De exemplu (pe care imi pare ca l-am mai dat), Rijkaard l-a avut pe Messi. Dar l-a tinut undeva in dreapta, legat de postul lui, de unde au rezultat arareori explozii pe partea respectiva si oricum, intr-o maniera de genul: ai fugit, ai pasat/sutat, inapoi imediat la locul tau. Mare sau nu, Guardiola are meritul de a fi vazut altceva in Messi, drept pentru care acum are o libertate infinit mai mare incepand din zona de mijloc pana pe linia portii adverse, indiferent de parte.
Iniesta a fost tot in acele vremuri, o chifla, mai mult rezerva si-n orice caz, genul de individ care pe mana altor antrenori ar fi ramas "eterna speranta".
Xavi a fost tot in perioadele respective genul de mijlocas muncitor, genul care stii ca a fost in teren, si-a facut treaba, dar n-a smuls prea multe aplauze. Acum e spectaculos.
Nu stiu daca a-i vedea si pune la lucru ca-n momentele prezente inseamna ca esti un bun/mare/stralucit antrenor si la voi, dar oricum in asa ceva isi are meritele sale indiscutabile.
Un foarte bun jucator este Keita (n-am inteles de ce a stat aseara pe banca), care-n tur a avut un rol enorm in a linisti apele la mijloc, a incurca orice actiune incipienta a uratilor si a-i deposeda cu insistenta.