eu nu l'am asculat ca lumea, l'am pus pe la pranz da eram prin treburi, am auzit doar bucati... acu daca am vazut asta am dat iar play ca nu ma puteam abtine..
ce auzisem asea pe fuga, imi pareau niste scheme mai despicate, smulse de pe kenose sau si monumetum requires, circumspace... oricum aveam diverse flashuri cu chestii aflate departe de lumea asta in fragmentele pe care le'am auzit:)))) stiu ca pe la piesa 8 m'a nenorocit o faza si asta vorbind din punct de vedere tehnic...
cu tot cu transcrierea bibliei over and over again, pe un fundal sonor marfa, filosofia din spate tot neagra ramane si e doar un mijloc de bataie de joc...

)
si da ma, deathspell omega au interferat cu black metalu in forma bruta pana la inquisitors of satan... apoi muzica lor a devenit din ce in ce mai avantgardista... deci e avantgarde si nu mai e nimic de zis... da, are si faze progresive, dar cred ca a mai zis cineva cred, tot astazi, ca influentele de genu is ramuri de avantgarde. daca doar mi s'a parut ca a zis cineva, iote ca zic eo...
le: n'are cum sa nu fie marfa... acu alde piele si cei care se dixtreaza prin a raspunde cu " nuuu, ej tu pulbere " eh, uite ca unii d'astea vor sa auda... so, intr'adevar, sfarsitu albumului marcheaza bomba... e doar o forma bolnava a unui soundtrack pentru o productie ce nu are de'a face cu vre'un fel de happy end... si, intr'adevar, AVANTGARDE.