48 pm »
Full-length
April 15 - Asia, via Trinity Records
July 06 - Europe, via Vic Records

1.   Bhagavatpada Namaskara   01:20   
2.   Ravens Of Paradise   05:46   
3.   Amrtasyaputra   06:03   
4.   Hymns From The Blazing Chariot   06:57   
5.   Meditations At Dawn   04:55   
6.   Advaitamrta   04:53   
7.   Natural Born Ignorance   06:09   
8.   Immortality Roars   02:14   
9.   Reversing The Currents   05:32   
10.   Venerable Opposites   05:46   
11.   Avidya Nivrtti   04:48   
12.   Not The Seen But The Seer   04:54   
13.   Adiguru Namastubhyam   02:07   
14.   Majestic Ashtavakra   06:25   
Total playing time   01:05:09

http://metal-archives.com/band.php?id=4958
http://www.rudraonline.org/
http://www.myspace.com/vedicmetal

Incet-incet, Rudra s-a transformat intr-o masina de riffuri care imbina death, black si thrash cu muzica indiana intr-un fel cat se poate de natural. Spun asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, astfel de combinatii sunt cel putin cheesy, daca nu de-a dreptul gretoase, aici insa functioneaza cum nu se poate mai bine. Albumul  e agresiv si destul de rapid, cu o baterie nu fantastic de tehnica dar foarte fluida, si, cum ziceam, rifful e elementul central fara indoiala. Interventiile de sitar si tabla sunt oportune, bine, mie imi si place cum suna instrumentele astea si afara din context, da' creca si cuiva care n-are treaba cu asa ceva i s-ar parea cel putin ok. Solourile nu-s gay, melodia la fel, chiar n-am ce sa-i reprosez, nici macar nu mi s-a parut prea lung, la >1h.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Re: Rudra - Brahmavidya: Transcendental I
« Reply #1 on: July 21, 2009, 02:51:57 pm »
De regula (si am mai vorbit despre asta), cand vorbesti de o trupa care scoate un album ca atinge varful de maturitate, traducerea e simpla: sunt ok, dar plafonati, repetitivi, boring.
Dar aici, in cazul Rudra, chiar pot spune in adevaratul sens al expresiei ca-s in punctul maxim de maturitate, de la  s/t incoace. Sa fie si influentele bm la mijloc? Desi, in cazul singaporezilor, n-a fost niciodata problema ca nu gasesti asa ceva. Ce-i drept, mai diluat. In fine, conteaza mai putin.

Albumul e ziditor. Pur si simplu. Daca as vrea sa fiu in acest caz ceea ce scrie sub avatar, as avea imense probleme. Ca nu am de ce sa ma iau. Ma gandesc atata tot, il am de o gramada de vreme, de ce mama ma-sii am tot ezitat, pana sa faca Liviu topicul?

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: July 21, 2009, 02:51:57 pm »

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #2 on: July 21, 2009, 03:25:38 pm »
meh, nu va'mpartasesc parerile in totalitate.
albumu', el e giugiuc, da' numa' cand baga metal. solourile SUNT, nongay, melodia E nongay, au riffuri de zici ca vor sa s'apuce de thrash, da' cand baga mizeriile alea din folcu' lor, jur ca'm vine cu hysterical pregnancy.

probabil ca daca iei numa' partile de metal, iese un album de'o ora. de nota 10.
asa, ia un 8-9 si sa se multumeasca si cu el, ca tot nu'm mai canta where the sun never shines

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline mos gerila

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: July 21, 2009, 07:51:05 pm »
da' cand baga mizeriile alea din folcu' lor, jur ca'm vine cu hysterical pregnancy.

poi asta e frate,ca fazele alea fac pipi pe tot moodu si de'aia nu e combinatie..gagii nu's martalogi deloc,daaaaar....
the future is fucked, more chaos for you!

Offline D.S.M.

• Buccaneer
  • General de Brigada
  • *
  • Evil Perfectör
« Reply #4 on: July 21, 2009, 10:53:02 pm »
domnilor, imi place. twistu' asta de blackthrash horiental reuseste sa ma prinda (ca si'n cazul melechesh).
si implanturile alea traditionale ma prind deasemenea (fusei in singapore acu vro 3 ani jumate, si'mi trezesc amintiri amestecate  ;D ).
rudra a fo' mereu o trupa careia nu i'am dat atentie, dar cu transcedentalu' asta m'a convins.
ce pot spune asa esentialmente... e ca un bob de orez dat dracului, e ca o esarfa zimtata .

