da, e trist ca inca se mai intampla astfel de tepe, in conditiile in care romania a devenit tara membra ue si a adoptat un acquis comunitar, cel putin la nivel teoretic, care presupune incontestabil o protectie reala a consumatorului. desi probabil in legislatie apar si astfel de prevederi, este evident ca realitatea sta cu totul altfel. cazul de fata este inca o dovada elocventa in acest sens. intr-o societate bolnava, precum cea romaneasca, este inevitabil din pacate ca astfel de mizerii sa se intample.
chiar nu pot sa inteleg cum se poate da vina pe presa. presa preia comunicatele de presa trimise de organizatori, eventual coafate in mod propriu pentru a da o anumita amploare jurnalistica evenimentului, dar de aici si pana la a culpabiliza presa e cale lunga. presa reprezinta numai interfata de comunicare intre organizator si public. daca exista rea-vointa din partea asa-zisului organizator (oare surprinde pe cineva originea israeliana a acestei companii?!) presa nu are cum sa stie acest aspect. eventual se poate face o ancheta jurnalistica referitoare la compania in cauza, datele financiare trebuind, conform legii, sa fie publice, dar atat si nimic mai mult. mai departe intervine discernamantul publicului. simplu. in aceste conditii, imi vine greu sa inteleg motivul pentru care se arunca vina pe presa.
intr-o tara precum romania, cu un nivel de trai extrem de scazut, cu o coruptie maligna la toate nivelurile (vezi ex. dat de conte mai sus cu contractul bechtel), stirile de senzatie ar trebui din start sa ridice semne de intrebare. un astfel de eveniment, prezentat in modul in care a fost prezentat, mai exact prin omisiunea unor sponsori de nivelul corporatiilor mondiale, plus prin prezentarea formatiei pink floyd printre posibilele trupe ce ar fi urmat sa presteze la acest festival, cu siguranta ceva era putred desi marea majoritate, inclusiv subsemnatul, am vrut sa credem ca putem vedea ac/dc si la noi in tara. in ceea ce ma priveste intentionez sa nu ma mai las condus de entuziasm si sa dau dovada de mai multa prudenta cand se anunta evenimente "grandioase" in aceasta tara. referitor la acest aspect as vrea sa ridic si problema acelui festival de la fetesti, care din pct meu de vedere prezinta o doza serioasa de incertitudine. as dori sa stiu, in cazul in care m-as hotara sa cumpar bilet, sursele de finantare pentru evenimentul mentionat. nu vreau sa arunc dubii asupra organizatorilor acelui festival, pur si simplu doresc sa fiu mai bine informat in ceea ce priveste un eveniment de o asemenea magnitudine.
publicul roman a avut o serie de dezamagiri serioase de-a lungul timpului si se pare ca lucrurile evolueaza in acelasi sens, in care anumite personaje profita de dragostea pentru muzica a fanilor dand astfel de tepe majore si care aduc prejudicii grave de imagine atat celorlalti ortanizatori, cat si presei sau companiilor de ticketing sau logistice aferente.
un asemenea caz este evident de competenta organelor PENALE, interpolul fiind probabil o solutie in cazul in care acesti indivizi israelieni au decis sa se ascunda prin zonelor lor sfinte. desi am mari dubii ca se va intampla ceva in acest caz...
dezamagirea este profunda si cu siguranta va afecta serios increderea, deja subreda, in ceea ce inseamna organizatorii de concerte si sistemul aferent. solutia ar fi poate ca publicul sa ceara organelor statului sa-si faca datoria si in acelasi timp sa dea dovada de mai multa maturitate si sa-si indrepte corect atentia asupra celor responsabili si in nici un caz sa culpabilizeze presa, cu atat mai mult presa de rock/metal, caz particular in care o mare parte din membrii acestui tip de media fac acest lucru din pura pasiune, pierzand timp, bani, nervi.
asta fiind spuse, cu siguranta pe viitor voi continua sa imi indrept atentia spre evenimente care au loc in alte parti, in societati unde legea se aplica si responsabilitatea nu este doar un cuvant oarecare.