np: rudra - hymns from the blazing chariot

Offline scorojit

• Colonel
  • *
« Reply #5 on: July 29, 2009, 12:42:57 pm »
L-am ascultat ieri cand eram oarecum beat si mi-a placut al dracu de mult. Si parca nici pasajele alea indiene nu prea deranjau. Vocea mergea oleaca mai brutala, dupa parerea mea.

rectific: am ascultat acum vreo doua melodii si partile indiene se potrivesc ca elena udrea la muls vaca (adica nu).
« Last Edit: July 29, 2009, 12:47:04 pm by scorojit »

\"Mda super tare black metalul, este una din putinele genuri muzicale, care o simti cu adevarat.\" - un om cu carte
""Cand eram mica, am vazut fum iesind dintr-o vaca. Ziceam noi, copiii, ca a intrat dracu' in ea."

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #6 on: July 29, 2009, 04:14:20 pm »
"chiar n-am ce sa-i reprosez, nici macar nu mi s-a parut prea lung, la >1h."

Ma nush, m-am apucat de el foarte entuziasmata asa, si la un moment dat am inceput sa casc. Adica e secsi, da pana la un punct. Mi se pare lungit inutil, fara prea mare inovatie. Daca se opreau dupa 10 piese tot acolo era, cel putin pe mine m-au pierdut asa. Numa la muzica nu mai eram atenta. Pacat.
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline Cristi

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #7 on: July 29, 2009, 04:30:23 pm »
Daca se opreau dupa 10 piese tot acolo era

nu chiar caci io zic ca piesele 11 si 12 is cele mai misto de pe album:
11.   Avidya Nivrtti
12.   Not The Seen But The Seer
:D
Desigur, sunt sanse sa te plictiseasca tot albumul, mai ales daca te astepti la foarte mult de la el, nu se intampla sa gasesti incontinuu chestii noi. E genul de album care poate sa te adoarma la un moment dat, dar apoi cand te trezeste ti se pare foarte misto, chiar fiind niste bucati mai mici, izolate. Oricum, e fabrica de riffuri, acestea sunt destul de mult repetate, de acolo o oarecare plictiseala, pana te izbeste iarasi cu alte riffuri foarte bune. In general nu prea ma incalzesc (dar nici enerveaza) chestiile indiene de pe acest album in afara de solo-ul de tabla din Meditations At Dawn care e superb. Mai trebuie remarcat ca si bateria cateodata foloseste ritmuri de tabla.
« Last Edit: July 29, 2009, 04:31:28 pm by Cristi »
.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #8 on: July 29, 2009, 04:42:31 pm »
Oare sa fie chestia asta cu "indienismele" o reactie adversa, aproape subconstienta la ceea ce inseamna de regula la noi indian, recte filme indiene si tiganie?
Pentru ca eu chiar nu vad nimic deranjant in "abjectele" pasaje si, oricum, daca e sa ne luam dupa ceea ce sustin ca presteaza, vedic metal blah-blah, mi se pare perfect normal. Pana la urma, nu-s deloc gratuite respectivele pasaje, dar ma rog, daca de la Rudra astepti numai jiga-jiga, mai bine dai cu skip data viitoare.
Si oricum, ca sa termin cu cele zise de scorojit, caci lui ma adresam in principal, ar vrea vaca in visele lui erotice cele mai umede sa fie muls de Udrea, desi aia nu cred ca se scoboara de la muls sceptrul prezidential... ;D

Cat priveste monotonia de care vorbeste Arana si vag Cristi, eu personal n-am fost inghitit de ea, poate, asa cum am mai spus-o, si pentru ca ma delectam cu influentele bm mai pregnante de pe acest album. As indrazni sa sfatuiesc sa reiei albumul, Arana, mai peste o vreme, poate cu o alta dispozitie, cine stie? Personal, n-am ce-i reprosa, cum am afirmat.

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: July 29, 2009, 04:52:47 pm »
Ce-i drept, ingredientele sunt puse pe masa inca din prima parte a albumului, Rudra de cand ii stiu io au fot o trupa d'aia care iti da riff dupa riff, ce-i drept punctat de ce injura alde scorojit ( :D), fara a da multa atentie constructiei unei imagini de ansamblu interesante in sine si nu prin detalii. Altfel spus, niciodata nu m-au impresionat strict prin structura albumelor, poate putin The Aryan Crusade, da' aia e alta discutie.

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #10 on: July 29, 2009, 05:01:33 pm »
Fara ingredientele alea, nu ar mai fi fost ceea ce este; si este bun.
L-am ascultat cu intarziere, alaltaieri, si nu beat, ca scorojit.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #11 on: July 29, 2009, 05:02:41 pm »
dej la medie a forului, intra ca "album matur" ? ;D ;D ;D
« Last Edit: July 29, 2009, 05:15:39 pm by Uberschwein »

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #12 on: July 29, 2009, 05:12:16 pm »
Il reiau, il reiau. Da are dreptate Cristi - ba, zic io asta? - ca poti sa adormi si cand te trezesti iar e misto. Bine, eram si eu ieri cand l-am ascultat in maraton de ascultat si reascultat chestii noi, deci recunosc ca atentia imi era deja greu pusa la incercare. Da, prima impresie, pe langa misto a fost asta, de ce l-ati lungit, ma asa? Nu'l criticam neaparat, doar observam :)

Offline scorojit

• Colonel
  • *
« Reply #13 on: July 29, 2009, 06:03:47 pm »
Cand am zis ca nu se potrivesc partile din folclorul indian nu am zis ca am ceva cu ele, ca sunet. M-am referit la faptul ca imi suna de parca nu ar fi puse bine, in armonie cu piesa.
Imi place ca ati sarit mai multi in apararea muzici indiene (desi nu era cazul) cum a fost si la Melechesh (acolo am meritat).  :)

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #14 on: October 12, 2009, 10:34:32 pm »
stiu ca s-a cam terminat jmecheria p'aci cu asta, gasca s-a spart insa tre' sa aduc si io parerea laudativa ca merita ... m-a prins de la primul riff, baietii sunt chiar dibaci, riffu' nu-i chiar navalnic da' deloc lesinat, chiar catchy multe ori, productie propice, solouri de bun simt, chiar si interventiile folclorice mi-au placut ... de top pe 2009  :)

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #15 on: October 12, 2009, 10:42:05 pm »
ce gaz bausi, ba?
unde plm s'au spart? ce'ai citit? cand? unde?
a plecat un chitarist, da, da' l'au si inlocuit...

fmm, ma pui la ora asta sa iau site'urile cu si despre rudra la puricat ca s'aflu .. ce? ca pentecostu' fumeaza. bravo!

ce oameni, frt ...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #16 on: October 12, 2009, 10:44:12 pm »
Parca-l vad pe porkk cu punga de hartie, ochii exoftalmici peste poate si mana tremurand pe mouse. :D
Si apoi demn, mototoleste punga, simultan c-o injuratura cu sucuri (deci suculenta) catre pentecost.
« Last Edit: October 12, 2009, 10:55:01 pm by Count Raven »

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #17 on: October 12, 2009, 10:53:23 pm »
sa'l mai las, sa nu'l mai las  :-\

LOL, ie cu dibla porkku'   ::) ... ba, s-a spart gasca care a discutat de album, adica's intarziat in pana mea

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #18 on: October 12, 2009, 10:55:18 pm »
profetii despre trecut, conte, c'asta se'ntampla inainte si'n timp ce'am scris postu'.

cornele, incearca si tu sa vorbesti normal, ca prea ti se rastalmacesc posturile in ultima vreme, pupa'te'ar porkku' cu ceva tare'n moalele capului de nostradamus ce mi'esti
« Last Edit: October 12, 2009, 10:57:01 pm by Überschwein »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #19 on: October 12, 2009, 10:56:25 pm »
LOOOOOOOOOOL

Prima oara m-am gandit la asta. Apoi am citit ce-a zis porkk.... :D :D
Sunteti dragalashi.

profetii despre trecut, conte, c'asta se'ntampla inainte si'n timp ce'am scris postu'.

Pai da, da' imaginile din mintile mele sunt magice =))
« Last Edit: October 12, 2009, 10:57:32 pm by Count Raven »

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #20 on: December 21, 2009, 01:48:26 pm »

Hymns From The Blazing Chariot - cam vai de capu' lui videou', da' la ce sa te astepti...

Offline scorojit

• Colonel
  • *
« Reply #21 on: December 21, 2009, 02:19:18 pm »
Nu inteleg cum poti sa zici ca "e cam vai de capu` lui". Daca te lasa inima, fa-mi o lista scurta cu chestiile care te-au deranjat la el.

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #22 on: December 21, 2009, 02:29:51 pm »
Imaginea proasta, efectele absolut penibile, povestea din care nu se intelege nimic (daca e ceva care sa se inteleaga)...

Offline chainsawfreak

• ăl' mai blond
  • General de Brigada
  • *
« Reply #23 on: December 21, 2009, 03:10:22 pm »
LOL ce fata are tobaru', ai putea sa juri ca e si'n trupa lu guta =))))

Quote from: hell9level
sustin ca in materie de underground si fan base elitist, heavy metalu se pisa pe bdmu tau trendy

METALHEAD Forum

« on: »